Поптодорова с минимална глоба за "Крема на Елена" – 908 лв.

Очаква се споразумение с прокуратурата заради дипломатическия й статут
7 мар 2017 07:00,
137
Поптодорова с минимална глоба за "Крема на Елена" – 908 лв.
Снимка: Булфото, архив

Сто ставки по 20 злоти - такова предложение за глоба, която да бъде наложена на Елена Поптодорова, ще внесе в съда варшавската прокуратура, съобщават полицейски източници в полската столица. Сумата се равнява на 908 лв.

Според неофициални източници бившата ни посланичка в САЩ, която бе обвинена, че е прибрала козметика от безмитен магазин на варшавското летище, без да заплати за нея, вече била платила глобата, но приемането на парите не би могло да бъде официализирано, без да мине през съда. Именно той на теория би могъл да не одобри споразумението, пише "Монитор".

Още по темата

Размерът на глобата е по-близък до минималните, но трябва да се има предвид, че извършителката е върнала стоката, коментира Пьотър Махайски, съдебен репортер от телевизионния канал TVN. Минималната ставка е 10 злоти.

Предстои преписката да влезе в прокуратурата, като според български дипломатически източници обвинението би трябвало да я прекрати заради дипломатическия имунитет на Поптодорова, от който самата тя явно няма да пропусне да се възползва.

Случаят с крема "Орхидея Империал" на "Герлен" гръмна на 28 февруари след като стана ясно, че пътуващата с дипломатически паспорт Поптодорова е била задържана на 27 февруари на летището във Варшава. Според информация на полската полиция Поптодорова не е пожелала да бъде информирано българското посолство. Въпреки това от МВР са информирали на 28 февруари нашите дипломати по стандартната процедура за всички чужди граждани, сблъскали се с правото. Малко след това Поптодорова подаде оставка като директор на бюрото на Американския еврейски комитет във Варшава.

Междувременно самата Поптодорова призна, че кремът, заради който бе уличена в кражба на летището във Варшава, наистина е останал в чантата й по време на полета към България и по време на престоя й в страната.

Първоначално бившият ни посланик в САЩ твърдеше, че забравила крема в ръце, докато излизала спешно от безмитния магазин за разговор с болната си майка, служители на реда я уловили, платила глоба и "случаят бил приключен".

След като говорителят на полицията във Варшава разкри, че кражбата е станала три дни преди задържането на Поптодорова в Полша, преди да се качи на самолета за София, тя излезе с изявленние. В него се казва, че три дни след като взела козметиката на стойност около 800 лв., възстановила стоката и платила дължимата за деянието си глоба при кацането си във Варшава.

Обясни още, че при кацането й обратно в полската столица летищните власти вече са знаели самоличността й, като я установили часове след като липсата на стоката била забелязана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Защо и докога ще ни занимавате с тази крадла?
60
1
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
"...заради дипломатическия имунитет на Поптодорова, от който самата тя явно няма да пропусне да се възползва."Не е ли редно ако иска да изчисти името си да не се възползва от имунитета си? Ако е сигурна в невинноста си да остави поляците да си свършат работата. А след като сега се възползва за да избегне правосъдие, не е ли редно държавата да предприеме стъпки да и се отнеме дипломатическият документ и да си получи обикновенната лична карта с която да си пътува като иска?
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българин гледа умно сметката си за ток.Що е то?Фен на ГЕРБ
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бля, бля гербер.Колко грешки съм допуснал
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или ти си със килийно образование
56
1
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 7 години
Това си е майсторство да ти кажа!В две изречения си допуснал 6 грешки!
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продавам "чесало" за лелки с лика на Бойко
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вие докато се прехласвате по ГЕРБ, хладилника ви пълен с западни *** второ качество или празен, живеете си в панелки очакващи стиропоризация, плащате "евтин" ток..И се надявате да се уредите с връзки за по платена работа.поптодорова ще се управи, без вас, ама вие ще си останете *** в панелки
53
1
 
24
 
! Отговори
до Гошо преди 7 години
Я виж ти!Как клептоманите се защитавате взаимно!И ти сигурна под формата на невинна грешка крадеш от магазините.Не си обаче с дипломатически паспорт,така че може да станеш пациент на ортопедията!
52
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Де се е чуло и видяло комунист да не краде"Има такъв комунист-б.борисов
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 77 калашников. Жената на тази снимка не е Поптодорова а унгарска дипломатка ,ако реши да съди сайта за уронване на престижа ,,,днес,, ще се бръкне дълбоко,защото от дни ,я изтопосват като крадла.При положение ,че не едини двама ги предупреждаваха за грешката.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75 и от мен имаш + 10 за тъпотия
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75 имаш +10 от мен
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де се е чуло и видяло комунист да не краде?
47
1
 
24
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Я кажи ми облаче ле бяло,нашто Ленче де си го видяло ?Чантата със крема да затвори,с прокурора да се договори !
46
20
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Е не !! Прекалихте с глупостите вече ,човек ще си помисли ,че жената 5 кила диаманти е свила. Платила е глоба ,по всичко личи че става въпрос за невинна грешка.И приде съм ви обяснявал на ограничените мозъчета, кака ви Елена може да си позволи всеки крем на света .Вие крадете от беднотия ,щото сте нереализирани в живота.Дайте нещо ново ,втръсна ми от тази новина ..
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да раздадем дипломатически паспорти на всички крадци. Така бройката на престъпленията извършвани в чужбина рязко ще намалее.
44
1
 
7
 
! Отговори
Уау преди 7 години
Ей че ХИЩНИИК!
43
2
 
12
 
! Отговори
Steve преди 7 години
До БожеееееДипломатическият паспорт е ангажимент към страната която го издава. Резила е за България. Тази *** носи отговорности докато се представя за дипломат.
42
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина такава упоритост на медиите щеше да бъде полезна ако ставаше въпрос за ограбването на България , а не на някакъв полски шипшандър.Кокошкарската история цели изместване на важни и болезнени теми.Например как върви разследването за КТБ