"Козметичните" искания на Слави ще вкарат феодали в НС?

Александър Симов от БСП смята, че някой стои зад исканията на шоумена
5 май 2017 10:37,
169

Това, че Слави Трифонов не предлага друго освен козметични промени в изборното законодателство ме кара да мисля, че някой стои зад него, коментира Александър Симов от БСП пред Bulgaria ON AIR.

"Важно е да се спомене, че нещата, които Трифонов рекламира звучат много ефектно, но всъщност нито една от идеите му не може да бъде революционна - нито намаляването на субсидиите, нито намаляването на депутатите. Единствената идея, с която могат да бъдат разрушени остатъците от държавност е въвеждането на 100% мажоритарно гласуване, което на практика ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация. Това е типичен пример за твърдението, че пътят към Ада е посят с добри намерения, но резултатите винаги са различни", подчерта Александър Симов.

Още по темата

Вчера шоуменът седна на стол пред парламента с плакат със своите искания. Това стана непосредствено, след като новите министри се заклеха и депутатите гласуваха кабинета "Борисов" 3.

За намерението си за демонстрацията Слави уведоми чрез писмо до медиите по обяд.

Трифонов обаче беше категоричен, че не е организирал протеста по никакъв начин и демонстрантите са там, защото са съгласни с него.

"Тук съм, за да приемат политиците волята на народа и това, което искат 2,5 млн. души. Дошъл съм, застанал съм, не съм предизвикал никой", заяви той и бе категоричен, че няма никакви политически амбиции и е пред парламента като гражданин.

"Това е един личен персонален протест на един висок, вече възрастен човек, който показва своите граждански позиции", настоя Слави и не уточни колко време ще стои пред парламента. Днес обаче най-вероятно отново ще бъде там. На стол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези 2.5 милиона, които били гласували ЗА. Защо никой не казва за тези 3.5 милиона, които бяха против референдума. Всеки грамотен човек беше наясно какъв капан предлага Слави и не отидоха да гласуват, макар ГЕРБ да направи всичко възможно да гласуват повече хора само и само да мине мажоритарния вот - сложиха го на една дата с президентските избори, позволиха на Слави да затвори Орлов мост за концерта си, макар Националният стадион да беше съвсем свободен само на 50м.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде има оптимизация т.е. съкращения, защо в Парламента да няма, както за всички така и за тях. Защо трябва да получават субсидия, те си получават достатъчно като заплата и други бонуси. Който е фен на партиите нека да си плаща и да си събират пари. Всичко е сбъркано и наистина трябва да се поправи.
50
0
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Сега не са феодали ,ФАРАОНИ са ...
49
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
В момента "политическата класа" самоизбрала се и самоназначила за такава казва на 2.5 млн. българи да одат да се перат. Дали тия 2.5 млн. прави бели българи /не от турция и не от от столипиново гласуваха на референдума/ ще позволят да се гаврят с мнението им. МОЛЯ СЕ ДА НЕ ГО ДОПУСНАТ.
48
4
 
15
 
! Отговори
111111 преди 6 години
До Анонимен 40То в референдума имаше и такова искане за намаляване броя на депутатите, ама Плевнелиев го прати на Констит. съд, който БЕЗСТРАСТНО се произнесе, че такава малка бройка противоречи на Конституцията ни! Глей какъв президент, глей какъв съд!? Все "слуги" на народа уж!
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е луд Слави да прави партия - тогава за месеци ще се види, че нищо не може да направи и зрителите му ще разберат, че са измамени за пореден път. Човекът си прави пари от това да прокарва интереси на групировките в сянка, а ако влезе в Народното събрание - нито депутат ще е дълго, нито някой ще му гледа шоуто след това. А без влизане в политиката политика не се прави - само в призиви отвън, без реална дейност, това е панаирджийски прийом, без поемане на отговорност.
46
2
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ 2 преди 6 години
НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКВА ЩЕ БЪДЕ "СИСТЕМАТА" В ПОДОБИЕ НА "ДЪРЖАВА" , КАТО НАШЕТО ! :( ... Където е пълно с *** , селски тарикати , крадци , далавераджии и продажници на чужди интереси ! :( ... КАКВОТО Е НАПИСАЛ И КАКТО Е ОПРЕДЕЛИЛ ВЕЛИКИЯТ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН ПРЕДИ 100 ГОДИНИ - ВСИЧКО СИ Е ЕДНО И СЪЩО... НЕ СМЕ МРЪДНАЛИ И С ЙОТА НАПРЕД В РАЗВИТИЕТО СИ ! ... СПРАВКА - "БАЙ ***" И "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА" ... И ИСКАТЕ "ОПРАВИЯ" ?!?! НЯМА КАК !!! :( ....
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доте такаЗА СВОЕТО "гражданско мнение" славчо получава много пари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАКРАЯ СЛАВИ ЩЕ БЪДЕ ИЗКУПИТЕЛНАТА ЖЕРТВАТЕЗИ, КОИТО СЕ КРИЯТ ЗАД НЕГО ЩЕ ПОТРИВАТ РЪЦЕ И ПЪРВИ ЩЕ ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ.
43
8
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Слави партия няма да прави - това значи да се впише в системата - той иска да СМЕНИ системата. Ама вие като не искате - значи си ви е добре. Праблем няма и на Пеевски си му е добре и на Гергов и на сашо Донечев и на Златев и на Гр. Ганчев си им е добре.
42
2
 
