Нощна смяна, задача след задача! Достатъчна ли е полицейската заплата?

Полицаи от Видин категорични: Службата в МВР не е просто работа
77

8849 гледания   |  Още видео

Полицейски протести, обещано увеличение на заплатите... Премиерът разреши още 100 млн. лв. за служителите на МВР, те пък бяха обвинени, че постигат исканията си с рекет.

Много или малко са парите на полицаите? Само те ли заслужават увеличение на възнагражденията? Вършат ли си добре работата, за която им плащат и плащат ли им добре за работата, която вършат? Сигурен ли е сектор "Сигурност"?  Споровете по тези въпроси не секват.

На фона на тях екип на Bulgaria ON AIR беше на нощно дежурство с полицаите от най-бедния район в Европа - Видин.

Още по темата

Над 20 години, преминал през различни нива в системата на МВР, комисар Петър Петров сега е началник на "Охранителна полиция" към дирекцията във Видин.

"Мечтата ми беше космонавт или полицай, но реших, че ми е по-присърце да бъда полицай", спомня си той.

15 минути преди 20 часа, когато започва нощното дежурство, е време за набелязване на целите за вечерта. Време е екипите да тръгнат.

Тази вечер в екипа на комисар Петър Петров са младши инспектор Мартин Йорданов и новото попълнение в полиция във Видин - младши инспектор Светослава Йонова. Макар и само от година и половина, "нежната полиция" по нищо не отстъпва на колегите си.

Нощната смяна току-що е започнала, но предизвикателства на нощта започват. Малко след началото на смяната екипът вече работи по първия си случай – блъсната жена на оживен булевард във Видин.

Докато се осведомяват за състоянието на жената, на тел. 112 постъпва втори сигнал – мъж се притеснява от линч, роми му искат пари и плашат, че ще го посетят. След разговор, човекът е поставен под полицейска защита.

"Чувствам се добре, когато помагам на хората, въпреки че има и недоволни, защото полицията както е в помощ, така и санкционира", разказва младши инспектор Мартин Йорданов.

И той, и комисар Петров имат зад гърба си над 20 години служба в системата на МВР. Въпреки това разказват, че всеки ден за тях е предизвикателство.

Обичат това, което правят и вярват, че да бъдеш полицай не е просто работа.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Т.П преди 4 месеца
Не е достатачна заплатата... Да дигат заплатите на всички ... щом сме в Европа е крайно време тези политици да спрат да гледат за тях ,а да погледнат и към народа ,частен сектор ,държавен няма значение ...Аз подкрепям дигането на заплатите на полицайте и мисля ,че не е достатачно ...
72
2
 
5
 
! Отговори
Е къде преди 1 година
се е чуло и видяло на такава малка държава като България,толкова многобройна милиция?!?България осма в света по брой милиция на глава от населението т.е над 47 000 души на наша издръжка!Обяснете ми!Как ще има пари?Еми нема да има!Намалете ги на 20 000-високоплатени и висококвалифицирани!Намалете и държавната администрация и ВОАЛА...Всъщност,знам защо сте толкова много..за да пазите онези,който крадът от народната любов!Ха-ха.
71
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
ДЕЦА НАШИ, СЛЕД НАС СТЕ- ПОЛИЦИЯ !!! НИЕ СЕ БИХМЕ В ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ! ВСЕКИ НАЧАЛНИК "ИГРАЕШЕ" С "ГОРНИТЕ" ! ГОРНИТЕ ИГРАЕХА С ГРУПИРОВКИТЕ НА ДС/ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ БЯХЯ ОТ ПЪРВИ ФАКУЛТЕТ НА "СИМЕОНОВО" ! ДЕЦА ,- 20 % СЕ ПРЕПРОДАДОХА , НО НИЕ ВАШИТЕ БАЩИ ЗАПАЗИХМЕ ДЪРЖАВАТА /80%БЯХМЕ ОТ СТРАНАТА НА НАРОДА НИ/ ! БЕЗ НАРОД НЯМАШ НИЩО! АЗ СЕ БИХ 23 ГОД.+ НА "УЛИЦАТА" -ПЪРВО ОФИЦЕР ,ПОСЛЕ ИНСПЕКТОР ! ПРЕДИ ТОВА БЯХ УЧИТЕЛ !ЗАПОЧНАХ СРЕЩУ ТУРСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ . --БЕЗ НАРОД И РОДИНА НЯМАШ НИЩО !!!
70
0
 
8
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
До кога ЧР ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ХОРА СЪС СПОРНИ БИОГРАФИЧНИ ПОДРОБНОСТСъщите търгуват с националната сигурност на страната като чрез формални конкурси назначават хора с нисък морал и интелект .
69
1
 
