От Емко питат: 1300 без работа, милиони загуби, защо?

От БСП се ангажираха да помогнат на протестиращите
28
От Емко питат: 1300 без работа, милиони загуби, защо?
Снимка: Dnes.bg

1300 души ще останат без работа, а държавата ще загуби милиони заради отнемането на лиценза на Емко. Това обявиха представители на оръжейното дружество, които протестират пред парламента. Те попитаха защо държавата иска това, вместо да помогне за отстраняване на нередностите и дружеството да работи. 

Част от протестиращите влязоха и в Народното събрание, а депутати от БСП ги поканиха на среща. 

"Ще бъда доволен, когато премиерът даде пресконференция и каже, че едно българско дружество ще продължи да съществева", обясни след разговорите Славчо Димиев, който е ръководител на обособеното производство на Емко в Трявна.

Още по темата

Той попита задочно министъра дали той е наредил проверките срещу дружеството и поиска да се даде възможност на Емко да отстрани забележките и да продължи да работи. 

"С оглед на социалния ефект - 1300 човека ще останат без работа, и с оглед на международният скандал скандал, който може да възникне заради неизпълнение на договори, ние очакваме министърът да каже не как ще продължи, а как ще помогне на дружеството, за да отстрани нередностите и да продължи да работи", каза и финансовият директор на Емко Димитрина Маркова. 

От БСП се ангажираха да помогнат на протестиращите с изясняване на обстоятелствата около отнемането на лиценза на дружеството. 

Затова социалистите ще инициират изслушване на министъра на икономиката в икономическата комисия в парламента. 

"Ако има нарушения, те трябва да бъдат отстранени и да си даде възможност на бъларския бизнес да работи. Ще искаме от министъра да каже как може да си реши този въпрос", каза Румен Гечев.


28
Още по темата: протестЕмко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Омазаха се намерените оръжия в ислямистите и сега ще се преоблече Илия! И ще гушне тлъстото парче! С един удар два заека.
22
0
 
4
 
! Отговори
винаги истината преди 11 месеца
ДЕМОКРАЦИЯ = КАПИТАЛИЗЪМ= НЕРАВЕНСТВО , ЕКСПЛОАТАЦИЯ , БЕЗРАБОТИЦА .ДЕМОКРАЦИЯТА / КАПИТАЛИЗМА НИ ОТНЕ ЗАВОДИТЕ , БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , СИГУРНОСТТА , СПОКОЙСТВИЕТО- ИСКАМЕ СИ СОЦИАЛИЗМА І
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой от вас работил ли е във взривоопасно, пожароопасно и т.н. производство? Т.Б. е най-важното нещо. Помните ли колко хора умряха или бяха ранени във военни заводи поради пренебрегване на Т.Б? Тогава всички питаха зашо не са правени проверки. Сега е направена проверка, има предписание и временно е спряна работата до изпълнение на предписаното. Собственика на Емко вместо да изпълни предписанието организира протест, а БСП обвинява правителството, че хора остават без работа. Алчност и наглост...
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защото има интереси, които не се съобразяват с населението. Например "КОЙ" иска да сложи ръка над нечий бизнес.
Тъпo, но е така. На мен не ми пука колко иска да печели поредния мутрафон.
19
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 11 месеца
До "висок": Това пък за Русия откъде го измисли. Мога да повярвам, че е възможно, ако го е поискал някой, на когото Бойко се кланя или с когото се прегръща. А и комисионната може да е причина.
18
7
 
1
 
! Отговори
висок преди 11 месеца
И Емко и Дунарит.... ще бъдат закрити. Ще сменят и половината хора в Кинтекс..... изместили са Русия от един международен пазар... не може. БГ е губерния на Русия и всички провинили се пред Матушката.... ще страдат.
17
1
 
