Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии

Той смята, че критиките срещу него са грозна лъжа и сталинистко заклеймяване
Обновена: 7 окт 2017 18:13 | 7 окт 2017 17:55,
196
Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии
Снимка: Архив, БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната и поиска извинение от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.

Още по темата

Повод за реакцията му е разговорът вчера с телевизионния водещ Виктор Николаев. Симеонов предупреди водещия да не се опитва да клати държавата заради въпросите му по "Кумгейт", което предизвика коментари в медиите.

"За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната", пише в позицията на Валери Симеонов, разпространена от правителствената информационна служба.

"Не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност", заявява Симеонов.

По думите му е организирана срещу него клеветническа кампания и всеки зрител може да види, че "това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване".

"По тази причина, настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път", настоява Симеонов и им дава срок от 24 часа да го направят.

"Свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да говоря по въпрос, по който не желая да коментирам или който считам, че е глупаво или опасно за националната сигурност да се обсъжда в национален ефир. Това е мое човешко право и няма да позволя на никой да посегне на него", допълва вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
2
 
! Отговори
Jon преди 6 години
Колко трябва да си луд за да гласуваш за този морски ***.
138
1
 
2
 
! Отговори
Zedx преди 6 години
G-n Simeonov e vicepremier na rbg. Darjavnite bg medii sa pod shapkata na ms i na izdrajkata na bg narod. Tiahno zadaljenie e da se otnasiat priatelski, lubezno i s uvajenie kam nego i kam bg narod suveren. Za mediini laji i kleveti kam ms i bg suveren prosto g-n Simeonov moje da gi uvolni nezabavno.
137
1
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Варели, яла Я ше ти се извинъ,ама пръво си измий ...
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛО МЕДИИИИИИИИТЕ ПРОСТО СПРЕТЕ ДА СЕ И НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЯ........................НЕМАМ ДУМИ ! ПЪК И НЕ ИСКАМ ДА МЕ ЦЕНЗУРИРАТЕ !
135
2
 
3
 
! Отговори
Kombainov преди 6 години
Davai gi utre na europeiskia sad, bg prokurori i sadii sa sastata mafia kato bg medii.
134
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балгарин с ромсkи черти и физиономия
133
1
 
12
 
! Отговори
men преди 6 години
"ПАТРИОТ" ше му викат. ама хъ. къде са намиръти вий бе кливетници. бацето е виден борец за правото на малцинствата да берат джилязу и да го продават на верниот човек който да го изнася към китай.
132
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа,нееее,сталиниско заклеймяване е твоето изказване.Уволняваш за неудобни въпроси-съвсем по сталински-няма човек,няма проблем.Не така,Валерко.Предсрочните избори чукат на вратата ви,но тогава ще видите власт през крив макарон,затова така сте се вкопчили в нея.
131
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййййй,тия съвсем се разпищолиха.Взеха държавата за бащиния и всеки,който не е съгласен с тях-на гилотината.Засрамете се,бе.Не виждате ли,че целите сте затънали в л...на и не можете да си измиете суратите с лъжи и заплахи.
130
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не медиите трябва да се извиняват на Симеонов а тойй трябва да се извини на целия народ за неспазените си обещания поради домогването си до властта и наглото си поведение за целия му парламентарен престой до тук казвам престой а не работа защото махленското клюкарене не се счита за работа и махленските клюкарки не получават дори мин.раб.заплата ведомствени жилища командеровъчни и т.н
129
0
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Законът е създаден да препятства само най-тежките нарушения, от там нататък човекът има много да си каже думата. Имах една съседка бабичка, не търпеше шум. Обаче за нея съседът, който започва да блъска всеки ден след 17 часа и всеки уикенд след 10, заради ремонт, продължил пет години, е невинен, защото законът му позволява! А бебето на другия съсед, което плаче от време на време я вбесяваше и щеше да вика полиция, защото в закона не пишело, че може!!! Ей такива са хората, които уповават на закон
128
0
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Това, което наблюдавам е нещо като политическа фарисейщина и правоверност. Политиците създават канон и се мъчат да набутат в него всички хора. Още по-тъжното, той се поставя над свободния човек и неговата съвест. Т.е., ако нещо не сме ти го написали, ти не може да си го мислиш, не може то да те мотивира за действия. Тази догматика отвежда до едни мрачни времена, където също не се е позволявало излизане извън догмата. Стига толкова "свещени" книги, в името на които се се обвиняват хората
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EH VINKEL,VINKEL I TI POMOGNA V OGRABVANETO NA DARGAVATA.
126
1
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Политиците поставят конституцията наместо собствената си съвест и така си я дописват, че да им е добре. Обвинението, как може да имаш позиция, която не е записана в закона, означава опит за обезличаване на човека до бездушна програма, която се апдейтва от политическата каста. Законът е създаден, за да контролира нарушителите и да ги ограничава донякъде, а не да контролира обществото. Той не може да бъде заместител на съвестта на човека, нито има капацитета да знае всичко.
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И журналята имат вина, защото яко се мазнят на Суджук Паша и компанията. Като се държиш като червей, няма да се сърдиш като те настъпват.
124
2
 
15
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Очевидно трябва да си ненормален, да гласуваш за партия, в която тия двамата са депутати!
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** е почетният знаменосец в четата за кражби на Суджук Паша.
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам в образа на този съвременния Поп Кръстю.Пълно е с предатели псевдопатриотиШкембе Войвода и белоглавия Атакист и те.
121
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните 3-4 години като видя управник, политик, депутат, министър, особено премиера Суджуков, отивам на National Geographic. Пропастта между посочените и това наречено народ е бездънна. Все по-неграмотни и нагли, лакоми и прости, с мислене, че от тях започва държавата. Погледнете го Суджук ефенди, неграмотен, нагъл, продажен, жестоко алчен и безмилостен към народа който го търпи но все повече ненавижда. Винкела е подобие, само за 6 месеца се е обожествил, парите и властта го издигнаха в космо
120
0
 
17
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
Еее, Валерко ефенди, ще чуеш извинение от медиите, когато цъфнат налъмите! Двамата с Тончо от Раднево направихте Виктор Николаев на посмешище, а сега искаш извинение. Поне една седмица ще обирате с Цв.Цв. и Цвета Караянчева кривите краставици , а ББ хитро ще си мълчи. Само актьорът комедиант от ЮЗУ Биков се опита да ви защити, ама файда йок...