Слави ще изсмуче гласове от ГЕРБ, БСП... Ще бъде ли алтернатива?

Новите политпроекти – популизъм без реформи, твърди политолог
19 яну 2018 11:00,
286

Известни българи поглеждат към политиката. Шоуменът Слави Трифонов, братята Пулеви и историкът проф. Божидар Димитров опипват пулса на обществото и обмислят свои политически проекти.

Общата свързваща нишка помежду им е желанието да се даде път в политиката на известни и доказали се личности в своите сфери.

Още по темата

Вече близо 4000 човека са изявили интерес към бъдещия политически проект на Трифонов.

"Тези заинтересовани са наемници. Първият въпрос, който възниква е – при какви условия Слави ги наема. Тъй като това няма да е гражданско обединение или политическа партия. Това е проект с неясен договор и кауза. Тези проекти се разпадат, когато се отдръпне олигархът зад тях", посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева.

Според нея възникването на тези политически проекти никак не е странно.

"Популизмът расте там, където има огромно недоволство към политическата класа. Той е добър трамплин в политиката, но никога не води до реформа”, настоя тя.

"Медийната кампания на Слави е направена по безупречен начин. Всяка негова публикация в социалните мрежи е медийно събитие. Ако Трифонов оглави политически проект, ще пожъне успех. Но не мога да си представя как по една биография разбираме дали човек е читав за политик. Истинският кастинг са изборите. Това в момента е шоу. Няма да му е уютно в политиката, тъй като той е емоционален, а там ударите под кръста са многобройни", подчерта журналистът и бивш депутат Росен Петров.

Политологът изтъкна, че Слави Трифонов би "изсмукал" гласове от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и БСП, но до колко може да бъде реална алтернатива на властта е спорно.

"Ако политическата сатира влезе в политиката, няма да завърши успешно", предположи тя.

"Постоянните скандали и нападения един срещу друг в парламента изхабяват изключително много политическата система. Хората се обезверяват и скоро ще поискат президентска република. Когато политиците си вадят зъбите, накрая се озъбват хората. Напредъкът може да е много мижав, но има известно успокояване в системата. Въпреки това, Слави не бива да бъде подценяван", категоричен бе бившият народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Нови инициативи са нужни най-вече на Бойко. Ако някоя нова инициатива успее да вкара 10 депутати в парламента, Бойко си допълва бройката за мнозинство с нея, дава и някое министерство, където трябва да се решават проблеми с непопулярни мерки, и след като рейтингът и тръгле нъм нула, и бие шута. Бяха Яне Янев, пишман-реформатори, патриоти - сега, а следващ може да се окаже и Слави.
224
4
 
13
 
! Отговори
мухахахах преди 6 години
Слави ще изсмуче гласовеСлави ще изсмуче на Бойко...шлифера.
223
4
 
16
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Както писах неотдавна , всичките са версия Николай Бреков 2.0. Много шум за нищо, казано по Шекспировски или въздух по налягане по нашему.
222
2
 
16
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Докато някои хора казват, че и за муле биха гласували, България няма да се оправи. Не забравяйте до кого е бил Слави, в зората на демократизацията - рамо до рамо с Илия Павлов на жълтите павета, влизайки в хотел България. Потърсете в чичко гугъл и ще го намерите на снимки. Слави си е част от тях и сценарият им. Нещо като резервен вариант. Каракачанов беше ли против тях? Сега къде е? Тема за размисъл.
221
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб върви в правилна посока. Всички останали ги е яд и искат да цоцат. ..
220
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще изсмуче някой микрофон. ..
219
7
 
10
 
! Отговори
посей дон преди 6 години
Ще гласувам за пурвото срещнато муле .само тези и другите да се разкарат зА винаги.Ако се кандидатира путин и за него ще гласувам.
218
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще посмуче,ще посмуче, па ще се кротне!
217
1
 
26
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
След натрупването на капитал обикновено много от богатите хора искат да имат власт и влияние. Искат да са значими, да определят на съдбите на хората, да натрият носовете на конкурентите и опонентите си с политически лостове. Та и наш Станислав достигна до този етап от живота си. Иска да си начеше егото.
216
0
 
13
 
! Отговори
този подъл. преди 6 години
коварен хамелеон...Трябва да не си в крак със събитията, развоя на демокрацията и "РОЛЯТА На Слави в подигравките и осмиването на НОВОТО, което дойде след 45 години ТОТАЛИТАРНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА диктатура.Разбира се, правил го е срещу подкрепа и "мотивация" отвън...Така, както бяха раздадени куфарчета на новите бизнесмени( след 5-10 години улучени от снайперисти..)
215
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уфф Духовен живот отново и отново под звуците на оркестър този път
214
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави не стои, там е побит от този, който стои зад този маскарад опитващ се да разводни спектъра, тъй като му се изплъзва властта над партиите, второ това е опит за дискредитиране на държавното устройство, а целта е да се разделя обществото и държавата като за начало се сее безверие. А тоеа показва от къде идва конците ръководещи тази кукла на конци - Слави Трифонов.
213
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще стигне до край или само ще засмуче туй е въпроса
212
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм за защото вярвам че слави ще е достоен да направи всичко за народа *** и само тои мисли за хората ние да умираме бедните и пенсионерите
211
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако потвърждаваш и убедиш хората, че ще изпълниш поетите реформи , за което дадохме гласа си на референдума бъди сигурен, че ще спечелиш изборите. Много се говори за броя на депутатите, който въпрос отклони по тарикатски начин Плевнелиев. Хората се отвращават от заграбването чрез най-високите субсидии в света. Ето това е достатъчно за редовия съвестен избирател. Отави платените политици и журналисти какво прогнозират. Това е от страх.
210
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам повечето коментари се опитвате да очерняте всичко различно, и да заложим на познатото.Ами като не ни харесва? Или може би защото е угодно за доста голяма част, които по един или друг начин са на хранилка - било проектчета, било тиха службичка...Ами останалите? Болни, слаби, обезверени, ограбвани - не са малко, да знаете. И имаме право да искаме промяна. Но не нов бардак със стари к*у*р*в*и!!!
209
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не давам вече гласа си за професионални политици,ще гласувам за всеки различен,не искам хора които говорят,искам хора които правят,всеки доказал се в своята област човек е по-добре от професионален празнодумец
208
17
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Аз, семейството ми и доста приятели ще гласуваме за Слави. + 20 човека. Духайте ***...като паднат вашите няма да има кой да ви плаща по 10 лв. на ден за спам. Хахаха. Марш по нивите. Успех за Слави.
207
8
 
16
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Нищо няма да засмуче Слави Трифонов защото е част от статуквото!Като бъдеща патерица на Борисов , той от шест месеца яростно атакува БСП и Корнелия Нинова , Бойко го гали с перце - началник е все пак, а ДПС - слава на Доган!Слави се изявява като двуличник и най-вероятно цялата схема за връщане към тия "така уникални юпита" е постановката на ГЕРБ за нови избори!Така че Слави и отбора му от сценаристи са решили да борят мафията отвътре , т.е. да станат част от нея!Какво да правиш , това могат!
206
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 15г за първи път ще отида да гласувам и то с кеф за него!