Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?

Поли Генова смята, че трябва да има повече контрол
5 май 2017 12:07,
181
Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?
Снимка: Facebook

Поли Генова призова за повече контрол и отговорност от страна на институциите след като кучето ѝ стана жертва на натравяне след разходка в Южния парк в столицата.

Още по темата

Повръщане и гадене са били симптомите, които нейното куче Лана е проявило след разходката в парка. То веднага е било заведено при ветеринарен лекар, който след изследванията установил, че в кръвта на животното има фосфорни съединения от отровни препарати, използвани за защита на растенията.

Те могат да бъдат опасни не само за домашните любимци, но също за хората и техните деца. Трябва да се спре безразборната продажба на подобни препарати, тъй като те могат да бъдат закупени от всеки. А това е равносилно на закупуването на оръжие, коментира още Поли Генова пред камерата на Bulgaria ON AIR

Преди два месеца стопани на кучета в столичния квартал "Младост" също проплакаха след като се разделиха с домашните си любимци.

Подобни случаи имаше и в Борисовата градина, както и в други български градове. Стана ясно и, че отровите са опасни за хората, но до този момент няма арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми вземи си научи жалкото оправдание за куче да не яде от земята, не ми го носи в чанта.
43
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли МВР най-накрая да си изпълни задълженията и да започне да залавя хората, които нарушават закона, както в този случай? Засега все още няма пострадали деца, но знае ли се утре кое дете ще похапне от отровата им.
42
10
 
17
 
! Отговори
ВСИЧКИ преди 6 години
Забелязал съм ,че всички хора отглеждащи в Дома си кучета , имат някакъв психологичен проблем . Липса на Обич , секс , женственост или родители които ги обичат и се опитват да ги заместят . Аз минах през този период , кучето живее около 7-10 години , вече нямам проблеми , излекувах се с помощ на близки хора .Сега имам дворно куче *** и е вързан в къщурка , да си пази територията .
41
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знае се, че кучетата се бъзикат със страхливите и лошите хора, че уж ги нападат. Лошото е, че страхливите и лошите започнаха да слагат отрови на публични места, което е опасно за хора и животни, а МВР пак спи.
40
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е, че хората, които се страхуват от кучетата и затова ги и мразят са напълно убедени, че са прави във всичко, което казват за кучетата, а всъщност почти винаги грешат. Само един начин има да разберат, че грешат - като си отгледат от малко едно куче. Тогава ще ги е срам, какви са ги приказвали преди това.
39
9
 
20
 
! Отговори
Гъзьо преди 6 години
Егати новината!!! По-голяма простотия не бях чел скоро! На кай му пука за песа на тая смръдла?!
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора мразещи и страхуващи се от змии и крокодили не са нормални! Затова още утре пускам в детската градинка домашният питон. Да го дух.ат майките с децата, нали камарад?
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилното беше - "За прасета не може, а за кучета и котки може!" :))) Култово от "Селянина с колелото".
36
16
 
9
 
! Отговори
До 53 преди 6 години
Хората мразещи и страхуващи се от кучетата не са нормални, това е ясно.....
35
1
 
7
 
! Отговори
Мдааа... преди 6 години
До Анонимен 19Толкова глупости за фосфора написа,направо не е истина.В момента никой не използва фосфороорганични съединения като акарицидни средства.Използват се пиретроиди обикновено.Отравянето с ФОС в зелена площ в града-100% умишлено залагане на отровна примамка.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кучета и котки може, а за хора не може, нали така другарю!
33
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По отношението към кучетата си личи колко много са се озлобили доста хора. Мачкат ги навсякъде - в семейството, в работата, съседите,... и си го изкарват на кучетата. Браво, много сте добре ....
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората пръскат против кърлежи и всякакви заразни насекоми. Тая да си гледа работата. като има кърлежи , що не пръскат, сега - що пръскали, мяу,. няма угодия.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ме дразнят хора, които за всичко се оправдават с " децата", независимо дали имат кучета или ги мразят. Децата са си отговорност на родителите, кучетата на собствениците и това е! Два отделни свята.
30
6
 
7
 
! Отговори
До 46 Радомир преди 6 години
Само ако знаеше колко си далеч от истината ...Все пак бъди спокоен - така си устроен, че никога няма да научиш истината за кучетата и котките, но ще си твърдо уверен, че я знаеш.
29
16
 
12
 
! Отговори
Lora преди 6 години
Айде стига с елементарните коментари за спокойствието на децата. Хората които имат кучета имат и деца. И аз имам и деца и кучета. Много по-добре е за децата да се научат да играят с животните. Ще кажете ли на полицаите да махнат полицейското куче, за да осигурят спокийствието на децата. Болниците допускат кучета, защото е доказано, че помагат за лечението и възстановяването на хората. Незрящите хора имат кучета водачи. И те ли пречат на децата ви. Ай, сиктир селяни прости.
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф добре че децата ви сами се избиват, че иначе ако вземат да пораснат станат като вас, горко му на този свят!
27
8
 
17
 
! Отговори
Радомир преди 6 години
Едно време в градовете кучета и котки е нямало !Само в селата на двора се е гледало домашното животно . От това да гледаш куче или котка в апартамент по голям тормоз според мен няма.Трябва да си много жесток за да държиш в апартамент някаква животинка която по природа трябва да е на открито . Хората сме най жестоките животни ,някой от нас .
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, пръскали са тревните площи срещу кърлежи. Кърлежи от хилядите кучета... А лаймската болест е много опасна, особено за децата. Разпространява се чрез ухапване от кърлеж, бълха или урината на заразените животни... Кучето на тая псевдо певачка е равносилно на оръжие, трябва да има повече контрол...
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези с отровите обикновено нямат деца, за които да се притесняват, че могат да пострадат от подобна безотговорна постъпка. Но пък с удоволствие използват чуждите деца като жертви при споровете!