Протестиращи бранят паметника - незаконна ограда, вандализъм...

Творци и червени общинари против демонтажа на "1300 години България"
Обновена: 4 юли 2017 21:30 | 4 юли 2017 21:24,
153

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Художници, архитекти и общински съветници от БСП излязоха на протест пред НДК в защита на паметника "1300 години България".
Още по темата


Те направиха жива верига около оградата на паметника, за да поискат неговото възстановяване и запазване.

Демонстрантите обвиниха общината, че демонтажът на паметника е "вандализъм", а оградата "незаконна".

Въпреки недоволството им обаче демонтирането на паметника е в разгара си. Пластиките от него ще бъдат внимателно свалени, транспортирани, съхранени и изложени в Националния исторически музей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега там ще цъфне истински петохуйник. Радвай се, народе!
12
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото препоръчвам на автора на паметника да осъди държавата в Страсбург, тъй като по закон при жив автор само той може да променя паметника си!Не случайно Вежди Рашидов, макар и гербаджия, но като достоен човек отказваше да пипа паметника!За Фандънджа и кохортата й от дебелаци достойнството е непозната дума, та нека поне тези които са гласували за нея да си бръкнат по джобовете да платят зверската глоба която ще им наложи съда в Страсбург
11
11
 
20
 
! Отговори
радост преди 6 години
Братя , рухва един от символите на комунизма , грозен колкото беше той ! Сега идва ред на окупаторския туч ПСА -*** и за него има решение на СОС за събарянето още от 90-те год. на миналия век ,ред е и на т.н Братска могила и прочее символи на Велзевула
10
7
 
36
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Още по живково време "паметника" си беше истинска грозотия. Ама какво тиш разбират червените бетонни чутури от искуство. лапаха парите на хората и създаваха изча.дия.За паметника на Бузлуджа колко пари са събирали принудително от хората под формата на закупуване на пощенски марки, принудителен труд в събота, от учениците, от студентите, от войниците и сега *** с комунистическа наглост си го искала обратно. Че ваш ли е бе ?
9
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мястото на този паметник ще се появи нещо значително по-грозно и евтиняшко. Абсолютно всяка промяна, особено когато в нея се инвестират европейски средства, води точно до това. Примери - много. Ако преди имахме комунистически символи, то сега имаме кич и долнопробно изработени *** паметници навсякъде. Не е само до историческата стойност на паметника - новите неща са лишени от всякаква стойност.
8
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестиращите не осъзнават ли, че НДК се равнява точно на пенсионните фондове присвоени от комунистите прес 1956? Към онзи момент те са превишавали сумата на държавния бюджет - още има живи хора работили в тази система които да го потвърдят. Душевно заболяване е да се защитават символите на комунизма, който изконсумира каквото можа, превърна го в ... и фалира в световен мащаб.
7
29
 
12
 
! Отговори
Терминал 2 преди 6 години
Радвайте и се на Фандънджа, радвайте и се прости гербуля, ще ви питам как е от тоя месец като почнете да плащате новите сметчици за парно, газ и ток за който ви излъгаха че го вдигат с 1%, а се оказа че е с около 7-8%...Така хубаво ви боде Фандънджа че направо сълзи ще ви текат, ама вие бъдете много радостни че махнала някакъв паметник! Леле какъв мало-умен народ живее в тая държава
6
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 мандата не могат да го ремонтират, откраднаха парите за ремонта и сега искат да го изтъргуват за вторични суровини.
5
8
 
25
 
! Отговори
Пожелание преди 6 години
Хайде, на хаир да е! Тази година Пето..ика, а догодина и онзи с шмайзера, да има повече място за скейтърите!
4
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата маха български паметници и слага паметнии на Рейгън, Чърчил американски летци и подобни. Тиквата е предател.
3
38
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметника е на всички хора, а не лична собственост на Фандъкова и ББ. Hямат право да го бутат без национално допитване. Фандъкова и ББ да си слагат каквито искат паметнии в къщи си. но на обществено място да се съобразват тая държава не им е лична собственост.
2
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го свалят,да построят друг паметник за 1300 годишнината на България в срок от 1 година,със същите размери!В противен случай,това е гавра с България!
1
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направили "жива верига"...Те пенсионери бе, то само "полужива верига" това!