Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки

Всяка седмица полицаите хващат по 1000 нарушители, карали без книжки
5 юли 2017 09:07,
186
Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка. Това обяви началникът на сектор "Пътен контрол" Росен Рапчев.

"Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място", обясни Рапчев.

Още по темата

Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят. Статистиката на МВР показва, че едва 30 на сто от глобите се събират, което ще рече, че всеки трети акт остава неплатен. Именно поради тази причина ще са и крутите мерки, пише "Монитор".

По думите му всяка седмица пътната полиция хваща средно по 1000 души, които шофират без книжка или под въздействието на алкохол или наркотици. Само при 10-15% от всички случаи се е стигнало до сваляне на номерата на колата тъй като тогава собствениците на автомобилите са шофирали лично.

Рапчев допълни, че скоростта и агресивните водачи са основна причина за произшествията по пътищата. За целта пътната полиция ще има свои екипи, които ще се движат по магистралите и при наличието на подобно нарушение шофьорите ще бъдат "демонстративно изкарани от пътя"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
30
 
! Отговори
сиганьор преди 6 години
май започнаха да събират пари за полицаите ахахахаплащайте българи, докато аз ям и пия вие ще плащате, роби мръсни
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много абсурди се родиха в последно време: ограничаване на кеш плащанията до невероятно голямата сума от 1000 лв., да се спирали колите без катализатор от движение и да се ограничи вноса на стари коли нищо, че 2/3 от населението карат такива и сега новото двайсет за пътниците в колите. Наскоро пак вдигнаха глобите за пътни нарушения, на водача в момента могат да му отнемат книжката и да му спрат автомобила от движение за неплатена глоба. Сега, ако пътник не си носи книжката директно глоба.
101
3
 
23
 
! Отговори
ще кажа само следнот преди 6 години
- да живее боко- да живее soross- да живей полицейщината и ени4арството- да живей сащ и демокрацията дето ни пълнят с араби и прокарват закони за репресии над българитеи пак за боко тиквата - американската марионетка да гласувате, ваща мама проста, евроатлантична
100
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
търсят оправдание да ви съберат личните карти на всички в колата - фактостаналото са причини извадени от нищото. По същата логика мога да влизат посред нощ в дома ви за да видят дали някой не си е платил фиша. Абсолютно по същата логика.Трябва да има репресии срещу българина докато сиганьорите го колят по улиците. Да се чуди от кой да се пази - от малцинствата или от ени4арите в пагони
99
0
 
8
 
! Отговори
До 99 преди 6 години
Пак добре мен един ром, ми отне предимсво на нерегулирано кръстовище, блъсна ме със 30-годишния си Мерцедес, и искараха мен виновен, че улицата от която излизам била глуха. А "неговата кола" дори не беше негова, а с пълномощно от съвсем непозната жена.
98
1
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
не ги ли провесим всичките тези бирници на стълбовете пред народното събрание и министерски съвет няма да има оправия .Тази колониална *** няма да се спре докато не ни изпие цялата кръв!Кърлежа трябва да се смаже!
97
0
 
15
 
! Отговори
M8 преди 6 години
А ако дишаме ще ни глобяват ли?
96
1
 
4
 
! Отговори
До 102 преди 6 години
Явно си поредният неразбрал. Тези, на които държавата плаща на 100% осигуровките, най-много искат сами да си ги плащат, защото те най-много губят от това. Защо е така всеки може и сам да си отговори, ако има нещо между ушите.
95
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да прокарват глупави инициативи, полицаите и всички държавни чиновници - лапачи да почнат да си внасят в пълен размер здравните вноски и пенсионно осигурителните вноски.А не да лежат на наш гръб.Абе неуметници, ако се возя и не си нося шофьорската книжка, какво ще ми вземете?Или ще ме арестувате?
94
0
 
10
 
! Отговори
. преди 6 години
A скоро очаквайте проверки и по градските ***.
93
0
 
13
 
! Отговори
до Нако преди 6 години
Какви избори?Половината са администрация на хранилка и им харесва да им дават на час по лъжичка за нищоправенето им.Пак ще си го изберът ,те не са амбициозни и отговорни стига им да не работят и да взимат да преживяват.Не им пука за това ,че работещия затъва и скоро ще избяга да може да живее нормално.Още като го избраха беше ясно ,че държавата е мъртва и нищо хубаво не ни чака.
92
0
 
15
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Един ром ми отнема предимството на кръстовище и дори ми свири ,без да знае правилника ,а вие ми говорите за фишове и глоби.Каква файда ,когато онзи *** кара на интуиция с купена книжка и може да ме затрие.
91
1
 
17
 
! Отговори
Naco преди 6 години
КЪДЕ го има това в Европа,по света? До,КОГА ще се ГАВРИТЕ,СКУБЕТЕ собственият си НАРОД,***?! Време е за ИЗБОРИ!!! ИЗБОРИ,а НЕ "избори" ,чиито резултати определят хора като "професор" Константинов!!! НАРОДЕ????
90
0
 
13
 
! Отговори
ахахахаха преди 6 години
А ако не си нося книжката като пътник с неплатена глоба, пак ли ще ми я вземат?
89
0
 
5
 
! Отговори
до 92 преди 6 години
В грешка си, колега, давността е 2 години, а не 5.
88
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това важи ли за пътниците във влаковете и автобусите? а в самолетите? на всяко транспортно средство - милиционер. как си я представят тази работа? спират чичо пенчо с междуградския и проверяват 50 човека пътници по документи? гестапо, едно друго? или само автомобилите? дискриминация заради малките возила? болни мозъци на болни хора.
87
2
 
12
 
! Отговори
сс преди 6 години
ще напишат и закон ако нямаш хиледарка кеш в колата не може да караш, защото видите ли като ви спрът милиционерите трябва да има с какво да си платите глобата а те все ще измислят нещо за което да ви глобят, да речем че огледалото ви за странично виждане е на 47 градуса а не на 45...
86
1
 
24
 
! Отговори
до 91 преди 6 години
Ако ще и 20 бaзи данни да имат, няма да плащаме и ще емигрираме. Hа Тиква пари не даваме, той няма образование за да вложи парите правилно и ще ни фалира защо да плащаме.
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Ем айде де...простолюдието е по опасно от престъпноста даже :) Един оня ден рева тук - колко нагли били НАП, че му искали да си плати глоба отпреди 8 години :)"================================================Има давност от 5 години, ако не знаеш. Пише го в закона. А ако НАП не познава законите - това е друга работа.
84
0
 
9
 
! Отговори
сс преди 6 години
добре бе имат база данни кой какви глоби има и не си ги плаща ами да ги спрат от работодателя преди да му плати заплатата да му ги начислят към данаците за имущество като му трябва докъумент от общината ако не ги е платил не му издават, има стотици начини за събиране, те сега ще спират и ще проверяват пътниците тъпотии големи....