Санторини, локумите и премахнатите кръстове: Рекламен гаф или?

Търговска верига си навлече гнева на потребителите
Обновена: 5 сеп 2017 17:05 | 5 сеп 2017 11:00,
180

Рекламна кампания на голяма търговска верига разбуни социалните мрежи. Причината - за да промотира седмица на гръцката кухня, тя използвала кадри на християнски църкви, но премахнала кръстовете. Атина реагира светкавично и обяви, че е скандализирана.

Скандалът се разрази, когато потребител от Белгия си купил продукт от магазин на търговската верига, на етикета на който имало кадър от Санторини. Вместо добре познатия пейзаж обаче, на етикета личали църкви, но без християнския символ - кръста.

Продукти от тази серия, промотиращи седмица на гръцката кухня, се появиха и в София, и в цяла Европа, съобщи Bulgaria ON AIR.

От компанията увериха с официално съобщение, че офисът в България не участва в изготвянето на рекламната кампания, но дори и от централата в Германия залагат на "уважението към религиозните и други аспекти на мултикултурното глобално общество".

Според рекламни експерти гафът с изтритите кръстове е не на корпорацията като цяло, колкото на отделни мениджъри в нея.

В Чехия министърът на земеделието призова хората да бойкотират продуктите на търговската верига именно заради рекламната кампания.

В социалните мрежи пък се появиха множество карикатури, свързани с логото на компанията.

А други потребители в социалните мрежи отбелязват, че в седмицата на арабската кухня, не бяха премахнати минарета и друг символи, характеризиращи мюсюлманския свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чехите, словаците и унгарците дори и при комунизма бяха по добре от нас, и така си остана. освен това си имат и принципи. дума която е непозната на българските политически dupедавци
53
5
 
10
 
! Отговори
беее беее преди 6 години
До Пълен бойкотКой ще ги бойкотира,ни я стадото ли?не се надявай...
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисията за защита на потребителите трябва да се намеси.Един път в годината правят американска седцица, но нещата които продават не са внос от Америка а ги пишат, че са Американски.
51
0
 
6
 
! Отговори
жалко преди 6 години
До До 44Знаех си че не е у нас....
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това реално са скъпи магазини, но хората не се усещат и ги работят здраво с маркетингови трикове.Че кои от другите вериги не са скъпи? Уж Кауфланд дойдоха като евтина верига, но напоследък се уверявам, че много от стоките им са по-скъпи, отколкото мога да ги намеря на пазара.
49
1
 
25
 
! Отговори
Пълен бойкот преди 6 години
Пълен бойкот на Лидъл, Да ги принудим да напуснат сами България чрез Бойкот. Християнските ни светци и мъченици какви мъчения са изтърпяли за вярата, та ние да не можем тази вяра, която са опазили, да я опазим само като не влизаме в този гнусен магазин с гнусни стоки на християномразците.
48
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покачва посещаемостта, за това се прави. Все пак са рекламна агенция, която трябва да докара повече клиенти.
47
1
 
7
 
! Отговори
лошо преди 6 години
До ДаноА у нас са пълни!!!
46
0
 
17
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
В Чехия стана това с кръстовете на вратите.
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ок, съгласен съм. хранителните продукти нямат нищо обшо с религията и не виждам смисъл да има религиозни символи на тях.НО..винаги има възможност да се снима друг обект, а не църква с кръст, за да не се налага манипулация и обида на хората.ако пък сте решили да триете, трийте и мюсюлмански символи,а не само християнски. белгия все още е християнска държава, а се съмнявам, че в турция триете полумесеца...всъщност, уж не искате да има дескриминация, а точно това се получава.
44
0
 
3
 
! Отговори
у нас ли преди 6 години
До КонтраатакаКъде?кога?
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТВеригата печели от това, че изкупува някаква си измислена бира на ниска цена и след това и прави промоция понеже ако не е на промоция много хора няма да се сетят да купят тази бира.Същото се прави и с други видове стоки.
42
0
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
До Бай БоркоЕдинни сме само на хартия но когато трябва да се направи нещо наистина ни няма никакви,и ТЕ го знаят и ни мачкат.
41
0
 
31
 
! Отговори
Контраатака преди 6 години
Няколко магазина на тази презряна верига осъмнаха със залепени огромни кръстове на вратите.
40
1
 
25
 
! Отговори
3 месеца без мен преди 6 години
Аз ги наказвам с 3 месечен бойкот. Ако през това време покажат силна привързаност към християнството, ще го отменя, ако продължат с еврогейството и промиването на мозъци, ще трябва да продават само на талибаните и ислямистите. Толкова по въпроса.То бива наглост и простотия, но това минава границата!!!!
39
1
 
35
 
! Отговори
Дано преди 6 години
Всички магазини на Lidl в Чехия са празни. Нямат нито един клиент. Ще затворят скоро сами най-вероятно. Няма бъдеще за Lidl в Чехия. А дано " Днес в Чехия-утре и в България" свободни от Lidl. Нищо не оправдава Lidl и извинението им не е извинение а наглост.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка седмица си сменят стоките.Излиза че дори нещо да ми хареса ще мога да си го купя в рамките на определено време защото след това няма да се продава.
37
1
 
15
 
! Отговори
Т преди 6 години
До CHRISTIANЕвтинията им всъщност е много подвеждаща. Стоките, които ги има и в другите магазини, са по-скъпи. Техни марки пък, знайни и незнайни, пак идват скъпи, ако човек хубаво сметне грамажите и качеството. За съставките пък да не отварям дума. Това реално са скъпи магазини, но хората не се усещат и ги работят здраво с маркетингови трикове.
36
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз в лидл не влизам но не заради крьстовете а заради високите цени в бьлгария
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да ги съди тези които изтриха христовия кръст ! Антихристи -слуги на сатаната алчни за пари .