Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!

Да станат втора Българска държава на полуострова заяви професорът
12 мар 2017 10:40,
238
Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!
Снимка: архив Reuters

"Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат втора Българска държава", призова проф. Божидар Димитров.

"Кризата в Македония започна още през 2001 г. с опасност от гражданска война, но успяха да спасят положението с конци. Най-добре да се върнат към българската си същност, това е най-добрият вариант. Както има две албански - Косово и Албания и две гръцки - Гърция и Кипър", отсече Божидар Димитров пред "Нова тв".

Още по темата

Той коментира, че това няма да е изключение.

"На Балканите има две албански държави – Косово и Албания. Има и две гръцки държави – Кипър и Гърция", каза професорът.

Що се отнася до македонският журналист Миленко Неделковски, който поруга паметна плоча за загиналите български войници на Каймакчалан, Божидар Димитров каза: „На Миленко казах да остава в албанската част, ако я разделят, защото тук го чакат момчетата от 68-ма бригада”.

Директорът на Националния исторически музей коментира и ескалиращото напрежение между Турция и Европа.

"Всички очакват Турция да с епревърне в това, което е била Османската империя и там да се оформи отново един султанат. Повече от ясно е, че Ердоган ще спечели, защото ще го подкрепи Анадола. След втората година турците са били основно мерноработниците на Европа и нямат самочувствие. Ердоган опитва да промени това като предприема ходове, които не са общоприети. Това са провокации. Той организира партии, както при нас има такава, така и в Македония", убеден е проф. Димитров.

Според него тонът между България и Турция се е изострил заради опитите на съседната ни държава да се вреже в нашата предизборна кампания.

"Това става чрез посланика им, което е много грозно. Посланиците са много ограничени по отношение на тези отношения. Личи си нашият страх да бъдем категорични и да отзовем въпросния човек. Имаме голям финансов дълг към Турция, което очевидно предполага поведението ни", добави историкът. Димитров говори и за здравословното си състояние, което окачестви като добро. Наскоро професорът бе приет в болница със съмнения за инфаркт, които не се потвърдиха.

Що се отнася до вътрешните въпроси и корупцията у нас, професорът коментира, че тя не може да бъде ликвидирана, а само намалена.

„Корупция има навсякъде. На корупция сме се научили от Запада, след освобождението. Включително и на процентите. Не можем да я ликвидираме, можем да я ограничим”, заяви проф. Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти как ще обясниш факта, че Климент Охридски, на когото българите са кръстили най-големият си университет е роден и погребан в Макдеония. И че никога не е стъпвал в София.
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уведоми ни..извинявам се
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 98 И какво има изрисувано там? Кажи на нас непросветените. Не може всичко да знае човек на тази земя. Така че моля те осведоми ни!
80
5
 
19
 
! Отговори
Бочаков преди 7 години
И троловете езичници от Белене и Елин Пелин ли ще празнуват възкресението?
79
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека този псевдоисторик, хамелеон и доносник Божидар Димитров да организира Референдум в Скопие и да види колко македонци ще се заявят за българи.Но няма да го направи, защото добре знае, че ще стане за смях.
78
4
 
27
 
! Отговори
94 преди 7 години
Те са руски граждани. Русия на три морета и едно езеро
77
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Призоваваме македонците,да се върнат към българската си същност,а се сърдим ,когато с такива призиви се обръща Ердоган към турците в България?Било,каквот било,отминали времена и епохи! Връщане назад няма!Е онези от ЕС ни гледат сеира и ни се чудят на акъла!
76
3
 
34
 
! Отговори
баси преди 7 години
Къв е тоя секретен дълг бе,никой нищо не знае!?
75
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жорошоидите скочихте, когато Путин ви каза, че в Крим живеят руснаци и те открито гласуваха за присъединяването на полуострова към Майка Русия, а сега надавате вой, че България трябвало да анексира Македония.Защо не оставите хората, живеещи там сами да решат дали са българи или македонци.Защото ходя често в Македония и не съм чул някой да се нарича българин.
74
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека македонците сами да изберат,към кого и къде да се върнат!насила хубост не става,катоим опре яйцето до ***,ще решат!
73
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принмял се хърбъл на щърбъл. Та и нашата работа с македонците така.
72
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професоре.ако БГ бе икономически лъв.да. Но на нашето дередрже и българите бягат оттук
71
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМакедонците са чепат народ, но не винаги това качество е положително.-костенурката и тя е чепата, с твърда черупка и затова живее по 300 години.
70
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо Божо не отиде в Македония да му го каже това в очите, а се скри като мишок. Сега пак е бабаит пред микрофона.
69
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божидаре Божидаре: Недей си пъха носа в Македония ами се огледай какво става с България Какво си мислиш че ние ще минем метър ли?Политиците ни и олигарси дюнмета изгониха младите българи а омарят с бързи темпове оставащите ти си седнал за Македония сълзи да рониш
68
4
 
20
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Името Македония произлиза от мъка, нали ?
67
2
 
27
 
! Отговори
444 преди 7 години
Оставете ги макетата,албанците и сърбите!Ако някой знае нека каже какъв е тоя голям дълг към Турция!?За първи път го чувам това!
66
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонците, а и изобщо хората от западните балкани (македонци, сърби, хървати, черногорци) имат едно качество, което българите нямат - високо чувство на достойнство, чест и самоуважение. Чепати народи са, с твърда костилка, а значи с висока вътрешна устойчивост
65
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По Татово време никой не смееше да се бъзика с нас. А сега сме за посмешище на цял свят. А и как няма да сме. Вижте бившия глава на нацията и си вадете изводите. Плевнелиев харесва ли ви? Това ли е елитът на нацията ви? Нима?!!!! После що се бъзикали с вас. Ами ей за това.
64
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя вече се изживява като управник на Македония. Ту ги хока, ту ги четка. Съвети им дава на килограм. Изкукала работа