Борис IV – наследникът на българската корона

Князът свири на китара, обича изкуството и е фен на Реал Мадрид
16 юни 2017 14:07, Красимир Ангелов
165

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Почти цялото многобройно семейство на Симеон Сакскобургготски се събра в София за 80-годишнината на последния български цар. Заедно с тях има и представители на много кралски фамилии от цяла Европа.

Покрай многото гости със "синя кръв" едно момче остава малко в сянка, макар че вероятно трябва да е обратното.

Още по темата
19-годишният Борис, първороден син на починалия през април 2015 година княз Кардам, на практика е наследникът на Симеон II за царската корона, колкото и условно да е това понятие в момента.

Според редица монархисти Симеон Сакскобургготски все още може да се титулува цар на българите, а не цар на България. А според Търновската конституция царската корона се предава по низходяща мъжка линия – от баща при най-големия му син. Toчнo това се случва и през 1943 година, когато умира цap Бopиc III. Тогава короната наследява непълнолетният му син Симеон, а не брат му Кирил, който става регент на малкия цар и бъдещ български премиер.

Наследникът на короната княз Кардам почина през април 2015 година след няколко години в будна кома след катастрофа. Неговият първороден син Борис, който през есента трябва да навърши 20 години, вече се води Княз Търновски т.е. той е престолонаследник. Принцът приема титлата на баща си Княз Кардам след злощастната му кончина и е носител на династичните права. И тъй като до момента в българската история е имало трима монарси с името Борис, един ден внукът на Симеон II би трябвало да приеме името Борис IV. Макар и без царство.

Борис Принц Търновски се ражда на 12 октомври 1997 г. в испанската столица Мадрид. Покръстен е по традиция в източното православие. Негов баща е Кардам Сакскобургготски, а майка - Мириам де Унгрия и Лопес. Има и по-малък брат – Белтран.

Борис е учил в "Европейския лицей" в родния си град, както и в Австрия. Говори испански, английски, френски и малко български език. Обича спорта и е голям фен на Реал Мадрид. Близки до семейството споделят, че той е наследил чувствителността към изкуството на майка си и интереса към музиката от баща си, като дори свири на китара.

Княз Борис Търновски, заедно със своя дядо Симеон II, посрещаха всички кралски особи, включително и испанския крал Фелипе, по време на погребението на Княз Кардам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
13
 
! Отговори
gigo преди 6 години
Прибраха си имотите, айде да изчезват. След като дядото нищо ненаправи за тази държава, а само си зве квот можа, хич не ни трябват. Тя титлата се дава и отнема.
52
9
 
16
 
! Отговори
Царят е гол преди 6 години
Някой запитвал ли се е защо Сакскуборгота се върна в България ? Профукал е е май парите си по казината в Монако .Сетил се че едно време пи кал по горите в Рила и съотвено e сметнал че са си негови lol
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1913 г. армията на България е е била колкото армиите на Сърбия, Гърция и Черна гора, взети заедно.Единствено намесата на Румъния наклонява везните на страната на руските протежета.
50
9
 
26
 
! Отговори
WTF????????????????? преди 6 години
Дали само аз си спомням, че БЪЛГАРИЯ Е РЕПУБЛИКА???????Който нарича този човек ЦАР плюе върху думите на Левски:- Ще имаме едно знаме, на което ще пише: "Свята и чиста република"А и върху своята Родина и Конституцията и:Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да съберем пари и за това отроче да живее охолно и достойно като благородник
48
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-голямата простотия измислена от човечеството "Някой да получава власт по наследство"В миналото това е имало смисъл, иначе след всяка смърт на управник е щяло да има масови кланета и вътрешни войни кой да вземе властта. Сега е лесно - който има повече пари - той има властта.
47
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречените "национални катастрофи" се дължат на пряката намеса на руската държава на Балканите.1913 г. Русия подбъжда Румъния да ни нападне в гръб.1916 г Русия праща две армии по 40 000 души да воюват против нас.
46
10
 
12
 
! Отговори
д-р Гюлотен преди 6 години
Да заповяда "наследника". Крадливия му дядо го изтървахме, но що да не скъсим този г-е-й потомствен /нали знаете за сексуалността на Фердинант/ с 20 сантиметра. От към главата.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В днешния свят хората с власт са тези с парите, а не тези с титлите.
44
5
 
19
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
НЕ ПРОВОКИРАЙТЕ НАРОДА!!!...
43
14
 
26
 
! Отговори
Факт преди 6 години
След двете национални катастрофи причинени от Фердинанд и третата,в която Борис 3 има участие,логично и правилно е на фамилията да се забрани въобще да влиза в България(както в Италия),да не говорим за нещо повече!На практика България е лишена от бъдеще още от 1913г изключително благодарение на Сакскобургите!
42
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно някой ден това момче да стане министър председател.
41
20
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
България не е преживявала никакви национални катастрофи, освен руското робство и проклятието на смесените бракове с рускини. Въпреки 85 000 руска армия срещу нас, в Първата световна война Русия капитулира пред България, а ние приключваме войната с териториално разширение.
40
12
 
27
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Царе, князе, принцове, принцеси това са измишльотини. Такива са нужни само на хора с робско мислене.
39
1
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Манолскиауе горски, а ал бънди станиШеф и р.овч. дадоа ли мило и добро ? или може би аналитика на водни потоци инж. Меди е дал мило и драго? мога да изброявам цел ден, легай си.
38
2
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
на новата българска аристокрация не и трябва цар а мъченици и ***. едните да са за пример но да не могат да посочат с пръст виновниците за смъртта си (от левски и стамболов до ден днешен) , другите да бъдат командвани , да си внасят десятъка и да викат "уууууу" по команда. това е, в задунайская губерния никога не са отменяли крепостничеството.
37
8
 
19
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
щом му е труден българския едва ли е патриот, цялата династия да се омитат от България! Искам управници с качества и заслуги, а не медийни балони и наследствени простотии на негодници като Симеон. Да живее майка България и истинските достойни хора, които дават мило и драго за добруването на нацията
36
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се титулува цар на българите . . . . Говори испански, английски, френски и . . . . малко български език. ? ? ? ???????
35
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам и Светия Синод на ДС плътно до агента на КГБ Симо Ментата!Гнус!
34
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Васил Левски неслучайно е казвал, че между султан и цар разлика няма!Кобургската династия е едно проклятие за България - национални катастрофи и глупотевини от рода на "800 дни"!Ай, сиктир!