КАТ кандиса! Каролев остава с табелите на колата си

Променят закона и няма да свалят номера заради изтекла книжка
152
КАТ кандиса! Каролев остава с табелите на колата си
Снимка: Facebook

Готвят се законователни промени да не се свалят номерата на колата за каране с изтекла книжка, съобщи в Триград шефът на Пътна полиция Бойко Рановски.

Още по темата

Той обясни, че промените ще се гледат в транспортната комисия на парламента утре и има силни настроения за отняната на този текст.

Самото тълкувание, че карането с изтекла книжка е равно на каране без книжка пък било дело на съда и прокуратурата, каза Рановски.

До това се стигна, след като от наказанието се опари икономистът Владимир Каролев, който остана без регистрационните номера на автомобила си, след като служителите на реда установили, че му е изтекла книжката.

"Слизайки от магистралата на път за Дупница ме спряха за рутинна проверка. Полицаите видяха, че ми е изтекла книжката и ми свалиха номерата. Проблемът е, че не ми казаха, че 6 месеца автомобилът ми няма да бъде в движение. Нарушил съм закон, но наказанието е неправомерно на провинението, тъй като в една и съща клауза от закона са приравнени употребата на алкохол и липсата на книжка с изтичането на книжката. Въпреки това подкрепям свалянето на номерата за тежките провинения", разказа преди седмица Каролев.

Пред Bulgaria ON AIR икономистът уточни, че иска да не се приравнява изтичането на шофьорската книжка с тоталната ѝ липса. Каролев подчерта, че вероятно няма да обжалва, но ще започне да се среща с депутати с цел да се въведе промяна в закона, с която да се прекрати тази практика.

Последните промени в Закона за движение по пътищата са от юли, тази година. Те отвориха кутията на Пандора, тъй като се даде възможност при нарушение да се наказват не шофьорите на автомобилите, а собствениците им, като бъдат свалени номерата на колите им, отбеляза експертът по пътна безопасност Настимир Ананиев.

"Самото наказание е много по-сурово, отколкото провинението. Духът на закона е насочен към хипотезите, в които някой дава автомобила си на друг, който въобще няма книжка. Уви, когато ти изтече книжката, ти влизаш в същата категория, а не би било редно да е така", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той тоз е много зле.И гумите му вземете
104
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Проблема е МНОГО по голям. Представете си качеството на законодателството от последните 10-15г.
103
8
 
4
 
! Отговори
ТИР преди 6 години
На французакънлиите и шпецовето по всички правни отрасли, ще обърна внимание, че СУМПС е документ удостоверяващ правоспособност. Правоспособноста да се управлява МПС се придобива след съответни изпити, НО и с медицинско свидетелство за физическа и психическа дееспособност. Законодателя е определил, че това МС трябва да се подновява съответно през 5 или 10 г. Именно недоказаната физическа дееспособност е основане да се приеме неправоспособност за управление на МПС.
102
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен трябва да се сваля предна лява врата.За по голяма гаранция.
101
2
 
19
 
! Отговори
Cortez преди 6 години
Що кандисвате на лайнара икономист който дори не може да смята правилно, този е един от вносителите и гласувал за този закон по времето на така нареченият "Цар", да си плаща за гяволъка.... Как си отворко, сърби ли те ануса, твойта ****ка ботлук крастаф кофти ли е да си обикновен п+деласт, аааа вече не си известен гей а? Обикновен *** значи, плащай Гомньо и не се дърпай, закона е твой.
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До варненец 62"Абе какво означава туй 1881 ,има ли някаква символика ?Аз , тъй ,за един приятел на село питам ?"---Кажи му на твоя приятел на село, че през 1881 год. е основана пивоВАРНАта "Каменица" в ПЛОВДИВ. А, дали Каролката знае, не отговарям. Той е по ектанните "изяви", а сега вече - и наяве, пред КАТ. :)
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е прав.Естествено, че изтекъл срок за книжка не е като да караш кола ,знаейки, че нямаш книжка.Ако си забравил поради стрес, как ще знаеш "че нямаш книжка"?Законът трябва да обслужва хората.Не обратно.
98
0
 
1
 
! Отговори
днес...бг СПОНСОР преди 6 години
За да свалиш 5 кг, всяка сутрин трябва да ядеш ТОВА в продължение на 3 дни
97
0
 