12
 
! Отговори
Феодали преди 6 години
Феодали и сега има в народното събрание. Пълно е с тях. Имаме си вече и монарх, който с леки колебания се е настанил отгоре и управлява. Това се е случвало и през вековете. Когато България е паднала под турско робство е било същото. Феодалите са гледали себе си и не е имало държава. Имало един цар, който кучета го яли. И днес към нас гледат и от изток и от запад, както от север и юг. Продажните хора винаги ще ги има. По-важно е ние какво правим и как се отстояваме. Роби ли сме или НЕ?Какви сме?
41
2
 
8
 
! Отговори
те така преди 6 години
... абе не разбрахте ли, че не е важно как кога и защо е там СЛАВЧО! не бЪдете дребнави а вижте по цялостно картината! може да не го одобрявате може и да го одобрявате, но истината е че показва гражданско мнение устоява го и дава пример на РАЯТА. ИСКАТЕ ЛИ ДА ЖИВЕЕТЕ КАТО СВОБОДНИ БЕЛИ, хора заслужете го не чакайте ГО ДО... или казано по нашенски тоя къде духа!!!( за да не духате вие)
40
0
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ преди 6 години
:) Има ли значение каква ще е "системата" , Дами и Господа , след като ВСИЧКИ "СИСТЕМИ" са изначално сбъркани и "изчанчени" в Държавата на Бай *** и селските тарикати ?!?! ... НЯМА НИКАКВО ! АМА НИКАКВО ... ЗНАЧЕНИЕ ! ... При която и да е "СИСТЕМА" ... "НАШИТЕ" ХОРА ... ТЕЗИ , КОИТО СА СИ ПЛАТИЛИ ... И "КУКЛИТЕ НА КОНЦИ" НА МУТРАФОНИТЕ , ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ И ЧУЖДИТЕ ПОСОЛСТВА - ТЕ ВИНАГИ ЩЕ ВЛИЗАТ ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ .... СИСТЕМАТА ! В ТОВА МОЖЕ ДА СТЕ 1000 ПРОЦЕНТА СИГУРНИ , БЪЛГАРИ !!! :(
39
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Хората които са против мажоритараната система обвиняват Слави че е "чалгар", човек на Герб, на БСП, на ДПС едновременно. Заради тоя "чалгар" хората знаят десетки БЪЛГАРСКИ и патриотични песни. "Йовано Йованке" ако не беше Слави щяхте да сте я чували друг път.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Субсидиите е по добре да отиват за болниците, а не за депутатите, както и бройката депутати е много голяма за намаляваща България, това е видно за всеки. Стига са се правили, че не чуват когато народа иска. По добре нещата да се случат, а не да се стига до по сложни неща.
37
2
 
9
 
! Отговори
111111 преди 6 години
До д 25Айде стига с тая окупация! Жителите на Крим гласуваха на референдум през 2014 г. и 95,5% са били за присъединяване отново към Русия, тъй като са етнически руснаци! Е, разбираемо на ФАЩ не им харесва това, а тука клакьорите не спряха да плюят... Нашите политици резултата от нашия референдум не признават, за чуждите дават мнение!
36
1
 
8
 
! Отговори
Мисли преди 6 години
Разбира се, че с нож можеш да се нараниш, можеш и да си отрежеш хляб. Всичко зависи как се използва и какви минуси и плюсове се дават. По-важното е да се обърне внимание че хората са страхливи, изплашени и глупави. Трябва да се знае, че със собствените им пари се купуват техните гласове от политически партии. Изборите от години не са свободни и справедливи, а манипулирани и купувани. Най-жалкото е че това става с парите на хората. Парадоксално и тъжно е това, но хората го позволяват за съжаление
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БТВ няма да рискува лиценза си.Вчера Слави и екипа му заеха страната на Русия и окупацията на Крим.Това вече е нещо друго.---------------------------------------------------------------------ТОВА ОБЯСНЯВА НЯКОИ НЕЩАКОЙ?
34
1
 
6
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Я да дойдат танковете!
33
1
 
7
 
! Отговори
ГАНЬО СОМОВ преди 6 години
До АнонименТИ КАК РАЗБРА НАПРАВИ ЛИ ЛИЧНО ТИ!!! нещо да промениш нещата, или си некъв ясновидец!? щом не си направил нищо по въпроса дори и на " ЙОТА" нямаш никакво право да мрънкаш и недоволстваш!!! ХОРА казано е НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ВКАРА В КОШАРИТЕ ОВЦЕТЕ може да ви е дадено, но не чакайте братушки,каубои, фрицове и каквито и да са там псевдо велики за деня, да ви свършат работата. ПОМНЕТЕ- ПРОМЯНАТА ТОВА СИ ТИ- ДЕРЗАЙТЕ!!!