Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща

В събота 36-годишният Делян Палазов прекарал много часове наряд
15 май 2017 07:00,
163
Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща
Снимка: Facebook

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на джипа в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си. Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба.

Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца.

Още по темата

Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута".

Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда.

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа.

Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост.

От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов на място.

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", казват колегите му пред "24 часа".

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й вече е удължен на още 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

Погребението на 36-годишният полицай ще е във вторник на централните гробища в града под тепетата. Той оставя съпруга и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
10
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименИзпреварването отдясно е ЗАБРАНЕНО ! ПЗДП ! Когато шофираш в град, а и не само, трябва да си готов на всякакви изненади. Не мога да повярвам ...
33
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преминала е в съседната лента, която е била свободна от автомобили. Какво е правил онзи самоубиец там тя не може да предполага. През товарен автомобил няма видимост. Единствения очевиден факт в случая е, че имаме полицай, нарушил поне 3-4 члена на ЗДПП. Вземете се образовайте малко.
32
3
 
4
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименИ как го е избегнала ???
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали си карал с превишена скорост, само сертифициран уред може да докаже. В случая шофьорката е карала с достатъчно ниска скорост и на достатъчна дистанция, за да избегне удар с внезапно спрял автомобил пред нея.
30
6
 
8
 
! Отговори
Доб преди 6 години
Приятелю, ако караш с превишена скорост, трудно избягваш ПТП, както се е случило. Явно сте много зле ... Значи пътният полицай трябва да ги гледа как се състезават и да си трае ... Дано не ви се случва !
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая няма изпреварване отдясно, а опит да се избехне ПТП следствие на внезапно спиране на автомобил в лявата лента. А в средната какво е правил онзи, дето от утре ще си прави компания с къртиците, само той си знае. Никой закон или правилник не му разрешава да спира автомобил, когато има предпоставка да застраши останалите участници в движението.
28
10
 
8
 
! Отговори
Доб преди 6 години
Масово милите колеги с категория " Любител " изпреварват отдясно .... В града, на магистрала в аварийната лента !!! Ограничете шофирането, за да си спестите нерви за по-дълъг живот :) Бог да прости човекът, а кифлата дано да получи максимум !
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stiga be kolko hora gi ubivat po patischtara sega saschtoto e polizai sami sa nego pischat bog da gi prosti. Vs jertvi na patuschta v bg
26
2
 
13
 
! Отговори
шОфер преди 6 години
Отново ли в Пловдив?! Не са научиха да карат там и това си е...
25
5
 
16
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
не въпрос че някой се гаври д псметта на полицая или с мъката на близките му. Реалността е тскава, действията му са предпостаека за ПТП, втората кола прави опит да избегне удар с товсрния автомобил, ясно че в дясно, там има път, а полицая е там на платното с пслката. Низ от обстоятелства с трагичен край.
24
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкоа платени *** тука, дето защитават застаряващия кифлоч с джипа, че просто не е истина... по колко ви плащат?
23
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Как нямало виновен бре? Виновен на 110% е САМО полицая."Дъртата чанта е виновна. При ограничение 40км/ч, не означава, че трябва да караш с 40км/ч, а трябва да караш със скорост под 40км/ч, която смяташ за безопасна.Нямала видимост? Ами да е карала с 20км/ч! При 20км/ч спирачния път е 6 метра. Не е 100 метра! Лелката с джиБа сега да си полежи в затвора и да плати 200-300 хиляди кръвнина, че да й е за урок. А на всички, които мислят различно им пожелавам, като излезе тая - тях да ги блъсне.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоо админа -хигиенизирай си сайта че много *** и *** са го налазили ......или по скоро е един пишещ под различни имена . Простотиити все се търпят или не им се обръща внимание ,но гаврата с памета на починал човек е отвратителна низост.
21
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо когато милиционер прегази мякой, абсолютно всичко се покрива и обикновенно изкарват виновен прегазеният? Хайде стига сте ронили крокодилски сълзи!
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Пловдив е страшно ... Пренасели се с пришълци , то мъжете не могат да карат , а женските съвсем нагло и без мигачи *** *** .... не знам какво търсят на пътя ... Отнемат предимство , не спират на червено , какво остава на стоп . После защо мигрират хората .... Защото си ценят живота ....
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е камери навсякъде, глоби и след третата глоба - обществено полезен труд.При първо нарушение нека глобата да е малка, при второ - двойна и т.н.При превишена скорост глобата да зависи от мощността и теглото по картон на превозното средство. Защото едно е да те блъсне някоя малолитражка, друго е камион.И никой да не може да напусне България без да си е платил преди това глобите. Тогава ще намалеят простотиите и на турските тираджии.
18
4
 
17
 
! Отговори
защо преди 6 години
Защо е толкова различно отношението.При идентичен случай, но с бивш военен, дори не задържаха този,който го размаза, и книжката не му взеха.Съдът пък го оневини, въпреки,че има убит човек.
17
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как нямало виновен бре? Виновен на 110% е САМО полицая. Г-жа Лерца трябва да съди наследниците му до дупка, защото капата е причинил непоправими материални и морални щети на нея и семейството и с безотговорното и непрофесионално поведение. Повечко пари да събират полицаите.
16
16
 
3
 
! Отговори
СмьертиДляМилицайцев преди 6 години
Да мрът тия еничари бе.....каква идилия да те блъсне джип, който никога не би спрял защото знаеш чия собственост е КАРМА ДРУЗьЯ КАРМА
15
5
 
16
 
! Отговори
Полицаите ги хващат преди 6 години
Полицаите ги хващат, съдиите ги пускат.А тези съдии работят според законите.Законите се правят от такива като Борислав Великов, който уби човек и се отърва без затвор.Ние си ги избираме.При правилните закони, както и да въртят и да сучат, грешния ще си влезе в панделата.