Имаме отпуск, нямаме пари! Половината българи – не почиват!

Експерт: Домашното стопанство поддържа жизнения ни стандарт
3 авг 2017 09:00, Златко Желев
206
Имаме отпуск, нямаме пари! Половината българи – не почиват!
Снимка: архив, Булфото

Изследване на Евростат показва, че над 56% от българите не избират морето, защото не могат да отделят пари за него.

Според финансиста Емил Хърсев всичко зависи от това как точно човек дефинира желанието и стандарта си на почивка.

Още по темата

"Ако почивката трябва да има стандарта на престолонаследника на Англия, най-вероятно 100% от българина няма да може да си я позволи", коментира гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че доходите растат през цялото време. Той подчерта, че няма година на намаляване на средната работна заплата.

Финансистът Мика Зайкова отбеляза на свой ред , че 66% от румънците не могат да си позволят такава почивка, но те са по-щастливи от българите.

Тя е на мнение, че причината се крие в това колко работят едните и колко работят другите.

Емил Хърсев посочи още, че България е една от страните в ЕС с най-голям отпуск. Той подчерта, че имаме масов ангажимент към домашното стопанство и поради това се стремим към рекорди за неплатен годишен отпуск.

"Семействата се опитват паралелно да поддържат домашно стопанство. Това ни държи. По-евтино произведената зимнина, която поддържа жизнения стандарт на българина. Това дефинитивно е сива икономика, но не е незаконно", обясни финансистът.

"Отпуската не е малко, но не искам да се говори за българина като за мързелив човек", посочи Мика Зайкова.

"Първото нещо, което казва всяко правителство е, че ще намали броя на чиновниците, само че те непрекъснато растат, а вършат един и същи обем работа", каза още тя.

 


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами хората са зле. Едва си плащат сметките и парите стигат за някакво оживяване, за каква почивка да мислят, като ако профукат пари за почивка зимата ще мръзнат и гладуват.
Това е благоденствието при ГЕРБ вече осем години.
122
4
 
1
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Материяла е за почивките на българите , а тук има сума и...ти , дето пишат глупости далеч от темата. Ами починете си и вие от писането по форумите. Пари не се искат.
121
1
 
7
 
! Отговори
Я гледай преди 3 години
Я дайте сега една статистика колко са такива като мен дето имат пари , но не ходят на почивка? Просто не ми харесва. Тези пенсионери дето хвърлят пачките защо не ходят на почивка ? Е вече нямат пари.Сега са в статистиката на безпаричните.
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо дай да закриваме училищата и държавата и всичко. Тук само кoзи да блеят, а с наука да се занимават другите. На нас ни трябва толкова, колкото да си сметнем колко пари ще вземем на литър козешко мляко. Е тва ми хвали сега икономическа логика!
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен

А дано мъжа не чете това, защото щеше да те черпи и да ми каже, видя ли, аз като ти разправям, че трябва да се учи физика иматематика, а ти с глупости се занимавашDD
Добре, предавам се ,но не съжалявам, не е загуба, напротив.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По скоро е "пет буквен" код от А,Т, Г У Ц"

Просто не е имало някой, който да ти обясни, че проблемът да преобразуваш петбуквен код в нули и единици (и обратното), е точно никакъв. Ето виждаш ли... има една специална математика, която ако ти беше изуавал(а) такъв курс, сега щеше да си много по-добър специалист в твоята област.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
Но има въпрос.
..........
Да ,прав си има въпрос, просто защото е изречен. Чиста логика.Аргумените са ми, че не може да се твърди, че инф.предаване и записвана с нули и единици измервана в битове е същата като инф. записвана с аминокиселини в кодоните на ДНК По скоро е "пет буквен" код от А,Т, Г У Ц

Иначе словосъчетанието ми не беше подходящо за тезата. Разговорът е приятен, независимо кой прав и кой не, а това е най-важн
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Използвам възможността да благодаря на един ВЕЛИК човек - гл.ас. (възможно е вече да е доцент или професор) Йордан Генов! Благодарим ти Данчо, че си гениален инженер и обучаваш български изследователи в Биоинформатиката!
115
2
 