8
 
! Отговори
ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ преди 11 месеца
СЪВСЕМ ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ МИНИСТЪРЪТ ИЗПЪЛНЯВА НАРЕЖДАНЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, В СЛУЧАЯ МАЙ НА ПЕЕВСКИ;
Много министри минаха и заминаха, дойдоха от нищото и пак там се върнаха. Никой не ги помни, пък и няма с какво да ги запомнят. Но този ще го помнят гладните тревненски деца.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стават такива работи, когато не искаш да споделяш печалбата си с олигарха Пеевски, тогава се задейсва държавата да демонстрира какво става когато не се подчиняват на олигархията, а що се отнася до работещите те в всички случаи си остават слуги.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо държавата трябва да помага на дружеството да отстрани нередностите? Какво повече от това, да направи предписания? Да прати някой да им свърши работата ли?
14
11
 
6
 
! Отговори
пенко преди 11 месеца
Роби на Кремъл...роби на Кремъл ??? Българският лев бе с 20-26 % по-скъп от рублата /в междубанковия курс/ и с 15-20% по-скъп от долара при бавкови разплащания !!! Нямаше икономическа криза,а имаше финансова далавера и от вътре и от вън ! Просто евреите купиха "ПЕТНОТО " Горбачов ! А въобще :трябваше да унищожим диктатурата на "партийците"... па дори и като ни загина по-доброто общество !!!
13
3
 
24
 
! Отговори
Защо? преди 11 месеца
Защото КОЙ иска предприятие. Не мога да повярвам, че се извършва схема като в началото на 90-те години. Ама с "бивша" мутра премиер, КОЙ и Цацаров, ефекта ще е това.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Емилиян Гебрев няма нищо общо в Русия, КГБ и ДС. Ние нищо не помним и затова сме бедняци и мизерници
11
6
 
29
 
! Отговори
Защо ли? преди 11 месеца
Още ли не сте разбрали, защо? Стотици фирми на малкия и средния бизнес бяха унищожени. Планът не е България да се развива. Целта е,посрепенно да изчезне. Много примитивно мислещи, за всичко намесват Русия и комунистите. Намесват ги като във всяка манджа- мерудия. Познат и изтъркан стар рефрен...... В България никой не подкрепя ничий протест. Не сме като гърците един за вдички и всички за един. Така на парче няма да стане. Безполезни протести. Начинът за промяна е друг,но народът е мазохист.
10
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички наши военни заводи са тясно свързани с Русия. Така, че тези работници би трябвало да протестират пред руското посолство
9
16
 
2
 
! Отговори
Работодател преди 11 месеца
Ако сте без работа напишете си CV, изпратете го, ще ви повикаме на интервю. В зависимост от това как се представите на интервюто докато ви препитваме ще решим дали да ви вземем на работа, по принци към 5% от явилите се на интервю ги визмаме, може и вие да сте от тези 5%. Сега засега напишете CV и се подгответе за интервю.
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При робите няма безработица, нека отново да станем роби на кремъл и всичко ще е наред
7
0
 
21
 
! Отговори
Амонимен преди 11 месеца
Това е по всички медии,а някой да е спименал че от ОББ се съкращават N-на брой служители?(1000-2000).
Нееееееее,защото не е удобно или е платено.......
6
21
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 месеца
АБЕ ТОЗИ ЗАВОД СЛУЧАЙНО ДА НЕ Е ЗАПОЧНАЛ ДА КОНКУРИРА РУСКИТЕ СИ КОЛЕГИ ?!
СЛУЧАЙНО ЗАВОДИ НЕ СЕ ЗАКРИВАТ И НЕ СЕ ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗИ ! ЯВНО "БРАТУШКИТЕ" ИМАТ НЯКАКЪВ ИНТЕРЕС ОТ ЗАКРИВАНЕТО НА ЗАВОДА ?! ПОЛЕЗНИТЕ И.ДИОТИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАКРИЯТ ЗАВОДА ,ТЕ НАЛИ СА ЗАТОВА ,ДА СЛУЖАТ НА РУСИЯ
5
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проблемът на България сега е остатъчната русофилска мрежа. Според оценката на нашите партньори 20% от българите са русофили, затова на интервюто на всеки пети българин отказват. Ако искаме да паднат визите, трябва да се изчистим от остатъчната русофилска мрежа, иначе визите никога няма да паднат.
4
21
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 11 месеца
Нормално е при деморакрацията и ЕС хората да остават на улицата. При демокрацията и ЕС умните и кадърните са добре, а некадърниците и неудачниците са без работа на улицата.