"Козметичните" искания на Слави ще вкарат феодали в НС?

Александър Симов от БСП смята, че някой стои зад исканията на шоумена
5 май 2017 10:37,
169

Това, че Слави Трифонов не предлага друго освен козметични промени в изборното законодателство ме кара да мисля, че някой стои зад него, коментира Александър Симов от БСП пред Bulgaria ON AIR.

"Важно е да се спомене, че нещата, които Трифонов рекламира звучат много ефектно, но всъщност нито една от идеите му не може да бъде революционна - нито намаляването на субсидиите, нито намаляването на депутатите. Единствената идея, с която могат да бъдат разрушени остатъците от държавност е въвеждането на 100% мажоритарно гласуване, което на практика ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация. Това е типичен пример за твърдението, че пътят към Ада е посят с добри намерения, но резултатите винаги са различни", подчерта Александър Симов.

Още по темата

Вчера шоуменът седна на стол пред парламента с плакат със своите искания. Това стана непосредствено, след като новите министри се заклеха и депутатите гласуваха кабинета "Борисов" 3.

За намерението си за демонстрацията Слави уведоми чрез писмо до медиите по обяд.

Трифонов обаче беше категоричен, че не е организирал протеста по никакъв начин и демонстрантите са там, защото са съгласни с него.

"Тук съм, за да приемат политиците волята на народа и това, което искат 2,5 млн. души. Дошъл съм, застанал съм, не съм предизвикал никой", заяви той и бе категоричен, че няма никакви политически амбиции и е пред парламента като гражданин.

"Това е един личен персонален протест на един висок, вече възрастен човек, който показва своите граждански позиции", настоя Слави и не уточни колко време ще стои пред парламента. Днес обаче най-вероятно отново ще бъде там. На стол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
НЕДЕЙ преди 7 години
ЗА БОГА ХОРА... НЕ ПИШЕТЕ ПОД ТИЯ ДРАСКАНИЯ! ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЕВТИНАТА ЖУРНАЛИСТИКА! ТЕ СА КАТО ВАМПИРИ ХРАНЯТ СЕ ОТ ТОВА!( да не говорим,че самите автори на статията участва активно с АНОНИМНИ мнения, за да вдигат интереса към статийките си)
131
0
 
3
 
! Отговори
Един реалист преди 7 години
Който иска да е в политиката,прави или членува в партия,явява се на избори и т.н..Знае се кой носи отговорностПри пълен мажоритарен вот ,влизат 240 коне,от които всеки дърпа на някъде и не се знае кой ще носи отговорност.А,Слави,като пусне билети за концерт от 1 лев ,откаже да взима пари от реклами,спре да плюва по тези ,които му отказват "градинки" и участия в шоуто и излезе от амнезията кои бяха и са негови приятели ,може да се пусне да "спаси" народа безплатно....Да,ама не
130
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Аз лично гласувах за мажоритарен вот. Явно е, че депутатите се дърпат. Все пак няма да могат да си редят листите както им скимне. В никоя държава резултата от референдум не е толкова игнориран колкото в БГ. Подкрепям пеотеста
129
3
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Искам да попитам поддръжниците на мажоритарния вот,как биха реагирали когато народа избере''патриоти'' като Перата,Динко и други лумпенизирани индивиди?Не им ли е ясно че при такъв вот, Трифонов ще влезе с фанфари в парламента(за което и намеква)
128
1
 
8
 
! Отговори
seira преди 7 години
НАРОДА ИМА НУЖДА ОТ НОВА ПАРТИЯ ( ПАТРИОТИЧНА И СОЦИАЛНА), НО ТАКАВА ПАРТИЯ (УВИ!) НЕ МОЖЕ ДА Е СВЪРЗАНА СЪС СЛАВИ ТРИФОНОВ!ТОЙ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ЧОВЕК ОТ НАРОДА!!!
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това мажоритарното ми се струва тъпо. Но депутатите ми се струват прекалено много и субсидиите за партиите също. Да се самофинансират, защо аз ще плащам на хора които обещават и после ме ограбват. Значи си плащам за с*кс не по желание. А Слави не може да измисли толкова неща, някой му е казал далаверата
126
9
 
9
 
! Отговори
Някой преди 7 години
"Александър Симов от БСП смята, че някой стои зад исканията на шоумена" - Да, 3 500 000 българи (включително и аз), и то само защото около 1 500 000 не са в България и по някаква причина не са успели да отидат да гласуват. Много тлъст е кокала на власта. Не се изпуска лесно. Щели били да влязат във власта "местни феодални кръгове" Ами сега в момента КОИ СА ВЪВ ВЛАСТА??? Това е то БКП! От 1944г. не е изпускала власта и няма да я изпусне без кръв явно. Дали ще се казва ГЕРБ, БСП или Патриоти...
125
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Трифонов е изчерпан,кой друг коректив на властта виждате?Или ви харесва да ви облъчват всеки ден едни и същи хора с лъжи за това колко са постигнали и да няма кой да ви каже колко са откраднали.
124
0
 