6
 
! Отговори
Христо Глисто преди 3 години
Все се гордеем, че някакви наши дечица ходят по света и взимат златни медали от олимпиади по математика или информатика. Сега тези дни гледах някаква статия, че и по биология на някакво световно, българските деца са взели медал по биология.
А някакви хора идват и казват "трябва да спрем да учим". Трудно им било нещо в училище и защото на тях им е било трудно, затова трябва да лишаваме всички останали от възможността да си развиват мoзъците. ОткъдЯ накъдЯ ба?
114
3
 
5
 
! Отговори
Vae Victis преди 3 години
До Dies Irae

Пич, смешен си. И аз мога да си сложа лъскаво латинско име. Кръсоносни химнове ...
И какви са тея брони и KWK, или каквото е там. Излагаш се. Но не спирай! Забавно ни е да те гледаме. Все едно, когато гледаш, как куче си гони опашката. Продължавай !
113
3
 
3
 
! Отговори
Христо Глисто преди 3 години
Dies Irae, всичко ще ти сметна, кажи колко пари даваш?
112
5
 
3
 
! Отговори
Христо Глисто преди 3 години
"Има знания който ти трябват всеки ден през живота и те трябва да се преподават в средното образование, а не касиека да не може да сметне рестото което трябва да ти върне."

Учиш математика->можеш да смяташ и да мислиш->ставаш инженер(програмист)->създаваш софтуер за касов апарат (и взимаш пари за това)->той ти изписва рестото, което трябва да върне касиерката.

А касиерката е тази, която се е инатила и не е искала да учи математика. Учила е икономика и сега целува ръка на програмиста, за това.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако имаше такъв въпрос щеше да има и отговор и тогава копютрите сами ще се въпроизвеждат."

Има много въпроси, които все още нямат отговори. Твърдението ти е погрешно.
Въпросът "Има ли бог - да или не?" Кой е верният отговор? Да или не?
Може за някой да е "да", за друг да е "не". А някой съвсем трети, да постъпи умно и да каже, че въпросът все още няма отговор. Но има въпрос.
110
4
 
2
 
! Отговори
Христо Глисто преди 3 години
До Dies Irae

Ама за какво немско танкостроене ми говориш бе моето момче? Откога икономистите разбират от тежка индустрия, от машиностроене? В икономическата специалност обясниха ли ти какво е желязо-въглеродна диаграма? Знаеш ли, че със синус и косинус са измислени нови материали именно в металолеенето? Допреди малко плюеше синуса и косинуса, а сега си позволяваш да говориш за танкостроене. То това не е като да зубриш като папагал сметкоплана и да го повтаряш до безсъзнание.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
Въпроси съществуват всякакви, но там е разликата, че някои хора не знаят отговорите им.
......
Ако имаше такъв въпрос щеше да има и отговор и тогава копютрите сами ще се въпроизвеждат.
нали?
108
2
 
3
 
! Отговори
Христо Глисто преди 3 години
Даже може всеки да учи каквото си иска. После сам да се оценява и сам да си печата дипломата. Така няма децата да страдат, че някой е малко по-изостанал от другия. Няма да си завиждат. Просто си пишеш по-висок успех от всички останали и това е. То е същото, като да печаташ пари. Само дето, понеже няма да сме учили математика (ще е забранена да се учи), няма да можем да сметнем и да мислим логически и да стигнем до извода, че при такова печатане на пари има инфлация. С нашите си дипломи подобно!
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кефите ме момчета. Единия е базикарт, а другият е самовлюбен uдuот. Само така !
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Още не мога да му обясня, че такъв въпрос не съществува."

Въпроси съществуват всякакви, но там е разликата, че някои хора не знаят отговорите им.
105
5
 
3
 
! Отговори
Христо Глисто преди 3 години
Значи, както казва Dies Irae (транскрипция "Дье Сьера") децата трябва от рано да изберат какво ще работят. В първи клас даскалиците трябва да питат "Иванчо, ти какъв ще станеш като порастнеш голям?" - Иванчо казва "Доктор!"... И даскалицата записва в един тефтер "Иван Шабанов - доктор". И край! Нямаш право после да си променяш мнението! Пускат те в един канал в който да учиш само биология, химия и как да вадиш бъбреци и тва е! Не трябва да имаш право после да си мениш мнението!
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Глисто

Мъжа ми е физик а аз учих биотехнологии, аме все едно нищо и за двамат тука.
Но пък провеждаме семейни скандали на тема колко бита информзция се съдържа в един грам ДНК.
Още не мога да му обясня, че такъв въпрос не съществува.Ако продължава да ме пита ще се разведеме))