Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!

Според владиците приемането й би довело до "духовна смърт"
265
Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!
Митрополити на общественото обсъждане днес. Снимка: БТА

Светият синод реши извънредно да се отслужва ежедневна молитва във всички храмове и манастири, за да не бъде приета Истанбулската конвенция.

Още по темата

"Като помним думите на Господа "… без Мене не можете да вършите нищо" (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до "духовна смърт" на народа", пише в съобщението на сайта на Синода.

Решението за извънредното ежедневно отслужване на молебния канон към Св. Богородица е било взето единодушно от митрополитите.

Обръщението на Св. Синод относно ратифицирането на Истанбулската конвенция пък ще бъде прочетено след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.

В него митрополитите призоват парламента да не приема Истанбулската конвенция.

Те предупреждават, че документът въвежда опасна gender идеология и преследва цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие.

"Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си", се казва в позицията на Светия синод.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
6
 
2
 
! Отговори
от 198 до 205 преди 6 години
Виж ся, пич. Аз съм православен(кръстен съм в църква). Но съм преди всичко мислещ човек, универсалист. И не се упражнявам върху неща, които не мога да докажа поне пред себе си. Позоваването на неуниверсални авторитети, като църквата или британските учени не ми върши работа дори и в моите опити да мисля. Дори напрактика те са силно компрометирани пред мен, което ми пречи изцяло да ги вземам на сериозно. Но съм съгласен с ролята на православието в изграждането на морала на света. На моя свят.
207
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези,които казват,че Бог е безполов или третополов,да спомена,че библията казва,че човекът е създаден по Божие ПОДОБИЕ,забележете ПОДОБИЕ,т.е. не е задължително Бог да прилича на човешко същество изобщо!Нито е задължително да има човешки черти,може да е духовно подобие или друг вид подобие.Често в старите български предания,приказки и т.н.,Бог се среща като превъплътен в човек,животно и т.н.
206
13
 
2
 
! Отговори
Tim преди 6 години
Поповете от светия синод първо да започнат те да спазват канона защото никъде не пише че митрополита трябва да взима златени часовници ролех или да карат последни модели коли или да продават всичко в манастирите то и свещите не пише там че трябва да се плащат но си взимат парите пък после да дават акъл
205
2
 
13
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Бойко ти си мишка третополова - ОСТАВКА
204
2
 
12
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Синът на Хермес и Афродита не се оказа хермафродита ами Бойко Методиев Борисов, а дъщеря им Цецка Цачева и Екатерина Захариева - гнусотия омерзен съм мерзост
203
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редно е да се засрамите от егото си. Бог обича всичките си творения.Ходете лъснете си някоя злобарка, ако трябва.
202
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле-мале, тая конвенция се оказа четвъртития *** на сатаната!
201
4
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Дали с молитви ще може тези, които подкрепят конвенцията да се върнат към здравия разум и християнските ценности? Кой знае. Народа не случайно е казал: "Лозето не ще молитва, а мотика".Но неведоми са пътищата божии.
200
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия деца, от много шамаросване, отдавна са объркани.Най-добре да дойдат казармите!
199
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва заради 5-10% , които не знаят какъв пол са или разни комплексари, които насилват децата и жените си да се разбиват семействата и да се объркват децата!
198
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала, станаха политическа силакаре попове.
197
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Увеличаването на възрастта, на която жените раждат първото си дете, се дължи 100% на феминизма." Не е вярно! Дължи се 1000% на икономическата несигурност. Възражението за баба ми, която навремето си раждала..., не е валидно за днешния ден.За останалото си прав - вярно е, че възрастните жени по-често раждат деца с проблеми или въобще не зачеват...
196
1
 
4
 
! Отговори
8 gradusa преди 6 години
Gazovoto im parno ne raboti...ama malakite sa dosta goresti....
195
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Подкрепа за Синода, не на ИК не на Бойко, не на герп, не на Екат.Захариева не на Цецка Цачева, не Цвета К. долу треполовите изменници ОСТАВКА, АНАТЕМА и отлъчване от Църквата.
194
3
 
3
 
! Отговори
Inuta преди 6 години
Barzo, barzo....aide na po-visoka eu skorost molitvite, che i molitvite za speshnata pomost zakasniavat ot grafika...koi znae kolko boy sha otnesat doktorite dode dode red na molitvite za tiah...
193
4
 
26
 
! Отговори
жена преди 6 години
Не сме народ, а ***. Пишете си елементарните коментари без капка мисъл.Зад паравана на едно престъпление, каквото е насилието над жени стои нещо много страшно, обезличаващо мъжа и жената, семейството. В култ се издига онова недорозумение каквото са всички ония с женски маниери, но твърдящи, че харесват мъже и всички късо подстригани костюмарки, които пък харесвали жени. Палячовци.Няма да стане вашето.
192
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ Бог не е третополов. Ако изобщо термина пол важи при него, по скоро би бил безполов, отколкото третополов. Способността му да създава живот само с мисълта(духa) си премахва нуждата от пол(който си е размножителна функция). Но никой нищо не знае и не може да гарантира, тъй като Бог е в сферата на непознаваемото, но различимото. Неведоми са неговите пътища и нека ни прости отклонението от неговата воля.
191
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаосът родил Гея и др. Гея родила Уран. После Уран се оженил за Гея и си родили титанчета. Те се изпоженили помежду си и т. н. Това е история от древната гръцка митология. Тази история, с цялото й родословие, изучават учениците от пети клас. После има и обобщение: Уран имал само майка. А учениците питат: Ама той за майка си ли се е оженил? Ама титаните не са ли братя и сестри?....Почвата за Конвенцията е подготвена, но тази измишльотина не защитава слабите. Браво на БПЦ!
190
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Увеличаването на възрастта, на която жените раждат първото си дете, се дължи 100% на феминизма. А връзката между предразлопожеността към наследствени заболявания и възрастта на родилката е 100%. Има статистики, които показват, че в станите, в които жените стават майки на по - голяма възраст има най - много генетични заболявания, като детски диабет, дефицит на вниманието, късно проговаряне, синдром на Даун и ред други тежки и нелечими състояния с огромна социална значимост.
189
3
 
2
 
! Отговори
Andante преди 6 години
Are tempo, tempo....mnoo bavno sa moliat...kolko minuti ste rabotiat molitvite?! Ne sa chuvat nikvi kam banki...