Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"

Енергийният министър провери условията на площадката
Обновена: 21 окт 2017 18:13 | 21 окт 2017 18:11, Веселина Йорданова
133
Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка: Министерство на енергетиката

Оборудването за АЕЦ "Белене" се съхранява при спазване на всички изисквания на производителите. В това увери отново енергийният министър Теменужка Петкова пред журналисти по време на инспекция на площадката.

Към момента половината оборудване за проекта за втора атомна централа е доставено.

Още по темата
"Всяка част е разположена точно там, където са преценили производителите. Лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с казуса по съхранение на оборудването", каза министър Петкова.

По думите й шахтата, чиято опаковка бе нарушена при транспортиране, е преопакована. В склада на закрито са поставени тези части, които производители са определили да са там.
 
Преди да започнат доставките, има изготвени схеми за разположение на пристигащото оборудване в съответствие с изискванията на заводите производители за консервация, транспортиране и съхранение. Спазват се всички разпоредби съгласно техническите паспорти на елементите от оборудването, обясни министърът.
 
Съгласно подписано споразумение между Националната електрическа компания и "Атомстройекспорт" се предвижда останалата част от оборудването, предназначено за проекта „Белене“, да бъде доставено у нас до края на годината.

Петкова бе категорична, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при широк консенсус.

В проверката участваха изпълнителните директори на "Български енергиен холдинг" ЕАД Петьо Иванов и на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
9
 
! Отговори
oтАв$тралияСидней преди 6 години
Направете един пункт за вторични суровини в Белене и *** сами ще докарат частите с каруци. Освен това защо занимавате обществото с маловажни теми?. Хората всеки ден искат да знаят какво става с Спас от Кочериново!
82
15
 
5
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 6 години
Ше си построиме още един АЕЦ....и тока ше го включиме в дебелото дупе на Корни , за да не и падне партийната евнергия ...след Конгреса!
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До extremistА ти знаеш по-добре от руснаците как се правят АЕЦ-и, така ли?Ами идеално, тебе ще те наемем да я построиш.
80
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белене руснаците ще го построят, но първо ще ги изчакаме да поизгладнеят, за да свършат работата за по-малко пари. А ние бърза работа нямаме, засега токът е предостатъчен.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А преди обичах тиква. Даже и без захар ми харесваше. Но напоследък нещо ми се ВТРЪСНА! Сега предпочитам суджук, но след тиквата-много скъп и трудно си го позволявам
78
0
 
9
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО ,БЕ... преди 6 години
....ДЕ ДА ПУСНАТ МАЛКО ...... , ДА ПОЗАЧИСТАТ ГЬОЛА ЗА МАЛКО "СОЦИАЛНА ПОМОЩ".... И НА ПУНКТОВЕТЕ ЗА СКРАП ШЕ СЕ ДОСТАВЯТ ЧАСТИ ЗА ОЩЕ ЕДИН-ДВА АЕЦ-а...!!!ВЕРА ВИ РЕДИМ....!ЗНАЙШ ЛИ КВИ СА РАБОТЛИВИ ТИЯ НАШИТЕ ЦРЪНЦИ.....КОЙ ВИКА ,ЧЕ ГИ МЪРЗИ....???
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е вече си имаме оборудване и понеже кремиковци го затворихме и няма къде да го претопим, май пак се връщаме на тема белене да бъде или да не бъде.Идеята за паметник не е лоша , но в момента в София ще се изпотепат за всеки метър земя а един такъв паметник е доста огромен ,така че едва ли ще получиш подкрепа.
76
1
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
тиква пази ядрен реактор
75
3
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ=МАФИЯ=КОРУПЦИЯ преди 6 години
*** ТОА БОРИСОВ Е КАТО МНОГОРЪКИЯ ШИВА. КАТО СЛЪНЦЕ,КОЕТО ОГРЯВА НАВСЯКЪДЕ-ТО ГРАНИЦА, ТО РЕАКТОРИ, ТО СЪД,ТО ПОЛИЦИЯ, ТО ПРОКУРАТУРА, ТО ЕВРОФОНДОВЕ, ТО НАЗНАЙВА ЕЗИЦИ;'ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ ПАРЛЕ ВУ ФРАНСЕ, И УЕЛКЪМ ВМЕСТО ПЛИЙЗ...ВЪОБЩЕ, НЕВЕДОМИ СА ТАЛАНТИТЕ БОКОВИ.ГЕРБ СА КАТО КОРЕЙСКАТА КОМПАРТИЯ-ВСИЧКО РЕШАВА ВОЖДА И ВСИЧКО Е ЗА ВОЖДА,С ТАЗИ МНОООГО СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА, ЧЕ КОРЕЙСКИЯТ ЛИДЕР Е ДЪРЖАВНИК, А НАШИЧКИЯ-ПРОСТА, ПРАЗНА КРАТУНА И МУТРА ПАР ЕКСЕЛАНС.ОЯДЕНИ, ОПЛЕТЕНИ ОТ ИНТЕРЕСИ И ЛАКОМИЯ
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарникар той и пазач.
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Суджука.
72
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИТЕ ИСКАЛИ ДА ОТКРАДНАТ ОБОРУДВАНЕТО И ДА ПРАВЯТ АТЕНАТИ НО ОХРАНАТА РАЗСТРЕЛЯЛА НАПАДАТЕЛИТЕ.
71
8
 
2
 
! Отговори
Умен и красив преди 6 години
До АнонименА "умните и красивите" пищяха по опорната точка, че сме платили за нещо, което няма да ни бъде доставено---------------- И още НЕ Е ДОСТАВЕНО, *** чо!
70
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и престъпник Бойко Борисов се ангажира с всичко което не му е работа.Служебните му ангажименти се изчерпват със сутрешен преглед на фирмите които подлежат на незабавен рекет :)
69
0
 
22
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Петкова бе категорична, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при широк консенсус.---------------------Да се обяви за паметник на глупостта на ГЕРБ!
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То многото работи дето ги работи тоя, те затова са дето казват "'едно за ***.зз друго за глава'' и нищото на никъде не ни върв,и народее! Пазел!Ми да взима карабината и да отива за спи на полето набора !
67
2
 
16
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Закъде сме без него! Ако не е той, тази държава сигурно няма да я бъде.
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземе да оглави охраната на обекта, може би ще се справи по-добре от сега.
65
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко да ходи да пази оградата на границата, че я продадоха за вторични. Толкова добре я построи, че при първи дъжд падна. Толкова сте некадърни ГЕРБ, че един дувар не можете да дигнете, камо ли атомна централа да правите!
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво излиза сега Б. Борисов следи за всичко министрите за кво са? Преди години имаше реклама - Тефал мисли за всичко.

Спонсорирани публикации