"Козметичните" искания на Слави ще вкарат феодали в НС?

Александър Симов от БСП смята, че някой стои зад исканията на шоумена
5 май 2017 10:37,
169

Това, че Слави Трифонов не предлага друго освен козметични промени в изборното законодателство ме кара да мисля, че някой стои зад него, коментира Александър Симов от БСП пред Bulgaria ON AIR.

"Важно е да се спомене, че нещата, които Трифонов рекламира звучат много ефектно, но всъщност нито една от идеите му не може да бъде революционна - нито намаляването на субсидиите, нито намаляването на депутатите. Единствената идея, с която могат да бъдат разрушени остатъците от държавност е въвеждането на 100% мажоритарно гласуване, което на практика ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация. Това е типичен пример за твърдението, че пътят към Ада е посят с добри намерения, но резултатите винаги са различни", подчерта Александър Симов.

Още по темата

Вчера шоуменът седна на стол пред парламента с плакат със своите искания. Това стана непосредствено, след като новите министри се заклеха и депутатите гласуваха кабинета "Борисов" 3.

За намерението си за демонстрацията Слави уведоми чрез писмо до медиите по обяд.

Трифонов обаче беше категоричен, че не е организирал протеста по никакъв начин и демонстрантите са там, защото са съгласни с него.

"Тук съм, за да приемат политиците волята на народа и това, което искат 2,5 млн. души. Дошъл съм, застанал съм, не съм предизвикал никой", заяви той и бе категоричен, че няма никакви политически амбиции и е пред парламента като гражданин.

"Това е един личен персонален протест на един висок, вече възрастен човек, който показва своите граждански позиции", настоя Слави и не уточни колко време ще стои пред парламента. Днес обаче най-вероятно отново ще бъде там. На стол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
1
 
! Отговори
71 преди 7 години
"Да, България" бяха напълно прозрачни откъм дарения, затова и нямаше техни клипове всеки ден, каквито се въртяха нон-стоп по тв като на ГЕРБ, БСП, Марешки, патриотарите, Нова република. А хората гласуват за онова, което им пуснат по телевизора. Затова си заслужаваме теглото. В случая, че се промъкне нормална партия, тя как би оцеляла без субсидия. Ако я намалиш на 1 лв, значи отсега да затворим вратата на нормален кандидат. При мажоритарни избори пак ще гласуваме за онова, което ни пуснат по ТВ.
71
3
 
2
 
! Отговори
юрист до преди 7 години
До до юрист познавам и други като теб " интелЕгентни юристи" които не правят разлика между правопис и пунктуация... по ми приличаш на даскал по БЕЛ. а и самия факт че си се засегнал и нападаш по такива дребнави неща, говори че си се засегнал...радвам се за което!!!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква държава сме след като минималната заплата е равна на 8 кила череши? Слаб ама много слаб 2 на всички управлявали ни до днес.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юристЗащото тия хора по принцип не гласуват,защото са отвратени от политиците и защото никак не е сигорно,че са против референдума,като знаех как не даваха на гласоподавателите пликове за референдума ,политиците са тези които са против и всичко правеха за да не гласуват хората инак за изборите даже учат ромите за кой номер да гласуват.За мен 90% от народа ако всичко беше редовно щеше да гласува с да ,но му се пречеше всячески !Тези които са на страната на политиците са на хранилката на народ
68
3
 
6
 
! Отговори
до юрист преди 7 години
Аз съм юрист и знам защо грамотните хора разбират какъв капан предлага Слави, знам защо интелигентните хора просто не гласуваха на референдума, за да не стане задължителен. Ти си се нарекъл "юрист", но и мисленето ти, и най-вече правописът ти доказват, че най-вероятно не си дори висшист, камо ли юрист.
67
3
 