5
 
! Отговори
логичен преди 7 години
До Виготура. И като спечели фризьорката се справя много добре ли? Кварталът се тресе от скандали и е по-разделен от всякога. Тя е ярък пример какво се случва, когато на елементарен човек дадеш власт.
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трифонов е изчерпан от към съдържание
122
0
 
2
 
! Отговори
Hurtensia bio преди 7 години
mestni referendumi,nationalni referendumi...ei takastava aktivnata demokracia...s pisma po bulgarskata posta...da jivee bulgarskata posta! ;)
121
2
 
14
 
! Отговори
Курзавас преди 7 години
"Ако имало мажоритарни избори, щял ГЕРБ да спечели и ДПС", а сега кой спечели и управлява бе ***????? На кой се дават най-големите обществени поръчки, кой има 1200 лаф.ки в цялата страна?????
120
1
 
11
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Май всички удобно забравяте, как една жена от протестите в Младост размаза и гербавия кандидат и бесепарския на изборите за районен кмет. Всички партии яко ги тресе страх, че хората по места могат да се организират и сами да си излъчват депутати, а не партийно спуснати анонимни парашутисти като тоя Симов. Симов, кога ще спечелиш ти мажоритарен избори бе ***?!?!?
119
1
 
3
 
! Отговори
не прехвърляйте преди 7 години
от болната глава- на здравата, като почвате да твърдите,че БОРИСОВ искал признаване и т.н...АКО Борисов се беше ОПЪЛЧИЛ "против", реки от слюнки щяха да се леят ; първо всички от БКП.БСП,че "Славито е право момчето".. Сега Борисов казва; щом народа иска, гласувахте- да стане волята на народа- давате "заден".А НЯКОЙ направи ли АНАЛИЗ КОЙ ГЛАСУВА? Интелигентните и мислещи НЕ ГЛАСУВАХМЕ, защото НЕ НИ е ясно.А онези- масово гласуващите групово... какво разбират? Ще има две партии-БЗНС+БКП( спомен
118
0
 
3
 
! Отговори
Обслужване: преди 7 години
А.Симов,Вашата статия- предположение е "аберацио-иктус";ОТКЛОНЯВАНЕ на вниманието от ИСТИНСКАТА посока.През цялото Си съществуване на политическата арена Сл.Трифонов се е ПОДИГРАВАЛ с дейците на ДЕМОКРАТИЧНИТЕ сили по ХИБРИДЕН НАЧИН:(вж КУКУ, българи-юнаци и др.УЖ прокламира демокрацията,а то БКП/БСП-вж Курумбашев,окойто стана член на БСП, сега в ЕС от БСП) Също и най-близкият контакт: К.Нинова се среща с Трифонов при Гергов( засл. член на БКП/БСП),за да обсъдят референдума.А в Президентството
117
2
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До 1 (128) Че аз какво написах? Кой в момента управлява? ГЕРБ и Бойко. Ако има мажоритарен вот те още повече ще спечелят от това. Затова и искат да мине референдума. Но има един факт който не взимаме предвид. Всичко което им харесва на политиците е от вреда за народа. Така че референдума е само напън на Слави да си направи реклама като политик а не за да промени нещо в полза на народа. Само да се добере до власт Славчо и да видиш как Бойко и ГЕРБ отново ще му станат мили. Вълкът и козината...
116
1
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До юрист до 74. Ха-ха! Само парвеню от негрАмотен тип би се изразило с проЗташкото "радвам се ЗА КОЕТО! Нито словоредът има общо с нормален български,нито пунктуацията - пред "за което" В ИСТИНСКИЯ,ОФИЦИАЛЕН БЪЛГАРСКИ винаги има запетая. Ако поне последното знаеше,щеше /дали?/ да схванеш колко не на място, наистина проЗтаЖки е този израз.
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определение за *** селянин по-*** най-*** слави селянина.
114
5
 
9
 
! Отговори
браво Саше преди 7 години
Един път да се съглася с политик от БСП - Слави обслужва нечии определени интереси (почти сигурно на Доган).А иначе БСП-арите има защо да се страхуват от Слави и мажоритарния вот. От Слави - защото електоратът на БСП е почти идентичен с потенциалните привърженици на партия на Слави. От мажоритарния вот - защото биха имали още по-малко депутати за сметка на ГЕРБ и ДПС.
113
0
 
2
 
! Отговори
republ преди 7 години
referendum.glas naroden, glas Boji.bg narod suveren.generalcheta, go!