Как със 142 лева месечно се гледа бебе? Говори Мария от Габра

Жената сподели, че е била уволнена 5 дни преди да излезе в майчинство
31 юли 2017 08:52,
186

Със 142 лева няма как да се гледа дете! Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR Мария, която вчера изостави бебето си в столичния квартал "Младост" 1.

Жената сподели, че е избрала да остави детето си на детска площадка, вместо в институциите, защото се срамува, че не може да се грижи за него.

Още по темата

"Няма как да работя, докато раждам и се възстановявам. Уволниха ме 5 дни преди да дойде 45-я ден, в който трябва да изляза в майчинство", продължи Мария, която обясни причините защо се е стигнало дотук.

Мария живее с майка си в село Габра, като е получавала помощ от нея в грижите за бебето.

Детето сега е поето от грижите на институциите, но майката не е сигурна дали ще го върнат обратно при нея.

"Майка ми ми каза днес да не се прибирам без дете, но се съмнявам, че ще ми го върнат", обезсърчена е Мария.

Когато чух за случая с изоставеното бебе в столичния квартал "Младост" първото, което ми дойде на ума бе приказката "Хензел и Гретел". Именно липсата на пари води до крайни решения, тъй като се влиза в конфликт с това, което желаем, обясни в "България сутрин" психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Тя отбеляза факта, че въпреки трудните условия, жената е полагала грижи за детето си и това показва нейната дилема, а не липсата на желание.

"В един момент натрупването на външни неща, които изкарват майката извън равновесие, водят до взимане на определени решения", констатира психологът и продължи, че крайната липса на доходи, по същия начин както глада, довежда до чувството за нестабилност.

По думите на експерта пред Bulgaria ON AIR е напълно нормално майка в тази ситуация да преминава едновременно през търсене на решение на по-добър вариант за бъдещето на детето си и желанието то да остане при нея.

"Стресът и отчаянието водят до цялостната промяна както в хормоналния баланс, така и във взимането на решения. Емоционалният дисбаланс е достатъчен, за да се стигне до такава ситуация", категорична е д-р Бакрачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматка33Нали знаете някой доста трудно се отлепват от майките си. Явно човекът не може да скъса още пъпната връв. И още трябва да се държи за полата на мама.
27
1
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 27Какво значи "искал".И аз искам Мазерати ама нЕма.Да го осъдят да си плаща издръжк ата/ите и пак да живее с майка си
26
0
 
26
 
! Отговори
Анна преди 6 години
До Надето Аз лично познавам момченце,което сега е на 14.....То е при приемни родители и поне два -три пъти досега му ги сменяха.А хлапето е добро....Беше избягало при майка си,която е на 36 км.от мястото където живее.Институциите решават обаче ,вместо да помогнат на собствената му майка,да го оратят при чужди хора....НИКОГА НЯМА ДА ПРОУМЕЯ ЗАЩО.Болна система най -вероятно.....
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А всичко е толкова просто, институциите да си вършат работата.Уж патреотете много лаеха, как ще променят нещата, а досега освен че лапат кинти, друго няма. Само "великата" идея да се плаща и за трето дете.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дсли нвма черен канал за осиновяване от чужденци ,че и нашенци,дали и там не се е заформила мафия?чуват се разни работи.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматка22Той искал да живее с майка си. Мамино синче, мамин убавец. И двете й деца са от него.Но първото дете тя него отглежда, а сега и второто.
22
1
 
16
 
! Отговори
ДО БЛОК В ДНЕВНИК преди 6 години
Как добре го каза , колега ! Поздравления ! Много точно - АМЕРИКАНСКИЯТ ТОК , РАЗПРОСТРАНЯВАН ОТ ЧЕШКА МРЕЖА Е ДОСТА СКЪП !!! ........... КАКТО И ЕВРОПЕЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИ ГМО *** , РАЗПРОСТРАНЯВАНИ ОТ ГОЛЕМИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ... "ЕВТИНИ , НО ИЗЛИЗАТ СКЪПО НА ТЕЗИ , КОИТО ГИ УПОТРЕБЯВАТ" ........ ;) Що ли така , колега ?!?! .......... Сигурно е "СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО" , ако питаш Българските "политици" и "икономисти" , добре платени от ЧУЖДИ ФОНДАЦИИ И ПОСОЛСТВА ;) !!!!!
21
2
 
