Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...

Обидило ги изказването, че трябва да се спре "професията циганин"
10 яну 2017 09:44,
223
Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...
Снимка: Reuters, архив

Днес за 11:00 часа е организиран протест на роми срещу расовата дискриминация у нас. Демонстрантите ще се съберат пред сградата на ВМРО в столицата.

Още по темата

"Силно притеснтени сме, че няколко човека създават хаос и расова дискриминация в живота ни. Комисията за защита от дискриминация си има чисто административни функции и тя не функционира", заяви Илия Илиев от ПП ДРОМ пред Bulgaria ON AIR.

Той поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

Според него с изказването си, че "трябва да се стопира професията циганин" Джамбазки е обидил ромите. "Този човек няма никаква представа от социална политика", категоричен бе Илиев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той отбеляза още, че тече реклама, която призовава всички симпатизанти на Обединени патриоти към контрапротест. По думите му те нямат разрешение за контрапротест и всичко, което предприемат ще бъде незаконно.

Гостът на Bulgaria ON AIR призна, че ромската общност се нуждае от интегриране. По думите му самите гета капсулират мисленето и поведението на ромите в обществото. Илиев е на мнение, че управляващите нямат воля да се случи интеграцията, а правителствата не осъзнават тежестта на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
23
 
13
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Сидеров е Джамбазин! За него всичко означава пари пари и само пари! А Джамбазки, то само си говори по името му!
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма български турци, бе мозък- има потурчени българи
37
8
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До Иван ИвановПровокаторче си то е ясно.
36
1
 
32
 
! Отговори
Ати преди 7 години
Този господин Илиев, може ли да даде точен отчет, къде отиват парите за интеграция на ромите, които се наливат в тези квартали - гета. И как така и там ярко се открои разслоението? Много богати и много бедни. И защо в търговията и всички други дейности липсват касови апарати? Крайно време е някой да спре този начин на живот на паразитиране.
35
0
 
55
 
! Отговори
българка преди 7 години
Така ли ? А когато пред камерата на Нова ТВ в Сливен ***-н-галчетата крещяха - БЪЛГАРИТЕ НА С-А-П-У-Н - това не беше дискриминация, нали ?!? Къде беше този урунгел тогава да ги смъмри ? Значи на една група безделници им е позволено всичко, а ние сме длъжни да ги храним и издържаме.....ТОВА Е ДИКТАТ НА МАЛЦИНСТВОТО, ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАС, БЪЛГАРИТЕ !!!
34
4
 
35
 
! Отговори
Край преди 7 години
За някакъв отдолу роми и турчин било едно и също. Българските турци са работливи, чисти, хора които си се грижат за децата и семейството и дома са нещо свято за тях. Благодаря им че не са фанатици и с тях можем да живеем заедно мирно в една държава. Не ги бъркайте с турчеещи се роми щото и много роми се българеят.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо е цензурирана дума, която няма аналог на друг език, това е ЦЕНЗУРА ако не знаете.
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно кой и как ще ИНТЕРИРА въпросните индивиди след като в европейски мащаб Десетилетието за интегриране на ромите ПРОПАДНА.Ха сега кой и как се интегрира и има ли желание за това най-вече.Някога българина е продавал ниви и имоти да си изучи децата а тези като ги слушам първото, което им иде на "ум" е да ги спират от училище.И........неграмотни и некадърни за работа ....от какво и как да живеят? Да вземат да се замислят и " лидерите" им.
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама те не искат да се интегрират защото не виждат смисъл да го правят.Под интерация разбират "Държавата да ни дава" пък те да въртят гюбеци и да правят деца.За да се интегрираш трябва да осъзнаеш,че си един непотребен *** и трябва здраво да работиш за да се промениш.А не да се мислиш за господ бог неземен тарикат.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък мислех, че ще протестират срещу ниските заплати в HP
29
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре отидете пред офиса на АТАКА да крещите бе ***.нгусти.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
провокацията със пълна сила продължава жалко за балъците които кълват чрез такива провокации не виждате истинските проблеми
27
0
 
11
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
До 16 MetodakisДа не сте с обратни евроатлантически наклонности ?. Между другото на каква дрога сте днес ?
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така де, ако има такава професия, трябва да има и минимален осигурителен праг, трябва и данъци да се плащат, а това не им е в традициите.
25
1
 
60
 
! Отговори
онуфри преди 7 години
Направо ми се повдига от права, права, права и тотална липса на задължения на бай *** . Все те обидени изасегнати! Една дума-нагли!
24
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май искат тоя път български патриоти да им начупят тиквите на тия публично.
23
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MetodakisИмат защитник? От какво ги защитава той?Ако да вършиш престъпления безнаказано, да получаваш социални и детски и да не плащаш ток, вода или каквито и да било сметки е "дискриминация", искам и аз такава. Българите презират ромите не защото имат тъмна кожа или защото имат свой език, а защото за тях правилата не важат. Казано другояче, РОМИТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ БЪЛГАРИТЕ! Та кой точно е дискриминирания?
22
0
 
60
 
! Отговори
1 преди 7 години
Е как са се обидили като 90% от тях не знаят значението на думата професия ? Такъв е предполагам процента владеещи български език.
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е тоз Илиев, бе? Дайте да му видим продажната мутра бре!
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой им плаща?!