"Козметичните" искания на Слави ще вкарат феодали в НС?

Александър Симов от БСП смята, че някой стои зад исканията на шоумена
5 май 2017 10:37,
169

Това, че Слави Трифонов не предлага друго освен козметични промени в изборното законодателство ме кара да мисля, че някой стои зад него, коментира Александър Симов от БСП пред Bulgaria ON AIR.

"Важно е да се спомене, че нещата, които Трифонов рекламира звучат много ефектно, но всъщност нито една от идеите му не може да бъде революционна - нито намаляването на субсидиите, нито намаляването на депутатите. Единствената идея, с която могат да бъдат разрушени остатъците от държавност е въвеждането на 100% мажоритарно гласуване, което на практика ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация. Това е типичен пример за твърдението, че пътят към Ада е посят с добри намерения, но резултатите винаги са различни", подчерта Александър Симов.

Още по темата

Вчера шоуменът седна на стол пред парламента с плакат със своите искания. Това стана непосредствено, след като новите министри се заклеха и депутатите гласуваха кабинета "Борисов" 3.

За намерението си за демонстрацията Слави уведоми чрез писмо до медиите по обяд.

Трифонов обаче беше категоричен, че не е организирал протеста по никакъв начин и демонстрантите са там, защото са съгласни с него.

"Тук съм, за да приемат политиците волята на народа и това, което искат 2,5 млн. души. Дошъл съм, застанал съм, не съм предизвикал никой", заяви той и бе категоричен, че няма никакви политически амбиции и е пред парламента като гражданин.

"Това е един личен персонален протест на един висок, вече възрастен човек, който показва своите граждански позиции", настоя Слави и не уточни колко време ще стои пред парламента. Днес обаче най-вероятно отново ще бъде там. На стол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Петърчо: Напротив - мажоритарния вот би бил от полза най-вече на ГЕРБ и... на ДПС. Те това е истината - Слави работи за ДПС и по-конкретно лично за Доган.А между другото при мажоритарен вот ДОСТ щяха да вкарат поне двама депутати. Сега нямат.
111
0
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Анонимен 66. Ама ние не се и съмняваме,че слугинажа на "съдебната" система го е направил! Все едно "народните" "съдии" да се гръмнат за престъпленията си... Най-страшният двигател на смрад.ливите корум.пета е не толкова завистта,колкото вината,която носят пред нормалните хора.
110
1
 
5
 
! Отговори
Е те тва преди 6 години
Когато народа няма желание да упражнява правото си на контрол над държавната власт резултатът е "България" ! (Милими Сънародници).
109
1
 
5
 
! Отговори
144 преди 6 години
До Бай ИванПРЕЗ КОМУНИЗМА МОЖЕ И ДА СА БИЛИ 273,НО ,ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ,СЕ СЪБИРАХА 2 ПЪТИ ГОДИШНО И НЕ БЯХА ЦЕЛОГОДИШНО НА ХРАНИЛКА.НАСЕЛЕНИЕТО НА НРБ БЕШЕ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ.ЗНАЧИ СЕГА 60 ХРАНТУТНИКА НИ СТИГАТ.
108
6
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Не виждам как въпросния референдум ще промени нещо в тази държава. Факт е че Слави усети точния момент да си прави политическа реклама на гърба на народа на който му е писнало от сегашните политици. Нито един от въпросите в този референдум не засягат партиите. Иначе мислите ли че ГЕРБ са глупави да подкрепят мажоритарен вот. От къде на къде ще подкрепят нещо ако не им е от полза и във вреда? *** то за това са тези часове за размисъл за да мислим преди да сме гласували. Еми не мислим това е.
107
1
 
1
 
! Отговори
gilza преди 6 години
hoop uluchih...pismeni bg referendumi po bg post!
106
1
 
4
 
! Отговори
ribka преди 6 години
ribolovnia seson za lov na bg referendumi otkrit...;)
105
1
 
