Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната
3 дек 2017 17:15, Елка Василева
112
Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства
Снимка: архив, Reuters

Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства за чужбина, съобщи БНР. Той е единият от задържаните при операцията на ГДБОП вчера.

Още по темата

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната, сочат данни на разследващите. Сред тях има и директор на лечебно заведение. Той е бил засечен при разследването да носи кашон с лекарства, изписани само по документи на болни, научи БНР.

Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина.

Болниците са били единият вариант за набавяне на лекарства. При другия скъпите препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки. По документи медикаментите са изписвани на конкретни хора.

Тепърва предстои експертиза, която трябва да установи точната цена на лекарствата, намерени при обиските на антимафиотите в склада. По първоначална информация става дума за лекарства за милиони левове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65В България няма лекари!!!Има КАСАПИ-ДАЛАВЕРАДЖИИ.На няколко пъти съм бил свидетел в един ресторант близо до Пирогов на разговори м/уразни докторя какви ужасии говорят.Тези са по-коравосърдечни от касапин, гробар кожодер взети ЗАЕДНО.В бг болница НИКОГА няма да ми тропне крачето.
77
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как точно си представяте че една ДАЛАВЕРА за стотици милиони ако не и милиарди евро българските политици и престъпници ще я оставят на някакъв *** от Сирия??Ако тоя е въртял схема за десетки милиони какви са схемите на Магарешки, Оги Донев-Бонбонев и Киро-Гела??????Стига ГЛУПОСТИ!!!Народа е *** и си личи по това кого избира за пРЕМИЕР но има и УМНИ.
76
2
 
12
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Медицинската и учителската професии са най-социалистическите професии в БГ.Трабва сериозно преосмисляне на ценностите на ангажираните в тези професии.
75
3
 
18
 
! Отговори
да ли истина преди 6 години
не е за вярване,сириецьт им бил виновен
74
3
 
12
 
! Отговори
ха дано, ама нада ли преди 6 години
Те сирийците на Асад са дупе и *** с нашите престъпници от ДС.Радосното е че са започнали да им противодействат.Това е само началото.
73
6
 
11
 
! Отговори
читател преди 6 години
Може ли да ни напомните кои бяха тези в Народното Събрание дето щуха да внасят вот на недоверие на правителството защото отказа да увеличи седин милиард бюджета за онкоболни?Тези трябва да се разследват защото те са на върха на лекарската пирамида.Пък онази сестрата на футболиста да отиде да си вземе косата. Щото става неволна съучастничка. А може би и волна.
72
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от Тик. Борисоф друго не може да се очаква ,, рибата мирише от главата
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е възможно да е истина прод ръководството на ГеРб.. ама как може ,,каде са Бойковците да скочат и да обяснят че има грешка
70
5
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
А СЕГА ДА РЕВЕМ ,ЧЕ БИЯТ ДОКТОРИТЕ ?
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се учудя и ако Сирия пожелае да се кандитатира за членство в ЕС . В ЕС гешефтарите със мащабен замах се добре дошли .
68
1
 
16
 
! Отговори
кражбата е алиби преди 6 години
По новините по нова през средата на ноември мисля бяха казали за схема при която големи доставчици на лекарства в България са обявили че "липсват " цели партиди от складовете . СЕГА МАЙ ИСКАТ ДА ПРЕПИШАТ ВИНАТА НА СИРИЕЦА ЧЕ ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ ТЕЗИ "КРАЖБИ" СА БИЛИ НЕ СЛУЧАЙНИ И ОБЩА ТАЙНА В ПРАВИТЕЛСТВОТО!Не забравяйте , бизнес-фармацевтите у нас масово са членове на една партия и ги финансират солидно .
67
0
 
18
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Щом не е някой клошар, добре. Един сириец за разнообразие.
66
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ме попитат тук в Америка, защо съм емигрирал, аз простичко показвам клипа с полицаите които крадът бе------------Аз пък като ме питат защо не искаш да емигрираш в Америка им показвам статистиката с масовите убийства, които на практика са ежедневие в САЩ. Също им пускам клипове на издевателства на чернокожи бандити над беззащитни бели деца.И спират да ме питат повече, веднага ме разбират.
65
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох добре че си обяснил защо си емигрирал в Америка,аз пък като ме питат защо не искам да емигрирам показвам клипове от масови разстрели от страна на психясали американци,имигрантски коптори и гета в западна Европа и черната статистика на умрелите от пиене на разни препарати в ***,ЗАТОВА СИ СТО-ИМ ТУКА!!Как може бе във всичко да намесвате собствените си комплекси за малоценност изразявайки високомерие пред хората в България??Мух..льовци!Имената,имената на докторите,аптеките и болниците!
64
0
 
24
 
! Отговори
бг преди 6 години
Значи,когато се говореше,че по аптеките нямало еди кво си лекарство-инсулин ли беше не помня какво точно,беше се е случвало това!Защо никой от тогава управляващите не разследва очевидно се е знаело и се говори от години за мафията с бели престилки,за фармацевтичната мафия и т.н?
63
1
 
19
 
! Отговори
Граница без Лекари преди 6 години
Лекари без Граници!
62
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато чуя такава новина,мисля,че смъртната присъда е необходима за някои държави.Не мога да си представя,че има лекари,които вместо да лекуват хората,в това число и деца продават лекарствата,чудя се какво дават на пациентите си и как ги гледат в очите или въобще не ги гледа,просто си броят парите.
61
2
 
9
 
! Отговори
липов цвят на хапчет преди 6 години
явно вече са немрили сириец умрел премАЗАН ОТ ТЖКИТЕ ЧУВАЛИ С ХАПОВЕТЕ и са ще ни го показват като организатора който бил организирал организационно организираните за милиончетата, поради което Магарешки не би могъл и един самар лайкучка или липов цвят да закара през Анадола до АлеманиЪ, майнъ!
60
0
 
17
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
На тия и по 20 год да им дадат им е малко.
59
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако лекарите бяха истински лекари, а не търговци, този сириец нямаше да има почва у нас. Та думата ми е, че не сириецът е виновен.