57
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Аз никога няма да разбера,защо в България на един приемен родител му се дават достатъчно средства,а на един самотен само подигравки!!!!!!
20
1
 
22
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Нищо не прочетох за таткото.Къде е той и неговата отговорност.Същото го правят и ромейте.Многодетни самотни майки.Кога държавата ще санкционира тези татковци които не се грижат за децата си
19
18
 
11
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
Тази като я гледам и слушам не е интелектуалка. Родила едно изоставила го, родила второ, но нямала пари и него го изоставила. Но пък искала да прави секс, да за това пари не й трябват. А последствията ама тя държавата, бе... На някой все държавата им е виновна. АМАН.
18
14
 
6
 
! Отговори
vilidimdim преди 6 години
Държавата и работодателите - вярно... ами защо нищо не казвате за майката? И животното не си захвърля детето! Пфу! Днес го е захвърлила ,че е бедна, утре - че е болно, друг път ще чуем ,че го е пребила , че е непослушно.Ще работи каквото и да е,ще проси, ще краде...ще се бори със зъби и нокти за детето си!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
все по малко деца имало,от тези дето после след като се изучат ,стаеат за ваши раб отници.господа работодътели полутици.помилслете поне за бъдещите си раби
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше от "другите" щеше да е друго!!! До кога бе ДРУГАРИ МОШЕНИЦИ, МАРОДЕРИ, КРАДЦИ, АЛЧНИ БИЗНЕСМЕНЧЕТА И ПОЛИТЯГИ, ДО КОГА ?
15
0
 
28
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ преди 6 години
... Искам всеки един от *** , обитаващи сградата наречена "НАРОДНО СЪБРАНИЕ"... Макар , че се питам искрено... КОЕ МУ Е БАШ - "НАРОДНОТО" ?!?! Това си е чисто - "МУТРЕНСКО СЪБРАНИЕ" !!! Та... искам всеки един от тях - в продължение само на три месеца да кара единствено и само с ПЕНСИЯТА НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕР ИЛИ ИНВАЛИД или със СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ "РОБ" ... Да видим докъде ще я докара !!! .......... МАЧКАТ НИ АБСОЛЮТНО УМИШЛЕНО С ПОДКРЕПАТА НА ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА ! :( ...
14
2
 
45
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Номер 15, жената е работила и не е направила това дете сама. Тоест имала е две опори - мъжа си и работата.Но всички я напускат.Какво да направи?Айде сега е август и ще набере джанки на бебето. Ами зимата с какво ще го топли? Американския ток разпостраняван от чешка мрежа е скъп.
13
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Със 142 лева няма как да се гледа дете! Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR Мария, която вчера изостави бебето си в столичния квартал "Младост" 1."Ама Мариьо що го напарви това бебе като немаш възможност да гледаш?
12
1
 
44
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Нормално либерал-капиталистическо общество. Работодателя е частен и не му пука кой е бременен и кой не, важното е да работи от сутрин до здрач за да си заслужи 400/те лева.Умните и силните оцеляват, останалите да ровят за огризки по кофите.Прелестите на България със европейски цени и африканска икономика.
11
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не си раждала е проблем, че ще искаш да раждаш, ако си раждала е проблем, че ще трябва да излизаш често от работа заради детето. Въобще един затворен неприятен кръг. Ако работодателите не са що-годе разбрани е голям проблем. Също така уж има някаква защита от преждевременни уволнения на бременни жени, ама то пък, като си от някакво село и си будун, едва ли ще тръгнеш да плащаш адвокати и дела. Тъжна работа.
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Бойко да излезе и да обясни как става !!!!142 лв . за дете , 200 за пенсионер .... Нека даже да не обяснява ... да покаже как става, да поживее 1 година с тия пари !
9
0
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Деца трябва ви революция да им се отнемат имуществата на псевдо рабодателите и пишман политици