Роми, турци, руснаци, украинци... Българският ген изчезва!?

Демографската катастрофа води до подмяна на населението в България!
13 апр 2017 10:37,
243

Демографската катастрофа ще доведо до подмяна на населението у нас, а българският ген няма да изчезне, но ще бъде асимилиран в огромния свят. За това предупреди в "България сутрин" социалният антрополог Харалан Александров след тревожната статистика на НСИ, че населението ни намалява с над 50 хил. души годишно.

По думите му ще се смени съставът на населението, тъй като България е изключително привлекателна за хора от Турция, Украйна и Русия.

Още по темата

"Явно ни е по-трудно да приемем население от арабския свят. Предпочитаме светли хора, които говорят славянски езици. Когато младите хора отидат да живеят в уредено общество, те започват да раждат по 2-3 деца. За съжаление, по-образованите хора у нас имат по-малко деца", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров посочи, че най-рано хората умират във Видинска област, а най-дълго живеят в Софийска. Застарялото население остава в бедните райони, докато младите отиват в големите градове.

"Крайно време е да се разтревожим сериозно и да вземем мерки. Въпросът е да не станем културно малцинство. Просто ще има все повече българи, които ще бъдат по-мургави или по-руси и синеоки", каза още социалният антрополог.

Математикът проф. Михаил Константинов предупреди, че това е ускорително влошаващ се проблем. Той отчете, че първо трябва да направим нула, да минем през минимума и да започнем да катерим, за да спрем процеса на изчезване.

"В най-добрия случай това ще изисква 20-30, може би и 50 години. Произвеждаме неграмотно население в удивително големи размери. България губи млади хора, затова се увеличава и смъртността. Тук остават само възрастни хора", посочи проф. Константинов, според когото все пак страната ни е едно от най-добрите места за живеене по почти всички показатели.

Той е на мнение, че трябва да се работи за привличането на образовани българи, които живеят в чужбина, като им се предложат много добри условия у нас.

"Отваряне на България към българите, които живеят извън страната. Навън става много страшно и това работи за нас", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
16
 
! Отговори
Тупи Жулняля преди 7 години
Ама вие ще спрете ли с глупостите, бе журналисти? Българският ген не изчезна 1300 години под робства и всякакви геноциди, пък сега ще изчезне. Напротив. Нацията се възражда неусетно, колкото и да не им се иска на Америка за унищожение на България. Българският ген е неизтребим. Хилядолетен исторически и генетичен факт.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всичко в тази държава са виновни Иван Костов и Радан Кънев.(и Москов де), СДС, Да България, и Нова Република. Сега като са извън парламента, пак са виновни.
65
8
 
15
 
! Отговори
Включи се защитникът преди 7 години
на Т.Живков.По Тошово време всяко младо семейство, ако живее на свободен наем, но задължително да не е в удобен апартамент, получаваше , или категория като нуждаещи се и след около 20 години чакане му даваха панелна гарсониера. Дотогава това някога младо семейство може вече и внуци да има. Не говоря за онези, които получаваха ведомствени жилища, но и там нещата не бяха съвсем лесни.Раждаемостта спадна именно в периода на развития социализъм заради мизерните заплати и други безобразия.
64
1
 
11
 
! Отговори
До Бацковеца преди 7 години
Тук никой не говори за световна катастрофа, а за национална. Ако изчезнем ние, край с България.
63
2
 
11
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Всеки който е недоволен от живота в Б.г. Да си събира багажа и навън за 5 години. Направете една пенсия от вън. Да ги видим нашите политици като останат само с братята и пенсионерите дали няма да се замисля за народа. Другия вариант е всички през последните години в затвора + семейството и олигарсите.
62
1
 
3
 
! Отговори
до 17 Тиквички преди 7 години
*** инженера си! От 2010 до 2017 били 5 години по-късно? 1300лв са ти много
61
5
 
