"Козметичните" искания на Слави ще вкарат феодали в НС?

Александър Симов от БСП смята, че някой стои зад исканията на шоумена
5 май 2017 10:37,
169

Това, че Слави Трифонов не предлага друго освен козметични промени в изборното законодателство ме кара да мисля, че някой стои зад него, коментира Александър Симов от БСП пред Bulgaria ON AIR.

"Важно е да се спомене, че нещата, които Трифонов рекламира звучат много ефектно, но всъщност нито една от идеите му не може да бъде революционна - нито намаляването на субсидиите, нито намаляването на депутатите. Единствената идея, с която могат да бъдат разрушени остатъците от държавност е въвеждането на 100% мажоритарно гласуване, което на практика ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация. Това е типичен пример за твърдението, че пътят към Ада е посят с добри намерения, но резултатите винаги са различни", подчерта Александър Симов.

Още по темата

Вчера шоуменът седна на стол пред парламента с плакат със своите искания. Това стана непосредствено, след като новите министри се заклеха и депутатите гласуваха кабинета "Борисов" 3.

За намерението си за демонстрацията Слави уведоми чрез писмо до медиите по обяд.

Трифонов обаче беше категоричен, че не е организирал протеста по никакъв начин и демонстрантите са там, защото са съгласни с него.

"Тук съм, за да приемат политиците волята на народа и това, което искат 2,5 млн. души. Дошъл съм, застанал съм, не съм предизвикал никой", заяви той и бе категоричен, че няма никакви политически амбиции и е пред парламента като гражданин.

"Това е един личен персонален протест на един висок, вече възрастен човек, който показва своите граждански позиции", настоя Слави и не уточни колко време ще стои пред парламента. Днес обаче най-вероятно отново ще бъде там. На стол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БОЛГЪ31 Какво предлагаш,"да дойдат танковете ли"?!Каквито и да са,с всичките си недостатъци,са за предпочитане пред червената глутница,която служи на агресивна Русия.Слави да си гледа шоуто,защото с този опит за дестабилизация на БГ,ще понижи още рейтинга на комунистите от БСП,зад които надничат любимите му,червени олигарси.
31
6
 
14
 
! Отговори
Руферендуми до дупка преди 7 години
Мажоритарната система може и да не е перфектна, а след като тоя пиндос не предлага нищо, да си затваря вмирисания плювалник като си намери идеи и събере подписи тогава да се показва пред хората. Слави с теб сме от чужбина Европа е с теб имаш 2,5 млн гласа.
30
1
 
13
 
! Отговори
БОЛГЪ преди 7 години
дали е шоу или не е, дали е правилно или е неправилно, историята ще отсъди!ние разполагаме само с ТУК И СЕГА! та кога ако не сега е момента да се направи каквото и да било за разбиване на една порочна ,гнила недодялана, наложена от вън ни схема на управление( не напразно СХЕМА се свързва с далавера). какво да се направи ли!? такова че да се покаже среден пръст на червени, пребойдисани такива в сини,центристи , резани и т.н( да не забравяме и нашите "приятели" направили ПЛАНЪТ РАН-ЪТ ).
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България нищо няма да се промени, та не на мажоритарна, а на космическа система да минем! Статуквото си е статукво, богатите и влиятелни са си едни и същи и колко и да се пънете, ако искате да живеете европейски ходете в истинска Европа!
28
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слеви,никога не е късно,да станеш за резил,дедовото.Пак си отворил уста за много пари,но този път няма да успееш.
27
8
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Прав е Ненчев. Не можеш да купиш 50% от гласоподавателите в един избирателен район - трябва да спечелиш доверието им. МАЖОРИТАРНАТА система е истинския избор - така се е зародила демокрацията - това сега си е гласуване без избор.
26
6
 
16
 
! Отговори
д преди 7 години
Който иска да прави партия,а не да стои наготово пред НС. Има си избори.
25
2
 
9
 
! Отговори
д преди 7 години
БТВ няма да рискува лиценза си.Вчера Слави и екипа му заеха страната на Русия и окупацията на Крим.Това вече е нещо друго.
24
9
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
По моята логика при мажоритарния вот половината ще са Бат сали, а не като сега 1 депутат да го сочиш с пръст. Последната надежда на мафията да се съхрани в променящия се свят, е да се закрепости в НС посредством мажоритарни избори. Хората вече взеха да се усещщат и дори гледащите Слави вече не всички биха подкрепили вота.
23
3
 
14
 
! Отговори
Край преди 7 години
При сегашната система се губят всички гласове - в момента няма нужда от парламент - да се съберат Борисов, Нинова, Марешки, Доган и Волан и Каракачанов и да си гласуват според акциите /депутатите/. Тия 240 дето ги храним и возим са тяхна функция и са им подчинени лично.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да идват македонците в парламента!
21
5
 
13
 
! Отговори
Ненчев преди 7 години
Напротив, при мажоритарни избори никой гадняр няма и да помирише парламента - това да купиш 30 хил избиратели не е никак евтино и забележете тия разходи ще бъдат вече само за един депутат, като изобщо не е сигурно че тоя дето вземе парите ще гласува за него. Друго си е сега. Дигне малко патардия преди избори, обещава на всички всичко плати някой лев за реклама и готово - 20 тина човека се намърдат в парламента ( балдъзи, секретари, шуренайки и др.)Затова ги стяга чепика националните феодали.
20
2
 
4
 
! Отговори
до КРАЙ преди 7 години
Напротив, представляват точно теб, понеже те са в Народното събрание, понеже хората са необразовани като цяло, незапознати, а от векове се знае, че каквито избирателите, такива и политиците. Щом защитаваш мажоритарния вот, неразбирайки какво значи това, по-долу се изложи със сравнението ти за президентски избор, очевидно неразбиращ същината на вота. Значи си гласувал за нещо, което не разбираш, значи си неосведомен, а такива хора заслужават измамници в Парламента. Учи право и пак ела.
19
3
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Има логика.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне ще са 240 феодали, а не трима с придружаващия ги антураж.
17
8
 
15
 
! Отговори
Край преди 7 години
ПРОМЯНА- каквато и да е - по лошо няма да стане.Мажоритарната система не е идеална ама е шанс за промяна.
16
2
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
По твоята логика такива като Бат Сали са супер способни за депутати.
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При мажоритарен вот не само се губят гласове, което е глупост, която никой в Европа не ползва. Щели сме да гласуваме за кандидати... Кои кандидати. Нали за да се появят по телевизията и за да чуем изобщо за тях трябва да се окажат по телевизията, клипове, реклами, билбордове, интервюта в познати медии. Всичко това струва пари, а пари има мафията, не и честният човек, затова и хората гласуват за едни и същи. Толкова е просто всичко, как не го разбирате. Слави измами хората.
14
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 7 години
Представени в парламента сега са само ИНТЕРЕСИТЕ на олигарсите - никой друг. Мен не ме представлява никой. Пеевски, Гергов, Дончев, Вал. Златев и ГРиша Ганчев има цели парламентарни групи - просто щото обедват с вождовете им.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то сега олигарсите са на власт в сянка, тогава могат да влязат в парламента на светло.