3
 
! Отговори
Бай Спиро преди 7 години
Само като го видиш тоя убавец - не ти трябва да го слушаш
66
2
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 7 години
11 лв е голяма субсидия, но 1 лв означава да премахнем и последният ллегитимен доход на случайно промъкнал се честен кандидат в НС. От какво се издържа според теб една честна прозрачна партия, нали затова са субсидиите. Сега циничното е, че управляващи партии през прехода се издържат от какво ли не, на тях субсидиите са им просто бонус, жълти стотинки с оглед кражбите. Но ако попадне честна партия и не краде, то субсидията й е единственият шанс да си плати билборд, да има екип, а с 1 лв не става
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54А вие стига сте защитавали политиците ,те нямат нужда от защита ,защото винаги това което те искат става!От къде накъде нашите български хрантутници дето нищо не правят за народа ще вземат субсидии най-големи в света? Малки са им заплатите ,малки глезотии са си гласували не плащат за никакви услуги никъде,жилища ,коли ,превоз, паркинг ,че и тоалетна хартия и отгоре на фона на най-сиромашката държава пък ще им ринем милиони за субсидии после Бойко да се пъчи колко пари дарил от тях
64
6
 
5
 
! Отговори
юрист преди 7 години
имало и други смешковци..."Защо никой не казва за тези 3.5 милиона, които бяха против референдума."аз ще кажа това са едни мързеливи,незаинтересовани, необразовани в голямата си част. а половината от тях не гласуваха щото ... виж нямало смисъл , или пък как ме мързиии или абе няма да си пия кафенце ще им гласувам.! са сетихте ли се защо се уплашиха толкова от гласуването по интернет!!! сещингс????
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е вярно, че политиците бягат от мажоритарната система, припомнете си кой сложи датата на референдума с президентските избори, само и само да стане задължителен (което зависи от масовото гласуване) и кой позволи на Слави да затвори Орлов мост за концерт, докато националният стадион беше напълно свободен само на 50 м встрани. Големите партии имат най-голям интерес от мажоритарен вот.
62
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Кой ви плати за тази статия? Народът вече каза какво иска. Това не е искане на Слави, а на всички нас.
61
1
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
И защо "колегите ти юристи" смятат, че трябва да имаме тъкмо 240 депутати на държавната ясла, при 4 млн. българи останали тук най-много? И защо смятат, че партиите трябва да получават по 11 лв. на глас годишно, а в Германия по 1 евро??? Много прости тез терманци бе, *** сигурно не са "бг юристи"!
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутатите се страхуват само от едно-единствено нещо в конкретния случай с мажоритарния вот - децентрализация на властта. Това дали ще управляват мутрите, които живеят в София, или провинциалните мутри, не е толкова фатално. Но една децентрализация определено би променила сериозно обществените спойки. При всички случай това ще отдалечи България от канцеларската бюрократична система на ЕС. Това може да бъде и опасно, но ако се извлекат ползите, България ще изплува малко от малко.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави в случая защитава избирателите а политиците бягат от мажоритарната система и от останалите искания на българите като дявол от тамян !
58
1
 
7
 
! Отговори
шматка преди 7 години
До 58Да ама стадото простоЛесно се лъже.Те на Бюрека повярваха че Славчо ли няма да ги преметне
57
2
 
12
 
! Отговори
шматка преди 7 години
А добрутроСлави е поредния БарековГосподарите на бибитко не успяха с ББЦ сега пробват друг номер.С поредния клоун
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм от тези 3.5 млн човека, които бяха против референдума и затова не гласуваха за него. Понеже знаех, че необразованите хора са повече и повечето гласували ще са ЗА. Затова последната ми надежда беше референдумът да няма представителност и той наистина за малко не мина. Като мен постъпиха всичките ми познати и колеги - юристи.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен>те такаЗА СВОЕТО "гражданско мнение" славчо получава много паридори да е така ти ли му ги даваш. така или иначе той си един комплексиран *** който дава пример как се действа като опре ножа в кокала. вие какво правите ...хъш хъш... май накрая ще стане като с *** в Под игото- само него обесили защото викал смърт на султана...
54
5
 
4
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 49 преди 7 години
И защо трябва Слави да регистрира партия!? И без това в БГ партиите са най-много на глава от населението! Напълно достатъчно е, че организира Референдум! Трябваше да се чуе думата на народа, той я каза, измисленият "политически елит" отказа да я чуе! И сега платени жалки тро-лове плюят, че пак Слави крив, щото не регистрирал нова партия! За себе си ще кажа, че вече гледам шоуто му и следя какво ще организира...
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави тръгнал да прави политика, настоявайки законът да бъде погазен. Понеже резултатите от референдума не са задължителни за народното събрание. Лош закон, но закон, казали римляните. Ако всеки тръгне да погазва законите, както Славчо се опитва, къде ще му отиде края.