Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки

Всяка седмица полицаите хващат по 1000 нарушители, карали без книжки
5 юли 2017 09:07,
186
Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка. Това обяви началникът на сектор "Пътен контрол" Росен Рапчев.

"Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място", обясни Рапчев.

Още по темата

Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят. Статистиката на МВР показва, че едва 30 на сто от глобите се събират, което ще рече, че всеки трети акт остава неплатен. Именно поради тази причина ще са и крутите мерки, пише "Монитор".

По думите му всяка седмица пътната полиция хваща средно по 1000 души, които шофират без книжка или под въздействието на алкохол или наркотици. Само при 10-15% от всички случаи се е стигнало до сваляне на номерата на колата тъй като тогава собствениците на автомобилите са шофирали лично.

Рапчев допълни, че скоростта и агресивните водачи са основна причина за произшествията по пътищата. За целта пътната полиция ще има свои екипи, които ще се движат по магистралите и при наличието на подобно нарушение шофьорите ще бъдат "демонстративно изкарани от пътя"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят."Че откъде-накъде? Да си налагат мерките по законния ред. В ЗДвП се изисква да си водач, за да наложиш такава мярка, и тя се наага при определени предпоставки. Да се научат да бачкат и да си събират санкциите. Като първо почнат да си връчват редовно фишовете и наказателните постановления, разбира се. Защото ако не са връчени, те не подлежат и на изпълнение.
82
0
 
9
 
! Отговори
SA преди 6 години
И това не е правено досега?!!!!!Ами нали се проверяват хората за документи-как може?!!!!!Западнала работа-агресия в училище,агресия в болниците и как няма да има агресия по пътищата?!!!!!!
81
1
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Естествено ,че ще реве!Всяко нещо си има някаква давност,след време е трудно да докажеш вина или невинност.Един приятел го търсят за 30 лева сметка на оператор от 2004 та.
80
1
 
29
 
! Отговори
Нито дума... преди 6 години
И никъде нито дума, че дъщерите на един мюфтия нападнаха две български момичета защото са били облечени с къси панталони и къси блузи и се опитаха да изкарат момичетата виновни...Мюфтията обиколи всички телевизии да се жалва и заплашва а едва днес се даде думата и на другата страна...
79
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тряба Боко да ви тури данък возене, не може да се возите безплатно по хуавите магистрали, всеки който се вози да му слагат винетка на челото.
78
0
 
20
 
! Отговори
Гювеч преди 6 години
Гювеч по български!Фиш ,на адрес ,отнемане на книжка,КАТ ,демонстративно изкарани от пътя.Този го е напекло яко слънцето или са го хванали след банкет,а буламача дето го е издрънкал е влязал в медиите.
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 80Ем айде де...простолюдието е по опасно от престъпноста даже :) Един оня ден рева тук - колко нагли били НАП, че му искали да си плати глоба отпреди 8 години :) хахаххахаЦялото ни общество е сътворено от *** плюещи политици, които излизат от тях.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не направят промени в закона за движение по пътищата не виждам на какво основание ще проверяват пътниците, Не го ли пише в закона всичко ще пада в съда както винаги. Също така първо да оправят събираемоста и след това да подобряват връчването, защото иначе е безмислено те пак няма да си ги плащат а и защо пък да го правят след като законът им позволява да не плащат.Защо спряха причислението на глобите към данъка? Поредното безумно решение с минимален ефект!
75
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не виждам разлика между Мутри и Вас? И вие не плащате глоби , не спазвате правилата и не искате да ги има. Те просто са по едри играчи.
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги - недомислено. Отнемат СУМПС на човек, който не е получавал нито фиш, нито наказателно постановление, т.е. той глоба още не дължи, т.к. нито е получил тези актове, нито те са влезли в сила. Естествено мярката се обжалва. И естествено - пада в съда, а МВР плаща разноски от по няколко стотин лева. За едната простотия недомислена. Хубава работа, ама българска!
73
6
 
9
 
! Отговори
Не мога да разбера.. преди 6 години
Аз лично не мога да разбера едно нещо - щом си бабайт и ограниченията не важат за теб, щом можеш да си позволиш да караш с превишена скорост, защо после ревеш като малко момиченце, когато ти връчат фиш-а?
72
0
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Боли ме за полицайщината в САЩ!Там може да си бръкнеш в джоба и да те застрелят в гръб и да им се размине даже и медал да вземат,ама не могат да ти ровят в багажника ,че е частна собственост ,трябва им заповед!Едва ли империя с 300 милиона и силови структури над закона има общо с полу-дива авторитарна васална територия.Я смени джипката с нещо по вехто тук и виж колко са строги и изпълнителни.
71
11
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 6 години
Ако не си официално уведомен, държавата не може блокират заплатата и да се събира принудително. Именно затова връчват фишове на място. След като са те уведомили, ще могат да го направят. Фишове се пращат на постоянен адрес, а не всеки живее на адреса си по лична карта и като не го получи не може да бъде осъден. Реално всеки полицай има право навсякъде да те спре и да ти иска документ за самоличност, така че не виждам проблем. Трябва всички полицаи да могат да го правят, не само КАТ
70
0
 
22
 
! Отговори
Extremista преди 6 години
Плащайте си фишовете и крадете на едро, едрите крадци никой не ги зaкача цели банки изчезват, извод обирайте банки.
69
0
 
21
 
! Отговори
хахах преди 6 години
Гледам Катаджийте застанали на 200 метра от проститутките и проверяват за превишена скорост!После такива ще ми изтърбушат пътниците да им дават документи за самоличност!
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една кола се возат катаджия, митничар и данъчен. Возят се, защото нито един от тия не може да чете, нито един от тия не може да шофира. Колата изобщо не се движи, но те са в нея и имитират дейност на паркинга. БГ политика в два реда.
67
1
 
25
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
"Статистиката на МВР показва, че едва 30 на сто от глобите се събират"Останалите 70% са на роми !
66
0
 
25
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 6 години
Тези предложения са лудост, рекетьорство и кражба!
65
2
 
17
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Поредната Дивотия.....Не мога да го проумея как не може държавата да застави съответният нарушител да си плати глобата...блокираш му заплатата докато не плати или отива на съд...има много начини.Поредното мислено...недомисленорешение и както е по традиция след време ще се премахне.Че ние да не сме престъпници че ще ни проверяват документите в колата в която пътуваме.Както при други случаи...оставаме без думи....
64
2
 
19
 
! Отговори
хахах преди 6 години
В България все още има кервани от мутри с лъскави возила ,а те тръгнали да ми проверяват фишовете.Смях в латино-европейската губерния.Колко точно проверени ще има?Пенсионери ?Роми ? Мутряги?Или пак бай Иван с 500 лв ще му правим фишове ,че е най-голямото зло по пътищата.