Сгрешил и не платил? КАТ прибира книжки направо на пътя

Документът ще се връща едва след като задължението бъде покрито
Обновена: 2 юни 2017 07:01 | 2 юни 2017 07:00,
81
Сгрешил и не платил? КАТ прибира книжки направо на пътя
Снимка: архив "Булфото"

Катаджиите ще взимат шофьорски книжки направо на пътя на водачи, които имат нарушения, но не са патили глобите си за тях.

Свидетелството за управление ще бъде връщано, когато провинилият се шофьор се издължи.

Тази наказателна мярка ще започне да се прилага тогава, когато се постигне съвместимост между компютърните системи на КАТ и НАП, обясниха главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на полицията Христо Терзийски, пише "Труд".

Отнемането на книжката на пътя за нарушение е записано като принудителна административна мярка и сегашния закон за движение по пътищата. От КАТ обаче признават, че свидетелството за управление рядко се взима на пътя, освен на доказано големи “рецидивисти” с много глоби и нарушения.

Още по темата
В новите патрулни автомобили КИА са монтирани компютри, наричани работна станция за отдалечен достъп, обясни старши комисар Терзийски.

Всеки катаджия в патрулката ще прави справка дали проверяваният на пътя шофьор има неплатени глоби и дали знае за тях.Ако се окаже, че той е получил наказателно постановление от акт или електронен фиш, то ще му бъде разпечатано на принтер в колата и връчено.

В такива случаи книжката няма да се взема, а само ще се смята, че от този момент започва да тече и срокът за издължаване.

Това не се отнася за неплатени обикновени фишове, тъй като при съставянето им шофьорът трябва да ги е подписал.

Вчера новите патрулни автомобили на катаджиите влязоха в новините с това, че не са съвместени с мобилните снимащи радари. Проблемът е, че стъклата на новите автомобили "Киа" са с различен наклон и друг кварцов състав от тези на досегашните "Опел"-и.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44Баси тъпия коментар. На масата обесняваме , как било такова и онакова , как трябвало да стане като в Германия. .... А после неадекватен коментар ....чак да те съжалиМ. Като нямаш пари за глоба по закона, като седнеш в автомобила трябва да си сложиш колана , да се включиш светлините и да си провериш документите ?!? Това че си забравиЛ да си спазиш ангажимента като шофьор си твои проблем. Значи хем закони искаме хем да не ги спазваме много? ???
50
2
 
40
 
! Отговори
Анализатора преди 6 години
То май ще излезе че всеки Българин е с глоба,ако няма ще му я напишат.В Еропа като неси платиш до 7 дни,идва съдия изпълнител,отново не плащаш и може до затвора да стигнеш.Интересен е факта че в България се кара по Български,но в чужбина Българите стават веднага Европейци.
49
3
 
37
 
! Отговори
кин до 51 преди 6 години
Съгласна! Тези, които ти дават минуси са милиционери. Друг не би дал минус. Или гробаджии- нали мвр е тяхно.
48
11
 
41
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
К"вооо? Значи, спира ме ушев, викам му: Не си нося книжката ама си нося личната карта. Иии? Щял да ме арестува за 24 часа, а ? :) Нямаш представа как си мечтая за подобна ситуация :) Кинтите които ще изкарам като обещетение за тия 24 часа не мога да ги изработя и за месец :)
47
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази наказателна мярка ще започне да се прилага тогава, когато се постигне съвместимост между компютърните системи на КАТ и НАПНе драги ми милиционерино!Тази мярка ще започне да се прилага ЗАКОНОСЪОБРАЗНО, когато законите го позволят.Това да не ти е комунизма и да се изживяваш като отрядник (доброволец-милиционер).Изпълнителната власт, част от която е МВР ИЗПЪЛНЯВА законите, не ги създава.
46
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо от доста време спря да работи сайта на КАТ за проверка на фишове?
45
6
 
62
 
! Отговори
ник преди 6 години
Аз предлагам да глобяват с 50 лева:-милиционерите, които се крият в храстите-милиционерите, които притичват по пътните платна, за да стопират някой платежоспособен- милиционерите, които спират и паркират където им е кеф без нужда- милиционерите, които карат в насрещното- милиционерите, които ни спират без нарушение и на места, където е опасно- НСО- когато шофирет със алармени светлини и засичат другите без нужда
44
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моите глоби и книжки Фандъкова да ги плаща, като осигури достатъчно място за паркиране тогава ще мислим. Имам няколко фиша за неправилно паркиране, няма да ги платя никога и книжка не давам на фашистите от ГРАБ.
43
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 18 Самоличноста може да бъде установено не само в полицейското има си и други начини. Полицейска държава ли ставаме?
42
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тези очаквам всички цени нагоре и най-вероятно цените на неизбежните разходи, като данъци,такси, глоби, ток, вода, храна ще преминат прага на поносимост.
41
9
 
55
 
! Отговори
Ей, преди 6 години
*** си остава ***!Това от години се прилага в десетки бели държави и даже в някои от тях при определено надвишаване следва арест и спиране на МПС-то от движение,и винаги ту се е говорело браво,така трябва!Сега когато и тук ще стартира се започва с роптаене,кой какъв тарикатлък ще приложи,как си бил забравил документите или кой щял да бие...Що тия номера не ги приложите някъде в Европа,или пази Боже в САЩ та да ви гледам сеира?
40
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово произшествията се предизвикват от ***, младежи без книжка, дрогирани и пияници.
39
13
 
45
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Eла бе искаш ли да дойдеш, а отворко ако искаш жена да ти проституира после в Африка, а децата ти да са роби в Афганистан ела ще ти дам книжката си ама и нея няма да можеш да вземеш с две счупени ръце и разбита глава свърши ви времето дето вземахте и по 20 кинта от хората.
38
3
 
46
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Такаа, значи имате някаква нелепа глобичка - паркирали сте без да сте опасан с колан /примерно/, чакате заплата щото 50 кинта в провинцията са си доста парички. Но някак, трябва да шофирате, да идете до работа. За зла участ, ушев дебне в храсталака. Книжка! Не я нося, но си нося личната карта - отговаряте невинно. Ушев чинно ви прави фиш за 20 кинта /максимума/ и не може да ви каже и копче.
37
0
 
43
 
! Отговори
сержант Ханку Брат преди 6 години
Документите моля!
36
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е България да затъва все повече в корупционното блато.Да не забравяме, че държавата се управлява от собственика на ГЕРБ и крадливата му некадърна шайка.Не разбирам само защо уж демократичният Брюксел наблюдва пасивно тази ситуация.Положението вече е нетърпимо и това го знае всеки българин.
35
4
 
51
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Деббилните неграмотни амбреажи еничари на еднокнижния Оли Го Френ пълнят хазната!!!Така ли се решават проблемите бе алчни тикви зелени?!??..Закони трябват,борба с ромеите неграмотни,борба с корупцията и *** по пътищата,строго преподаване на закона за дп...Кого лъжеш бе мутро,до кога ще доиш бедни изстрадал народец..
34
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На босите и цървулите ще вземат. Ама на телефонните измамници нямало законова разпоредба, по която можело да им бъдат отнети палатите, оня ден пишеше в друг сайт.
33
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ушаф ви иска нещо, което не е за даване, казвате че не го носите. Тогава шкембеливия *** прави справка и ви пише глобичка за десет кинта, и довиждане. Нищо не се дава на тази милиционерска банда непрокопсаници.
32
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаа... Понеже се справиха с тия с купените книжки или въобще без книжки, затова продължават напред...