Да веганизираме целия свят! "За" и "Против"

Ути Бъчваров и Никола Донев в дискусия пред Bulgaria ON AIR
31 юли 2017 10:52, Анисия Иванова
408

Искаме да веганизираме целия свят, закани се председателят на Българския вегански съюз Никола Донев в "България сутрин". Телевизионният водещ Ути Бъчваров тихичко го реплекира: "Замислял ли си се, че този същият свят може да не иска?"

Тази събота в Пловдив се проведе първият вегански протест. В студиото на Bulgaria ON AIR стана ясно, че причината за него е заставането срещу масовото избиване на животни в кланиците. "Това е геноцид, съвременен Холокост на животните!", отсече Никола Донев.

"Поставяме се на тяхно място. Искаме да покажем на обществото, че те биват избивани непрестанно по особено жесток начин", продължи Донев като обясни как мъжките пиленца "отиват в мелачката" още на първия ден от излюпването си, а мъжките теленца се отнемат от кравата на 5-я ден и "пътуват към кланицата".

"Индустрията не иска да храни с фураж нещо, което няма да й дава мляко", допълни председателят на Българския вегански съюз.

"В историята на изкуството и на човечеството се появяват авангардни групи, които предлагат радикализъм в продължаването на едни течения. Вие се появявате като едни радикални новатори, които казвате "От днес светът трябва да бъде друг", но как той ще съществува в утрешния ден?", попита Ути Бъчваров своя опонент в дискусията.

Донев му отговори като се върна "два века обратно в историята, когато е имало робство" -  тогава се е появило движението аболиционизъм - хора, които се борили за правата на робите.

"Ние се приемаме за вегани-аболиционисти. Трябва да се откажем от това ненужно убийство", категоричен бе Донев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
1
 
8
 
! Отговори
до факт преди 6 години
Българско кисело мляко почти не се произвежда вече в БГ.Тук се произвежда гръцки Йогурт ,технологията е различна.Но нали на фешъните им показаха лъжицата в нишестян продукт и те вече не търсят БКМ.
314
3
 
8
 
! Отговори
хидко преди 6 години
До Ivo....Загубих смисъла, когато се заговори за калмарите, като че не са место... рибата, скаридите също. Обаче, явно липсата на знания е виновна, съдейки по обявяването на всички подобни твари за безмозъчни! Отделно пък, калмарите имат доста обособени чувства, които всеки може да наблюдава изразени чрез промяна цвета и формата на кожата им.Между другото, все повече изследвания излизат, че и растенията, макар без лица, имат доста от характеристиките на интелигени живи същества.
313
4
 
9
 
! Отговори
AXE преди 6 години
Как този младеж оцени, кое пиленце е мъжко. Второ, защо не избиваме и всички лъвици, ягуари, влъци и т.н. да не иядът малките на стадата:) Отгоре на това младежът е загърбил над 8000 години еволюция на човешката цивилизация:)Защо те не признават другите, т.е. защо вегана се принизява до хомо------иенс:)
312
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Истината.Трябва да се отбележи също и че японското българско кисело мляко е на 100% истинско,за разлика от продаваното в България.....
311
1
 
10
 
! Отговори
до Иво преди 6 години
Че тя рибата и главоногите са си месо и имат мозък.И не се обърквай от добрата физическа форма причинена от спортуването и храната която консумираш.То и това е проблема ,че хората масово не се движат ,а преяждат после се чудят с какви отвари да се лекуват или да са във форма ,но си става с движение и физическа активност.
310
8
 
10
 
! Отговори
Касио преди 6 години
Аз пък се отказвам от веган жените понеже не правят сви..рки ( било против природата им ) МухахахахахахаххаА тоя скакауец да си хапва храсталаците, тъкмо повече кокошки, прасета, патки , риби, агънцета, овце, крави, зайци и други за МЕН
309
20
 
6
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Кой се изцепи че съм бил просто момче?Сори ,обаче въпреки че не ям месо имам суперенергия във фитнеса и релефно тяло без грам мазнини!Не съм лешояд да ям трупове,позволявам си само риба,скариди,калмари и подобни ,но не и животни които имат мозък и чувства.
308
1
 
9
 
! Отговори
Истината. преди 6 години
Ето информация понеже някой хора не вярват че в Япония масово се яде кисело мляко произведено по български патент със българска закваска:Япония произвежда ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ българско кисело мляко от БългарияОбщо 29-те завода на японската компания "Мейджи" произвеждат по 700 тона българско кисело мляко на ден.Това може да го проверите!
307
8
 
