Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци

Правителството обмисля и оферти към българите в чужбина
Обновена: 17 яну 2018 14:58 | 17 яну 2018 14:50,
190
Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци
Снимка: архив "Булфото"

България е в процес на подписване на спогодби с Армения, Молдова и Украйна за регулиране на миграцията на работна ръка. Това ще улесни работодателите в България да наемат арменци, молдовци и украинци.

Това е една от мерките, с които страната ни ще бори дефицита на кадри, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков.

Още по темата

Преговорите с Армения са по-напреднали и спогодбата ще бъде подписана още следващия месец.

Сред другите мерки е и изготвяне на конкретни предложения към българите, които работят в чужбина, да се върнат на работа в родината.

"Можем да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели", каза Петков пред БНТ.

Очаква се утре правителството да разгледа Националния план за действие по заетостта. В него се предвиждат програмни мерки за 73 млн. лв., които да допринесат за повишаването качеството на работната сила.

Това ще доведе до повишаване цената на труда - със 6,6% ще нарасне компенсацията на едно заето лице през 2018 г., обясни министър Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
7
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Има един единствен начин да продължи да съществува България - избиването на евреите! В пророчествата - источни и западни, ние съществуваме! Тъпченето на еврейската гнус е неизбежно!
131
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
български геноцид
130
15
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
В България повечето търсят пари, но без работа! В магазините в София трудно се намират продавачи, чистачи дори!
129
4
 
6
 
! Отговори
Гениален преди 6 години
Абе защо не си внесем 1 000 000 евреи от Израел. Ще ги дарим със земя, а те ще си направят кибуци!
128
5
 
17
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Излиза че правителствата ни като провеждат геноцида, сега търсят кадри?! И то - арменци! За какво, за миньори ли? Нее - стоене на бюро, културния фронт, здравеопазването, търговията с бижута и сутиени. Също и както преди 9 Септември, така и след - работа в Държавна сигурност. А в България има може би милион еврея миньори и работници в Органите. Те си вършат работата и сега са пуснали и тази инжекция за нашето довършване. - Заплати конкуриращи западните! е еврейски хумор пред трупа на България.
127
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкото бандит от споменатите страни ще се струпа тук, уж на работа.
126
6
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До 133 АнонименВ България останаха само онези дето искат да са шефове, но за тех това не е работа, т.с хора за работа в трудоспособна възраст няма!
125
1
 
31
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Алоооооооо !!!!!!!!!!!! За мизерия нормален човек не работи!
124
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнете да търсите работа да видим от къде ще ви се обадят.От къде я измислят тая липса на кадри не знам.
123
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ала-бала. Бежанците избягаха от ***, те искат работници да внасят. Кой мислите ще остане тук да работи?
122
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ИДЕЯТА НА ГОЛЕМИТЕ В ЕВРОПА ! ДА НИ ПРЪСНАТ ВСИЧКИ ПО СВЕТА А ДА НАПРАВЯТ СТРАНАТА НИ УБЕЖИЩЕ НА БЕЖАНЦИ, РОМИ, И ВСЯКАКВИ ..... ЕС УБИ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ПРОДАЖНИ ИМИГРАНТИ КОИТО И ТАМ ЩЕ СИ БЪДАТ РОБИ НО БЕЗ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ. САМО ТЕ НЕ МОЖАХА ДА ГО РАЗБЕРАТ ОЩЕ А Е ТОЛКОВА ОЧЕВИДНО. ВСИЧКИ ЗАКОНИ СЕ КОВАТ ТАМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, ВСИЧКИ БЕДИ ИДВАТ ОТ ТАМ, ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ТУК СЕ НАЗНАЧАВАТ И ПОДДЪРЖАТ ОТ ТАМ. ХВАЛЕТЕ МИ ЕС ОЩЕ МАЛО...
121
0
 
36
 
! Отговори
galya преди 6 години
В областта, където живея, има едно село, което е почти без мъже 30-60 г. всичките са навън. В селото живеят основно съпругите със старите и децата, мъж в работоспособна възраст да видиш е почти чудо.Синовете като се изучат, заминават при бащите си.Отделно има цели семейства навън - мъжа работи, жената гледа децата и успяват да спестят някой "лев".А тук и двамата да работят едвам свързват двата края.Споделям само ...
120
2
 
25
 
! Отговори
akud преди 6 години
фактически Българските управници гонят Българите за да внасят по-неграмотни и евтини работници
119
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като доидат арменците наи после ще решим недостига на миньори в България приветсвам решението на рабоподателите
118
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само в Германия по адресните служби са регистрирани над 250 000 български граждани.по неофициални данни те са вече над 400 000 . това е загуба за българската държава под формата на данъци и минус за БВП то. заради ниските заплати България е на минус с400 млн. лв годишно само от изнеслите се в Германия.
117
0
 
29
 
! Отговори
щщд преди 6 години
И като правят графиците за внос на работна ръка да поръчат от Армения няколко попа, че да има на кого да се оплакваме.
116
2
 
23
 
! Отговори
ДО ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
КОЙ ДЪРЖИ КОМПАНИИТЕ БЕ И..., КОЙ ДЪРЖИ МОНОПОЛИТЕ, КОЙ ВДИГА ЦЕНИТЕ А НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПЛАША СТОТИНКИ МАЛОУ... КОЙ ДОКАРА ШИБ... КАПИТАЛИЗЪМ КОЙТО Е РАВЕН НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО БЕ ЕВРОПЕЕЦО, КОЙ УБИ ПРОИЗВОДСТВОТО И ПОСТАВИ ТАКИВА УСЛОВИЯ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕ ЗАРЯЗА ВСИЧКО, КОЙ ВКАРВА ЕВТИНИ ОТРОВИ КАТО ХРАНИ БЕ ЕВРОПЕЕЦО ? ВИЕ СТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ УБИЙЦИ НА ТАЗИ СТРАНА, ЗАБРПАВИХТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ БЕ УМНИКО.КАКВА Е ИДЕЯТА ТИ , ВСИЧКИ ДА ИЗБЯГАТ И ТУК САМО РОМИ И БЕЖАНЦИ ДА ОСТАНАТ
115
0
 
22
 
! Отговори
galya преди 6 години
Пълни глупости! кади ИМА, но никой Работодател не плаща реалната залата за труда им и затова те бачкат навън или частно на 2-3 работи.Докато Работодателите се стискат, така ще е.'Щото то кадри със стаж на по 20-25 години НЯМА, а 35+ никой не ги иска първи път, после не им за заплаща.Имам колеги излезли навън от по 10 г., всичките до един са ОК вече със собствени имоти и нови коли, всяко лято ходят на почивки из др. страни, но ТАМ, не тук! .... за съжаление
114
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера точно тези тук пуснаха статия че безработицата паднала ! Как така безработицата пада с проценти а няма желаещи да работят ? Ей ей жълтурковци, драскачи, ненаядени сайтчета и телевизийки, сами си противоречите и щеше да е смешно ако хората не искаха да ви лин.уват
113
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A R M E N I A - DA !M O L D O V A - DA !U K R A I N A - NE !!! P R E D A T E L I !!!