14
 
! Отговори
Фичо преди 7 години
Нежизнеспособните народи отпадат от играта. Не се кахърете с подобни глобални теми, направете си няколко деца, и вашите лични гени вървят напред.Не вярвам на някой да му е мъчно като няма българи.
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли някой от редакторите на сайта да обясни смисъла на цензурата под публикации като тази, в която интервюираните използват забранени думи? Докога ще продължава това безумие?
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като имаше работа за всички, та фалирахме два пъти. Именно защото бутаха всички да работят, включително разни мързели и другите работеха и за тях.На море, понеже нямаме пари, та пунктовете по южната граница по празници са претъпкани.Смени си опорките, че си смешен.
58
3
 
14
 
! Отговори
Костов е отговорен преди 7 години
Раздаде България за жълти стотинки и докара страната до бедност.
57
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е геноцид! Финансиран и подготвен от любимите наши западни "братя" с помоща вече 30 години, на тукашната престъпна ***, наречени политици. Нескрито, нагло и открито се работи за неграмотни диваци, развъждани умишлено, буквално се гонят младите и умни хора, измъчват пенсионерите. Само ако някой посмее да си каже мнението ЕС и БХК започват *** като ***. Те мразят българите, а нашите политици, са палачи на народа си!! До кога ще търпим?!?!?! Още 4 години, до следващите избори???
56
5
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Тоя тиквен философ знае ли въобще какво е българския ген? През балакните са минали толкова раси и етноси че българсия ген е в най добрия случай мешавица от викинги до монголи и араби. Изчезва национализма а не генотипа. И то съвсем основателно, виза за глистите всички го знаем само дето значението на думата "родина" се е загубило заради цялата помия с която се налага да живееш и нищо не те спира да гониш слънцето.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леля ми имаше 5 деца. Държавата й даде апартамент огромен.Е, какво мислиш, стана? Всичките са с макс средно, двама вече се пропиха, пропиляха всичко и като цяло имаш 5 човека шкарто.Супер против съм многото деца, заприличваме на ония ***, дето им забравят имената.
54
5
 
24
 
! Отговори
Бацковеца преди 7 години
А какво ще стане ако изчезне българския ген? Катастрофа? Армагедон? Не...Просто всичко се променя с времето. Малките и бедни държави ще стават с все по малко население и в един момент то ще бъде "погълнато". Винаги го е имало и няма да е нещо ново. Населението на Бг е една капка на фона на населението на земята. Това не е САЩ, Китай, Бразилия, Русия...Няма да е световна катастрофа, че българското население ще изчезне. Никой освен българите не ги интересува този "проблем"...
53
4
 
8
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
За такива индивиди в семейството помага същия лек, какъвто се препоръчва и за етноса ***, за който става въпрос в коментарите по-долу.Ако няма глупав мъж, който да й дава пари и да й угажда, докато тя спи до обяд, а следобед търчи по моловете и ако не живее до полата на вечно глезещата я тъща, тогава да видиш как принцесата ще се научи да си върти къщата и ще ходи на работа, ако не иска да гладува. И най-претенциозната не желае съпругът да я изгони, защото друг наивник трудно ще намери.
52
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тошо даваше на всяко младо семейство особено ако са със деца,апартамент.Имаше спокоен живот, работа за всички.Морето беше достъпно и за най бедните слоеве .Сега младите се спасяват по чужбина,какво да прават в най бедната държава.Тук цари корупция.беззаконие,несигурност за утрешния ден,насилие.Пълно е с клошари,измамници и озлобени от скапания живот прецакани хора.Навсякъде скандали далавери и злоупотреби.Закона за кокошка няма прошка и за милиони няма закони се прилага с пълна сила.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колега, да добавя Чехия :DСъщите са, но са по-организирани и имат повече пари.
50
1
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
По-голяма глупост не бях чел. само не внушавай глупости.
49
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До българин 56 За Хърватия ++++++++++++ , като съм там , все едно съм се пренесъл в Пловдив :) никаква разлика:) даже и псуват като нас:)
48
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината за демографската катастрофа само сред българския етнос в България е проста - живеем в пъти по-зле в сравнение с преди 1989-та година и затова след 1989-та година се раждат много малко българчета, примерно 10 пъти по-малко в сравнение с до 1989-та. Доста глупoвато звучи - бедните имат повече деца, казано от хора, които не разбират, че не е едно и също винаги да си бил беден и случая в България, когато изведнъж почти всички станахме бедни, а не бяхме такива.