12
 
! Отговори
Глупости от Славянин преди 6 години
1. Монасите в Шаолин не ядат месо - *** гугъл сърч показва, че дори им дават да пият алкохол. Има други манастири, които не е така и това е НАКАЗАНИЕ.2. Домашното куче е по-умно от дивото, защото дивото се храни с месо, а домашното не(без коментар).3. Човешката храносмилателна система не е като на хищник - това е защото човека се е хранил 30к години с приготвено месо.4. Тревопасните са по-умни от месоядните(без коментар).Пропускам много сигурно ...
306
1
 
11
 
! Отговори
sostin преди 6 години
Само не знам с белите мечки кво прайм... тия гадинки да минат на лед ли кво ли???
305
4
 
24
 
! Отговори
А бе преди 6 години
На практика веганите са радикализирани вегетарианци.Също както ислямистите са радикализирани мюсулмани.Което си е (психично)отклонение от нормалното....
304
2
 
7
 
! Отговори
До славянин - преди 6 години
Да си довърша - да си мислиш, че като не ядеш месо не умират животни и не се мъчат заради точно теб, е огромна заблуда. Да не ядеш месо - твой личен избор. Разликата е само в бройката умрели животни. Показвате снимки от кланници, показвайте и снимки какво се случва като "прочистват" вредителите, за да се храни всеки един от нас, независимо дали яде месо или не... Еднакво грозни са!
303
3
 
7
 
! Отговори
ХМ до Славянин преди 6 години
Дървен философ!Защо за всяко нещо в България има поне един луд спорещ с гората.Разбирам ,че ти си просветен на новия "фешън" ,а ние сме недораслите ,ама не се ли насити да говориш глупости.Те за това и последователи тук нямат.Просто хората са достатъчно умни да ядът балансирано и разнообразно.А такива фешънчета като теб им пожелавам да си живеят по своя си начин без да пречат и да налагат мнението си.
302
5
 
9
 
! Отговори
sostin преди 6 години
Аре сега сичкото веган да заминава за Африка да се скара на лъвовете ,алигаторите и сичкото хищник, що рупа месо на поразия и да ги застави да пасът тревица редом с антилопитеи тн. Нема се разпрааме само, като ще е гарга да е рошава. Може да наредите и на анакондите да мнат на бали със сено , кво е тва нещо, ще ми гълтат цели животни. Най-добрите вегани пък ще се разправят с белите акули. М че така де , да им се скарат , да им поприказват, кви са тия работи....
301
5
 
14
 
! Отговори
Хиштникот преди 6 години
Подкрепете националната инициатива: "Да натъпчем веганите с месо"!
300
3
 
10
 
! Отговори
До славянин преди 6 години
Не аз съм убил, а са убивали животни заради храната, която ти си ял днес! Говори в първо лице когато става на въпрос за убити животни. Ок ли си с това, че са умери животни заради това ти да може да ядеш днес? Никой не говори за градинската ми продукция, а за грандиозните ви планове да захраните планетата със зарзават за да не умират животни... Това са пълни глупости! Единствения начин да не умират животни заради теб е ти да не си сред живите - *** биологичен закон!
299
1
 
9
 
! Отговори
Истината. преди 6 години
В коя държава хората днес живеят най дълго и са най здрави??? ЯПОНИЯ!И какво ядат в Япония? КАЧЕСТВЕНА разнообразна храна! Там ядат всичко! И особенно наблягат на морската храна. Там рибата се яде основно сурова.(суши). Отделно че ядат всякакви други неща, като, рапани, октоподи....Япониците ядат и БЪЛГАРСКО кисело мляко! Защото са разбрали колко е полезно!
298
4
 
13
 
! Отговори
леле преди 6 години
Какво сте го нападнали този "славянин" ? Не разплаквайте слабоумното, недохрането и объркано създание !
297
2
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До до 323 от славянинИма и препарати който убиват вегани (пасат храната на моята храна, значи се водят вредители и трябва да се изтребят или прогонят) от утре да почнат да пръскат с ДДТ храната на веганите и да затрием тези вредители! Това ли искаш да чуеш? Искаш ли и ние като теб да почнем да показваме разкъсани марули и лозунги на тъжни мармотчета, че няма какво да ядат заради *** като теб? или да докажем, че растенията имат душа и, че и вие сте зли убийци? И какво ще ядем после? Камъни?
296
6
 
2
 
! Отговори
до 329 от славянин преди 6 години
Щом не разбираш проблемът на месоядството за енергийният, от най-грубо енергийният до най-фино енергийния,т баланс на планетата, значи с вас наистина няма смисъл да се говори, все едно е на един кух пън да му говориш!