1
 
! Отговори
до 98 преди 6 години
Бе то верно шибирибата си метна хайвера на автогарата в Созопол, ама защо ние нормалните хора да го подкрепяме за една ч.икия?
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шибириби глътна плувката и го разкостиха в тиганя, хахахах, само как се е озлобил, споко, със зехтинче и сок от лимонче ще омекнеш чудно, аххахахаха
95
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, пък БОКО прие закон чрез, който задължава три годишни деца да си плащат всеки път 5 лв. за медицинска бележка, когато се разболее детето.СЕГА МАСОВО БАЙ РОМ ЩЕ ПРАЩА ДЕТЕТО СИ БОЛНО И ЩЕ ЗАРАЗЯВАТ ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА.А, бе БОКО? Защо не при закон да се наказват родители , които пускат болни децата си на училище? Бооко, да се задаваш с тия 5 лв.? ТОВА ЛИ Е БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА ДЕЦТА?Три год. деца и те ли искаш да бачкат? ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ГРОБ!!!
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Дания спряха дъщеря ми, че не си е подменила българската книжка с датска. Закъсняла била е две седмици. Помолиха я да го направи. Но не й свалиха номерата, не й конфискуваха колата, не я глобиха, не й поискаха пари. Не й поискаха никакви документи. Просто всичко знаеха от компютъра в колата си. Проверката траеше около 30 секунди и продължихме.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо да се спазва Закона но куките ни работят по правилник който е подзаконов акт тоест закона е над правилника им като гражданин не съм длъжен да съм информиран те куките трябва да правят това за което им плащаме и то много добре да не забравяме че служителите трябва да са вежливи да говорят правилен Български език изряден външен вид защото те са се разписали да служат на народа тоест да слугуват ми нека да го правят както трябва
92
4
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
До 89Каролката и каролинките нищо не допринасят само карат на медийна слава. Ако беше сериозен икономист щеше да прави пари и да си държи документите изрядни а не да играе на разсеяна ученичка за да го поканят в телевизията да говори. Аре че батерията ми пада минутите ми свършват комшията изключи рудера, комшийката сложи парола на уайфая, датаеба в главата проста само в твойто село карате без пароли на уайфая.
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шоферският примитив все пак спечели своята малка победа и 15 минути в светлините на прожектора. Няма по-нагли гадини от шоферите.
90
2
 
6
 
! Отговори
хост преди 6 години
До по-долу коментиращите, Каролката е в медиите защото е "сгоден" и лапка хонорачета като... таранка. Едно ще ви кажа - след като му върнаха табелите, искам да видите кога ще променят закона, за да могат останалите в неговия казус да се възползват... никога!
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То простотиите в КАТ нямат край. Тия дни н-к КАТ Русе издаде заповед за временно прекратяване регистрацията на МПС с чужда регистрация и снемана не рег. номера, защото водача бе употребил наркотик. Така той си присвои права на чужда държава. В редица държави рег. номера, личните карти и задграничните паспорти са държавна собственост. Този човек дава ли си сметка, че на практика изземва чужда държавна собственост и до какви международни усложнения може да доведе това?
88
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви е виновен Каролев, че се хвана и направи промяна. Закона е безумен, защото в някой страни не е нужно да носиш шофьорска книжка, застраховка, талон, само лична карта е нужна, всичко е достъпно онлайн. А тука някой защитават полицейщината. Манталитет? Ограниченост в мисленето? Задръстеност?
87
2
 
4
 
! Отговори
до 84 от ..врата преди 6 години
Не бе, бате. Каручката я регистрираш с бг табели на приятел, който няма намерение да се връща, но имаш пълномощно, и край! Куките могат да търсят него за камери, данъци и т.н. Даже ако те спрат с алкохол и ти свалят табелите, но имаш пълномощно :) от собственика, можеш (ако имаш някой лев, не много) да ги осъдиш в Страсбург (е, за ок 2 години)
86
0
 
7
 
! Отговори
безПринципно преди 6 години
В една административна/финансова операция, значението и валидността на реквизитите е от решаващо значение. Несравнимо е сравнението с валидността на свидетелството за правоспособност и реалните шофьорските способности на шофьора. ?!! ? Неадекватно сравнение. В случая, бруталното е, че за Каролев нещата се развиха в рамките на седмица в негова полза, а стотици други хора в неговия казус не могат да си платят глобите, прегледите, табелите и т.н. за да си върнат возилото.... ужасен ужас по българск