ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!

Жозеф Доул очаква реакция от президента Румен Радев
1 апр 2017 09:16,
186
ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!
Снимка: архив Reuters

Европейската народна партия критикува отмяната у нас на наредбата за бежанците. Решението за отмяната й беше взето на извънредно заседание на кабинета снощи.

Още по темата

Постановлението беше прието от предишното правителство и задължаваше общините да сключват отделни споразумения с всеки бежанец, който бъде настанен на тяхна територия. Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание. Отмяната на тези правила беше предизборно обещание на президента Румен Радев и на БСП.

Министрите решиха вчера, че до седмица наредбата трябва да бъде пренаписана, за да бъде създаден работещ механизъм. Последва реакция от Европа. Първият коментар дойде от председателя на Европейската народна партия Жозеф Доул, съобщи "Нова тв".

В съобщение в Twitter той определи решението на Министерския съвет като много лоша новина в противоречие с европейската практика. Доул изрази очакване президентът на републиката да реагира веднага.

Европейската политика за интеграция на бежанците е приоритетна за Европа и е тема на редица междуправителствени решения, взети в Брюксел. На последният редовен Европейски съвет за миналата година България единодушно с останалите европейски страни се ангажира да води политика на интеграцията на бежанците, без да допуска дискриминации по отношения на тях.

В  отговор на ангажиментите си страната ни е получавала европейски средства.  България е подписала Женевската конвенция, която гарантира закрила и престой на бежанците. Изключение можа да бъде направено само при сериозна заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един гол за Дол!
75
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настойника наТиквоний!
74
2
 
18
 
! Отговори
д преди 7 години
Идваше тука,плю по ОП ,а след 3 г вече сватосва ГЕРБ с ОП ....Европумпали.
73
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вечна му паметПише се ГЕРБ бе марулко
72
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тоя няма мярка на езика! Съска и пръска отрова към нас, обикновените хора. Искал да се... Да им СЕ осигури? На нас какво ни осигури бе ей? Осигуряваш мизерия. Някой да го заведе в бежанския да се накачи с краста. Да му се покажат какво им беше подсигурено на тия кърлежи и на какво го превърнаха. Да му покажат какво ядат и какво ядат пенсионерите. Да му покажат на какъв геноцид са подложени семействата, които нямат жилища и са принудени да живеят заедно с родителите си. Дай на нас крИтен
71
2
 
36
 
! Отговори
don преди 7 години
Не мога да разбера кой управлява България.от 27г години ни втълпяват за демокрацияНо ни превърнаха роби.батето се явява вече като надзирателда ви пикам на демокрациятаВ копривщица пукна първата пушка май сега там пак ще пукне срещу ЕНП
70
32
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червен радев от Путин и точка....
69
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eй заради такива като тоя брюкселски морук , в Eвропа загинаха вечестотици невинни при атентати .
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С пачките, които са изпратили да им се построят жилища, буквалон с пачките и хартиите да им се дават за ядене.Щото не става само с пари, парите не ядат.Може и с лисответе от договорите да им нправите юрти.М***йната му на ЕС и куклата-ДОЛ
67
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя за какъв се мисли, та си позволява да иска президентът на една суверенна държава "да реагира веднага"?!
66
2
 
24
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Йосиф Кукла, нещо май, изскочи като ужилен от Ложата си....
65
3
 
27
 
! Отговори
вечна му памет преди 7 години
Тоя ли е създателя и началника на герп?
64
3
 
22
 
! Отговори
Този преди 7 години
не е ли роднина на Сорос с тези черти?
63
3
 
12
 
! Отговори
Джипи преди 7 години
Дедо Жозеф,не не притеснявай.
62
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ЩЕ ОБЯСНИ ЗАЩО В РУМЪНИЯ, ПОЛША И ПРИБАЛТИЙСКИТЕ СТРАНИ НЯМА НИТО ЕДИН МИГРАНТ, БЕЖАНЕЦ ИЛИ КАКВИТО СА ТАМ???
61
2
 
4
 
! Отговори
Това преди 7 години
До Анонименсе нарича когнитивен дисонанс, симптом на тежко психично заболяване и копие на болшевишките доклади
60
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ромите ги интегрирахте:( сега и сирийците. да поне ще има кого да обвинявате!!!!! ама те така или иначе ще идват и ще стават повече от вас, тогава ще разберете че не сте посяли домати а краставици. посейте Добро да получите Добро докато е време. обичам АНГЕЛА МЕРКЕЛ и винаги ще я защитавам тя е майката.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕВРОПЕЕЦТи в коя тоалетна си оператор по чистотата?
58
2
 
24
 
! Отговори
НЕ преди 7 години
Снощи гледах по ТВ как един емигрант иска да остане в България,колко му харесва и колко е нещастен,че жена му и 7-те му деца не са при него. Ако се засели тук ще дойдат всичките му роднини.
57
2
 
26
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Това са ЕМИГРАНТИ, не бежанци!Статута им не е бежански и това трябва да се подчертае дебело! Нашите емигранти в Европа, дали получават тези привилегии?Време е да се каже истината, това е пъклен план на задморските политици за провал на Европа!Схемата е ясна и тя се нарича ИСЛЯМИЗАЦИЯ!