3
 
! Отговори
kozel преди 1 година
verno da rabotish policai ne e prosta rabota, samite policai sa prosti,tame razkovni4eto
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес ще е развръзката и какво ще гаже г-н Валери Симеонов, дали ще си удържи на думата или ще подвие пак опашка.Даде ли се на полицаите дори и малко редно и на останалите гилдии и на всички пенсионери независимо колко получават с таван или без таван да се да пак по толкоз т.е по равно което е и справедливо.
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато трябваше да протестират 2013г. Те пазеха същите тия "ББ и партиите". Сега се оплакват от тях. Никакво увеличение не трябва да им се дава. Да излязат на пазара на труда да видят как се работи при частници. На държавната зплата е лесно. Никаква работа не вършиш и знаеш че ще дойде края на месеца и ще си вземеш заплатата. Заплата от тези срещу които стояха.
С най добри пожелания да тънат в мизерия нашите полицаи.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стара тръпка сте ми, но прекалявате с претенциите си. Малко се чукнете в главите и се огледайте за заплатите и пенсиите на вашите роднини, близки и приятели.
65
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За други сектори и дейности няма пари и изведнъж ББ нарежда на Горанов при приет вече бюджет и финансови рамки. Изведнъж вадят пари още за полицаите ... Забележете за полицаите ... Изводите са ясни! Диктатура и репресивната система са заедно винаги...
64
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намалете разходите си по жени, коли ,екскурзии и почивки и ще ви са достатъчни заплатите.
63
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига са ревали, ние не сме виждали заплата от 1000лв. А това, че пишем жалби е за да си вършат работата. Остане ли ние да им я вършим, ще излезем виновни
62
6
 
9
 
! Отговори
Arnold преди 1 година
Заплатата на БГ полицая да бъде обратно пропорционална на подкожните му мазнини. Ще се повайкат кат моми, ще се оплакват кат клюкарки и накрая ще се приведат в нормален вид. Сега някаква Сумо Полиция, не ходят а се търкалят. Срам!
61
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста са негативните мнения за полицията, но въпреки всички тея писаници всяко управление в страната е претрупано от жалби и сигнали именно от хора които тук плюят. Няма вяра вярно е но надали някой ограбен или набит си казва майната му, напротив подава сигнал, но до преди това плюе. Всеки поне от прочетеното до тук завижда на полицаите а на всякъде има свободни места. Станете полицаи да си оправите живота. Затова сме на тоя хал защото всеки е компетентен по чужда тема и силата му е само да лае.
60
3
 
18
 
! Отговори
Товарач преди 1 година
Аз също съм на ненормирано работно време. През ръцете ми минават между 16 и 18 ТОНА куфари на работна смяна. Работата ми е съобразена с полетната програма и няма начало и край. Постояно край мен се въртят секюрити, супервайзори и т.н. и за всяка грешка понасям глоби. Работя в студ и пек под открито небе като роб. Говоря два чужди езика и вземам 800лв. бруто, но полицай няма да стана, защото се обичам!
59
1
 
15
 
! Отговори
до ЕЛА БЕ МАДУРКО преди 1 година
Знаеш ли защо няма кандидати вече? Не защото няма далавера, а защото далаверата е систематизирана. Който дойде "доброволец" жална му майка. Старите си въртят синджира и лапкат, а на новобранците им държат чатала на врата за основна заплата. Е, как да има кандидати, като шефовете са дърти про-ста-ци и ги виждаш колко са корумпирани и всичко за тях, а теб те бъхтад за норматив?! Полицията трябва да се ореже от горе на долу и ще се получи. По същия начин Агенция Митници, НАП и т.н.
58
7
 
9
 
! Отговори
верно е.. преди 1 година
..службата в МВР не е просто работа. Даже въобще не е работа, а е само далверка, скатавка, привилегии, контакти, репресия, и пак далаверка, и пак скатавка. Е, от време на време трябва и да се слагаш и подмазваш, нооо усилията се възнаграждават щедро! Понякога, когато трябва да се работи, работиш за себе си. Е, айде и за ортака с теб. Трябва да се дели за съжаление... Пък ако наистина се наложи да работим, толко много ме е яд, че ше ги избия сичките тея лигльовци, дето ми нарушиха нощната смяна!
57
3
 
2
 
! Отговори
КАТаджиите не преди 1 година
До Хмм
вземат по 20 лв. от всеки, а от някои от тези, които са извършили нарушения за не по-малко от 50 лв. глоба. И не всички катаджии вземат !
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сократис
По принцип съм съгласен,но съм против уравниловката! Познавам полицаи,които и по 3-4 000 лв да получават,пак ще са им малко,но познавам и такива,които за 20години за 100 лв.работа не са и не могат да свършат!
55
11
 
18
 
! Отговори
Цирк бг преди 1 година
Уникална страна сме доверието в полицията е ниско,хората негодуват че полицията не работи и хоп за "награда"им дават още пари!?е няма такава държава.....
54
1
 
5
 
! Отговори
Познат преди 1 година
Не знам за кой Сокеретис говориш, но ако е за Сократис, си в голяма грешка. Нито е полицай, нито е от системата, но всичко което пише е точно така.