Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?

Доктор Людмил Лазаров с писмо-отговор до колегите си от ВМА
4 окт 2017 09:00,
149
Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?
Доктор Людмил Лазаров. Снимка: YouTube

В писмо до Dnes.bg д-р Доктор Людмил Лазаров, син на починалата Петя Илиева, отговори на приключилата проверка във ВМА, която не откри пропуски в работата на медиците при случая с издъхналата преди месец от септичен шок 67-годишна жена.

Още по темата

"Колеги, пиша в отговор на безобразното ви изявление относно смъртта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си досег с така наречената здравеопазна система, в "Пирогов" около полунощ на 31 август, тя беше в явен шок, състояние, което както добре знаете изисква незабавни мерки за да бъде овладяно. За съжаление тя беше пратена навън да пие кола и айрян (лечение, за което никога не бях чувал) от дежурната лекарка и в последствие препратена (без линейка) към ВМА.

Там безобразието продължи. Дежурнят "интернист" също не разпозна очевидното критично състояние и лиши майка ми от всякакъв шанс да оцелее! Този "специалист" не пожела да говори с мен, когато аз знаех каква е диагнозата и продължи протакането. Чак на сутринта, което вие трагично си признавате, сте започнали необходимото лечение, може би между 6-8 часа сутринта (когато пристига лекар, който е чувал за септичен шок).

"Оскъдната анамнеза", за която говорите е пълна лъжа! Сестра ми беше там и отговори на всички въпроси, на които майка ми не можа, понеже беше вече в делириум (признак на мозъчна дисфункция и напреднал шок, неразпознат).

При шок и мултиорганна недостатъчност всяка загубена минута намалява шанса за оцеляване на пациента. Вие пропиляхте часове! Вътрешната ви проверка е абсурдна, престъпното ви нехайство е документирано! Хванат в явно нарушение не може сам да си прави проверка!

Искам всеки един човек в България да знае, че при вас спешна и интензивна медицина през нощта не съществува! А, да, да спомена, че говорим за университетски болници, национална гордост! Хора, който могат да бъдат спасени, умират нелепо заради бездушието и некъдърността ви, а някои оцеляват не заради, а въпреки намесата ви!", пише мъжа, който от години практикува спешна медицина в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
37
 
! Отговори
Съд за мафиотите преди 6 години
Вие си пишете тук, недоволствате ама, защо не попитате в правителствена болница Лозенец дали нямаше да установят диагнозата и да я спасят жената, ако беше майка на политик-мафиот???? А!??? Там що няма текучество питам? Там и заплатите като европейските, оборудването... защо ли е така драги ми народе? Ей затова е така, щото мълчите и банкянската мутра ,заедно с другия с особената форма на главата ви се подиграват в очите! Мафиоти!!!! Народееее затриват ви, спете още!
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не оплювайте всички лекари. Има много некадърници, защото просто са човек на някой. След промените и великата наредба 1, в коята да почнеш работа се иска да те назначат на трудов договор, стана още по-голяма трагедия. Но онези студентчета си започнаха специализациите без конкурси и забравиха колегите си. Надявам се министър Петров да си изпълни обещанието за заплащане според резултатите. Има колеги които не знаят сън и знаят повече от началниците си, но проклет да оня, че титлата лекува пациента
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, ***, кой ви излъга, че е завършил тук? Смешници.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберо-валери-содерови простототии
51
3
 
12
 
! Отговори
++++++++++++++++++++ преди 6 години
Министара на Здравеопазването веднага уволнен , и замярван с камани както си подовава да не казвам обесен
50
4
 
41
 
! Отговори
Men преди 6 години
После защо ги бият, боят всъщност им е много малко!
49
48
 
27
 
! Отговори
LosHo преди 6 години
Абсолютно е прав! Въпросът е какво прави той в чужбина! Защо не работи и не помага на хората в собствената си Родина! Аз съм също млад като него и съм живял в чужбина, но се върнах да работя, живея и помагам на България. Най-лесното е да бягаш! Колко лекари заминаха за Германия, Франция да лекуват чужди народи, а не собствения си! Лека пръст на жената! Голям удър за семейство и приятели!
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakvo zashtitavate doktorite,vsichki sa takiva,kadarnite i umnite otdavna napusnaxa BG..
47
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са думи без никакво значение трябват действия, примерно този да се върне и да стане лекар във ВМА или Пирогов и да лекува там пациенти. Не може всеки да емигрира и после да се чудят защо в България нощем няма компетентни лекари, ами откъде да има като всички емигрираха!? След 10-15 години и през деня няма да има лекари, освен за висшата класа от 1% българи.
46
1
 
47
 
! Отговори
Драйвър преди 6 години
Това писмо е отражение на действителността в здравеопазването. За малко да напиша системата на здравеопазването, но система има само относно източване на НЗОК. Лошото е че няма да станат по-добре нещата в обозримото бъдеще. Съболезнования на близките и семейството му.
45
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Закривай !!!има и други начини вместо да се закрива държавата.по-добре да изметем корумпетата от властта! Политиците са виновни за обезлюдяването, застанали да обясняват ка ще вдигнат заплатите с 15 %.... а вие депутати колко получавате общо на месец, защо децата ви учат в чужина и с какви пари?...
44
36
 
10
 
! Отговори
159 преди 6 години
До Александър ПетровСъс сигурност се е изучил там, а колосалните такси ги е платила майка му - с пенсията... Затова сега дава акъл на едро от Х хиляди километра и поучава в стил "къде сме ние, къде сте вие" - предполагам, всичко това, със силен акцент.И още нещо - това състояние не се развива за часове. Много е вероятно да е лекувана по телефона от същия този умник дни наред... После - всички са виновни.
43
36
 
24
 
! Отговори
един от многото преди 6 години
Емигриралия в САЩ доктор се е изучил тук в България безплатно за него и платно за нас всички данъкоплатци, подобно образование в САЩ струва стотици хиляди долари и после половин живот работят за да си върнат кредитите за медицинското обучение. А този си е бил камшика оставяйки майка си и всички нас без лекари и сега като това му се е върнало като бумеранг реве по интернет. дори не намери една седмица да се върне и да го каже лично по медиите. Той е част от проблема затова да не реве а да си трае
42
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После що ги биели. Ко не ве.
41
10
 
16
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До TOP SECRETЕ не е вярно.Има изключителни лекари.Не може заради утайката да говорите така за всички.
40
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин лекар, жена шофьор, ... скиор
39
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Александър Петровтука е завършил, сам си го каза, безплатно в Бг! Защото там щеше да изплаща следването си поне 15 години!
38
1
 
40
 
! Отговори
bai kolio преди 6 години
Истината е, че първо нямаме достатъчно лекари по специалности. Ако имаме, те са ненаучени от липса на кадри които да ги научат. Като добавим и изключително ниското заплащане на медиците в държавните болнични заведения, всичко става ясно. Ние здравеопазване нямаме. Това което виждаме е прах в очите на хората. Докато няма държавна политика за справяне с този проблем, такива новини ще ни засипват. А още по лошото е, че този случай става достояние, но колко хиляди са тези за които нищо не чуваме.
37
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
синът да каже какво се случва в болница в Америка ако нямаш здравна застраховка... оставят го човека пред враите на болницата да умре като куче, съжалявам за майка му, нно да беше останал тук, да помага, не да бяга
36
5
 
30
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
В цяла България е така , само неквалифициран Персонал с купени Дипломи