Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!

Признават "безспорния героичен принос на българския народ"
Обновена: 4 ное 2017 20:19 | 4 ное 2017 20:15,
417
Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!
Снимка: Facebook

Не Съветската армия, а българският народ спаси българите евреи, призна във Facebook посолството на Русия в България.

"Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите на интелигенцията и православната църква в борбата с нацизма, включително за спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на смъртта, гласи позицията на посолството.

Още по темата

Тя е в отговор на официалното становище на Министерството на външните работи на България по повод изявлението на говорителя на руското външно министерство, че Съветската армия е спасила българските евреи.

"Почитаме паметта на всички загинали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и последователно да се противопоставя на всякакви опити за преразглеждане на историята и оскверняване на военни паметници", се казва още в позицията.

Oт посолството изразяват надежда, че българските власти ще предприемат мерки за да се спре с вандалските прояви срещу паметника на Съветската армия.

Скандалът и спорът около спасяването на българските евреи възникна вчера, след като говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че спасяването на 50 000 души от неминуема гибел се случило благодарение на Червената армия.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, тя настоя България да пресече актовете на вандализъм срещу паметниците на съветските воини, „които са дали живота си за спасяването на европейския континент от нацизма“.

Според Захарова този път „вандалите са надминали себе си – поставили са на мемориала лозунги с открито антисемитски характер“. Този акт „е особено циничен предвид това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини е било предотвратено депортирането на евреите от България и по този начин са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел“, каза Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Описание:
Файл:
Име:
E-mail:
Възраст:
 
Въведете показания код * 
 






417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянини по скоро си Славянка А ?
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че са го казали, не значи че го мислят. Oчаквайте ново поскъпване на газта ето резултата на недоносчетата от външно, заловете хoрата дето боядисват паметниците и ало измамниците, ако не можете оставките и да ви няма. Cвършете си работата най-сетне некадърници.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинТи сигурно си руса със сини очи ?
38
6
 
12
 
! Отговори
Амин преди 6 години
Двойни и тройни визи за руските колхозници, вън от България и Европа!
37
5
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 години
Лелеее...Полудяха от злоба и безсилие с0р0сите и протестърите!
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБяхме обявили на САЩ война,но СССР ни окупира в мирно време и изби цялата ни интелигенция,огреби страната ни и й отне независимостта,настъпи комунистически мрак.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кутев30 Няма смисъл,"***"скоро ще го махаме от там.Както и всички символи на съветския окупатор в БГ.След всички тези,руски провокаци и подигравки с историята ни,има всички възгледи ,това да стане по-скоро от предвиденото.Полша вече го направи.
34
4
 
9
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
Наш свещен дълг е да Мразим руският окупатор. Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне. Видиш ли руснак, избии му зъбите. Руснак не е Добре дошъл в къщата ми.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо отдаваме почит на американските летци кога от Външно ще напишат писмо до Козяк да си заврат паметника на летците у ***.
32
8
 
7
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Спокойно атлантичета, нали ви напомних тезата на вашите атлантически ''братя'', че древноиндийците са вашето бъдеще, защо се пенявите, има надежда за Абсурдистан!
31
5
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добър вечер селяни прости!!!Ще бъдем приятели и съюзници с Русия само когато имаме интерес!!!Същото важи и за ЕС и САЩ!!!В момента ЕС ни храни и ни дава еврофондове, следователно селяни прости ние ще бъдем първи евроатлантици!!Какво повече искат руските ***, след като премиера великия и всемогъщ Бати Бойко спря създаването на антируска натовска флотилия в Черно Море!!!Ве.ики и всемогъщи са AC DC!Руските енергийни корпорации да спрат да ограбват българския народ!!!Агент Тони Райли!ЦРУ!
30
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 21Спри ве.Не разбра ли вече че има нов заказ.За този пост няма да ти платят.Вече не е актуален
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското посолство у нас няма ранга на Захарова,която е пряк говорител на руското правителство и като такава,се чува по цял сят,а руското посолство,само у нас.Зачестилите провокации към България-поругаването на българската история от най-високия руски връх,както и"спомените"от съветското ни минало,които още парят заради загубата на българската независивост,избитите невинни българи,по заповед наМосква,ограбването на страната ни,за цели 45 години,както и руската агресия вУкрайна,ни вредят.
28
1
 
2
 
! Отговори
Су-57 преди 6 години
До славянинНе се чуди 28 държави работят за Мур-Сула, немците стават все по-силни ето затуй все някой тлябва да им плаща сметката. Знам че въпроса ти е риторичен тя ще си подгвърля трохички на местния губернатор да обира раята.
27
3
 
7
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
Последните анализи показват, че има някои хора, които коментират по нашите опорни точки, без да получават възнаграждение. Честно, правят го ей-така, от идеализъм! Те вярват на това, което казваме! Вярват и коментират в наша полза, без да получават заплата за това!Затова, възникна предложение и ние да направим нещо за тях. Да ги поканим на тържество, с група "Грамофон", на паметника на Съветската армия! Това не са много хора, единици са, разходите ще са малки.Гласувайте, съгласни ли сте?
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сами ще си съборят паметника . Да знаете .
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-отвратителни от руските *** са единствено техните задунайски слуги. Няма по-големи *** и национални предатели от тях.
24
3
 
13
 
! Отговори
Руски лепилари преди 6 години
Ай ся уволнение, присъда и в затвора за пияната Захариева! Точка
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ти да видиш! Още малко и ще взема да се разплача. Вие поканете госпожата у нас, да види сама как се справяме с азбуката, дето ни е дошла от македонско. И как живеят стоте хиляди руски мигранти с имоти по черноморието. За евреите не ми се говори. Антиеврейските погроми в Русия са световно известни. Шампиони са да крадат история, ей. Нали знаете, че закона Архимед е бил открит в Русия най- напред, ама гадният грък си присвоил после славата.
22
11
 
12
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Чудя се също защо съседни държави извън ''раят'' ес (Сърбия, Македония, Албания, БиХ) са с по-високи доходи от абсурдистанците, живеещи от почти 11 години в евро''рая''!