3
 
! Отговори
daemon преди 6 години
Милите!Много ритате. И БСП и други.Когато БСП ПОДЧЕРТАВАМ БСП, не комунистите защото онези бяха други! Та когато БСП каже, че нещо не трябва да се прави, да се разбира точно обратното.Между другото напоследък това важи за всички политици.
104
2
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Тези данни които ги даваш за 400 депутата са за при ВНС, през комунизма са били 273.Проверявай преди да пишеш глупости.
103
2
 
9
 
! Отговори
ист преди 6 години
240 мажаритарно избрани депутати - голяма част марионетки на олигарси, чалгажии и ромски барони.Дори да направят правителство, в което влизат депутати, пак избори. Депутат става областен - пак избори.Напуска деупутат - пак избори. Всички избори в два тура. Избори до дупка. Безумие, което само чалгажия може да предложи, и да стои на стола пред парламента.
102
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Каквато и форма на управление да приемам ни трябва работеща съдебна система. В България хората гласуват по инерция за дадена партия, и не се интересуват кой е водач на листата и какво е миналото му. Дали това ще се промени, НЕ.
101
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тоя пък дето при бай Тошо депутати му били 400 само да му кажа - тогава парламента работеше на сесии. хората си работеха професиите и за по две-три седмици ходеха на заседания. Сега абсолютно излишно се хранят, поят и возят 240 дембели които никога нямат мнение различно от на тези дето са ги писали в листата. Сега държавата се управлява от 5-7 човека -само те взимат решенията другите са клакьори.
100
3
 
8
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Не харесвам Слави, но харесвам, че прави нещо в този летаргичен ландшафт. Днес стол, утре пейка, накрая ''камъне и дърве''. Електронно гласуване и мажоритарен вот, 120 депутата, съкращаване на 70% безполезна държавна администрация. Ревизия на Лукойл ! Демонополизиране на пазара за горива
99
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Негласувалите на референдума - нямат мнение. Да са гласували "против" или "за" така че тях какво да ги броим - само може да гадаем как евентуално биха гласували. Факта е 2.5 млн. БЪЛГАРИ са за. В Бурса и в Столипиново не са гласували. И сега тия в парламента дето са ги избрали по-малко и то основно от Бурса и Факултето Столипиново и Нов път /Видин/ да ни изкарват глупави ми се струва рисковано. Да не се надигнат жълтите павета ей.
98
5
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не че подозирам - направо съм сигурен че зад исканията на Слави стоят 2.5 млн. ПРАВИ БЕЛИ БЪЛГАРИ.
97
3
 
0
 
! Отговори
Некъв кестен преди 6 години
Друг въпрос е, че бат Славчо не реве за промяна на законодателството така, че да легитимира референдумите. Като е толкова сербез, да влиза в НС, да промени системата за гласуване и законодателството за референдумите и да предизвика нови избори. Така де, кат ще върши работата, да я свърши докрай.
96
2
 
7
 
! Отговори
Некъв кестен преди 6 години
До АнонименНе, че защитавам Славчо, щото е пъзльо, ама има някакъв резон - не може да си затваряш очите за 2,5 милиона гласа, а в същото време, депутатите в НС са избрани с 2882908 действителни гласа. Не може да казваш, че суверена не желае мажоритарен вот, щото 3,5 милиона не гласували, при положение, че парламента ти е подкрепен от по-малко от половината граждани.
95
2
 
13
 
! Отговори
народе, народе преди 6 години
Народе, много си *** народе, не даваш на някой да се надигне и веднага го смазваш, а в същото време вярваш на тези дето цял живот те мачкат. Не са виновни онези отгоре, а ти народе сам си си виновен, понеже пословично ***, завистлив и алчен.
94
5
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 6 години
Славчо,Славчо,да не те познавам- да ти повервам,ама на разгеле ...
93
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив - 3.5 милиона от Суверена се произнесе, че не желае мажоритарен вот - защото гласува против и/или защото нарочно не гласува, за да не стане референдумът задължителен. Така че Слави нека не се опитва да подменя вота на суверена. Референдумът няма гласовете, за да бъде задължителен.