Протестиращи бранят паметника - незаконна ограда, вандализъм...

Творци и червени общинари против демонтажа на "1300 години България"
Обновена: 4 юли 2017 21:30 | 4 юли 2017 21:24,
153

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Художници, архитекти и общински съветници от БСП излязоха на протест пред НДК в защита на паметника "1300 години България".
Още по темата


Те направиха жива верига около оградата на паметника, за да поискат неговото възстановяване и запазване.

Демонстрантите обвиниха общината, че демонтажът на паметника е "вандализъм", а оградата "незаконна".

Въпреки недоволството им обаче демонтирането на паметника е в разгара си. Пластиките от него ще бъдат внимателно свалени, транспортирани, съхранени и изложени в Националния исторически музей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
8
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Паметникът се саморазпада! Защо Старчев не си го поддържа? Той си получи торба с пари за уродството, а сега да му плащаме и дефектите!
72
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛАВА НА БОГА, ЧЕ РАЗРУШАВАТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ. ВРЪЩА СЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.
71
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
АВАНТИ СЪСЕЛИ, БАНДЕРА ПРОСТА А КОМУНИЗМА УМРЯ СИ ПРОСТО.
70
6
 
5
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Те същите са и против демонтажа на комунизма. А паметникът е символ на грозотия, саморазруха и безвкусица - също като соц. реализма!!
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо тоя пъпеш мълчи по ромския въпрос цяла седмица има бунтове, ромската престъпност вече не търпи отлагане и трябва да се вземат строги мерки, а Тиквата събаря бълтарските паметници.
68
5
 
10
 
! Отговори
До 75 преди 6 години
Винаги съм се възхищавам на образцови другари като теб, колко са упорити в глупостта си. Каквото и да му кажеш на другаря, той гледа тъпо, не мисли, отваря вижда опорните точки и продължава да упорства, минава на лъжи, последват фантазии и накрая го избива на агресия.
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата е антибългарин и национален предателл
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 64Ами ела в Германия и виж,за ръката ли да те хвана и водя?Всичко си стои,не само концлагерите,но и бункерите,пътищата,сградите,сривалищата и т.н. от нацизма.Да видиш какво е здрав строеж,не като в България.А от социализма(комунизма),чак мебелите запазиха и реставрираха,защото се използват като атракция в хотели.Само вие рушите,защото толкова ви е мозъка.
65
5
 
5
 
! Отговори
До 70 преди 6 години
Те другарите може и да са те мачкали, обаче на теб много ти е харесало очевидно и си искаш още - такива като са най-тежките случаи.
64
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Тошо строеше паметници за България, а Тиквата строи паметници ва Рейгън и крваристан. Бай Тошо ходеше без охрана и се ръкуваше и прегръщаше с народа, а Tиквата ходи със брониран джип и 300 човека пазванти.
63
6
 
7
 
! Отговори
Влади преди 6 години
В ГДР-то същите комунистически предатели, като у нас, нацвъкаха паметници на окупатора с ботушите. През 90-та, когато се договаряше обединението, беше поставено като условие от руснаците: ДА НЕ СЕ СЪБАРЯТ ПАМЕТНИЦИ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ. Затова още ги има там, а не защото германците тачат паметта на руските изнасилвачи, разбрахте ли и...ти?
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой го определя за символ на България? Ти, комсомолския секретар ли? За мен той символ единствено на глупостта извираща от червенушковци като като теб.------Абе ***/ке,мен комунистите са ме мачкали не веднъж,но мога да направя разлика когато става дума за унищожаването умишлено на нещо българско и кога става дума за идеология.Идеологията в този случай,се използва като предтекст/причина,за да се унищожава българското наследство.
61
6
 
9
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
Това че някой е червен фанатик, не значи че трябва да му се водим мухлясалия акъл!
60
4
 
9
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Кажи само едно място в Германия, всъщност не в Германия, а в целия свят където да има един паметник на нацизма г-н еволюционна грешка?
59
7
 
11
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
И кой го определя за символ на България? Ти, комсомолския секретар ли? За мен той символ единствено на глупостта извираща от червенушковци като теб.
58
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как в Германия хората не унищожиха нищо,бе?!Нито от нацизма,нито от комунизма!Как?Абе,вие все сте големи разбирачи,съборачи,хейтъри,българомразци или какво ли не!Поне от немците пример да бяхте взели!
57
4
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
Не е виновна ***, че си се пръкнало такова... Плочи на мъртъвци... Що за ***.ил трябва да си , да изцепиш такава простотия, бе?
56
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Браво! Махнете най- после това жалко и гнусно творение! *** като искат , да си го монтират на Позитано и да му платят реставрацията от джоба си!
55
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам на мястото на този "паметник" да се изгради една голяма бутилка водка, в памет на "геройски" загиналите в борбата с високоградусовите алкохолни напитки съветски окупатори, за да мирясат червените баби.
54
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубав или грозен,той е символ на историята на България и самата България.Като не им харесва,да построят по-красив на неговото място,а не да ми слагат плочи на мъртъвци!Да сложат плочите на друго място!