Бракът е доброволен съюз между мъж и жена... ГЕРБ сезира КС за Конвенцията

Управляващите искат да разсеят съмненията за ратификацията на документа
138
Бракът е доброволен съюз между мъж и жена... ГЕРБ сезира КС за Конвенцията
Снимки: Олег Попов, Dnes.bg

"Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак" - член 46, алинея 1 от Конституцията. Заради този текст и за да бъдат разсеяни всички съмнения, че Истанбулската конвенция ще промени родното законодателство, парламентарната група на ГЕРБ реши, че ще сезира Конституционния съд.

Още по темата

"Искането е за преценка за съответствието на Конвенцията с Конституцията", обясни шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Според него е редно заради опасенията на част от обществото, че с Истанбулската конвенция се отварят вратички за признаването на т.нар. "трети пол" и КС да се произнесе и да даде своите правни аргументи.

"Имаше тези, че като се ратифицира Конвенцията, ще се промени националното законодателство, това според нас не е така, но органът, който може да се произнесе е КС и заради това оценката му е важна дори и за правния дебат в парламента", добави той.

Макар че на фона на силно негативните нагласи на част от НПО-тата, ГЕРБ вече заявиха, че преди Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие да стане окончателно факт, ще се организира широк дебат, реално мнозинството не се отказа от ратификацията.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни миналата седмица, че до края на родното еврошефството тя трябва да бъде одобрена и от парламента.


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
2
 
! Отговори
песентана гербераста преди 11 месеца
Аз съм гербераст обичам
джендъри с халки големи
Джендърин да се наричам
първа радост е за мене!
113
0
 
10
 
! Отговори
Американ преди 11 месеца
Всяко споменаване на нетрадиционни/небиологични/ полове трябва да се премахне за да не се оставят никакви съмнения, че те няма да си намерят път в закона.
112
0
 
15
 
! Отговори
гост преди 11 месеца
Тези се доказаха като продажници и неграмотници в познаване на законите в РБ. Понятията и смисъла на Конституцията се тълкуват към времето на нейното съставяне. При необходимост се правят поправки и промени. Сега да пишем наново Конституцията, щото манафи и лесбийки искат да си играят на семейство.
111
1
 
6
 
! Отговори
Олеле преди 11 месеца
Конституцията е писана преди да се появи Джендър идеологията бе кратуни Герберски. Тогава е в актове за раждане са писани биологичните майка, баща и пол на детето. Със същият успех можете да търсите опорни точки в историята на Паисий. Да видиш ти простотия....
110
0
 
12
 
! Отговори
Лили преди 11 месеца
Това, че ще има обществено обсъждане няма никакво значение. Те не се интересуват какви са мненията, приемат си античовешките закони и най-нагло казват, че при направеното обществено обсъждане всички изразили положително становище, което не е вярно. Престъпници !!!
109
0
 
8
 
! Отговори
Лили преди 11 месеца
Питам се кой толкова ги натисна и взеха ли пари тия мерзавци, че толкова настояват и се забързаха да я гласуват?! Моля някой ако има предположения или информация, да сподели. Сигурна съм, че КС ще кажат, че не противоречи на конституцията, защото те по всички въпроси се произнасят точно обратното на това, което е нормално. Така и с решението за ДПС, само припомням. Там са хранениците на властта, те са й задължени и отговорът им ще бъде какъвто им го поръчат. България е загробена вече!!....
108
0
 
13
 
! Отговори
от Афера преди 11 месеца
Такова падение тия дни по всякакви теми и въпроси навсякъде!
Повсеместна оргия по повод конвенцията!
Защитниците и деца ли нямат, внуци ли не чакат?
Няма как да пусна линк, но колега ми показа във фейс страницата си , пуснали са книжки, не разбрах кое издателство, та са пуснали книжки за малките ,
показано е с картинки, как да се заключват в стаите си и да се самозодоволяват.
Не го изслушах докрай колегата, повръща ми се, но знам, че в Швеция, в някои области на Франция , в Холандия, изобщо ония там с големите претенции,
отдавна са го възприели за нормално!
Ужас някакъв!
Няма ли да и
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тая пелтек...
106
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОСТАВКА НА ШАЙКАТА!!! Тихомълком вкарано джендър обучение в училищата от шайката! Обаче се размириса адски! ОСТАВКА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТ ГРОБ!!!
105
0
 
23
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 месеца
Истанбулската конвенция, Светия Синод на БПЦ я разбива на "пух и прах" в становище от 14 точки....напълно обосновано и без всякакви дълбоко-религиозни внушения.
До сега не чух и не видях някой да обори дори ЕДНА от 14те точки.
104
0
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 11 месеца
До Анонимен102 Бъди сигурен, че няма да има никакъв съд. Действала е съгласно Евродирективите, които са и спуснали отгоре "началниците" на Бойко. За това сега Герберите са пържат в собствен сос, и се чудят как хем да угодят на "началниците" , хем как да баламосат в същото време пак материала, че всичко се прави в негова полза само....Конфуза е страхотен, след като арменския поп се цитира по разни форуми, а у нас са готови да отрълчат от църквата баш гербера и привържениците му.
103
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОСТАВКА НА ШАЙКАТА!!! Тихомълком вкарано джендър обучение в училищата от шайката! Обаче се размириса адски! ОСТАВКА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТ ГРОБ!!!
102
0
 
22
 
! Отговори
Възмездие преди 11 месеца
Кой пусна НПО-тата гейове лесбийки и бисексуални при децата ни? Кой? Второто правителство на ГЕРб! СерГей Игнатов! Тайно от нас са измъчвали децата ни с джендърски манипулации. Едновременно с това само се пускаха материали кое дете кое прибило, за детското насилие и едва ли не изкараха всички деца престъпници, видите ли, безусловно е необходимо да бъдат възпитавани на "толерантност ". Как лъжеха, извращаваха и мамеха, а децата ни понесоха всичко! Ако сме хора, трябва да искаме възмездие!
101
2
 
25
 
! Отговори
zg преди 11 месеца
С тази извратеняшка конвенция се сложи край на мита за по-малкото зло. Гласувайте за ГЕРБ, че инак ще дойдат комунистите. Мерси. Тези, които смятат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да обучават децата на извращения, няма как да с по-малко зло. ТЕ СА АБСОЛЮТНОТО ЗЛО. И нека да не минават с номера, че така е по "европейски". Нищо подобно. Европа има с какво да се похвали. Европеец изобщо не е еквивалентно на извратеняк. Този документ е на Съвета на Европа, не на ЕС. Друг е въпросът, че има силно неомарксистко лоби там
100
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А кой и кога ще изпрати на съд министърката, подписала конвенцията без преди това да е обсъдена?
99
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бе не става въпрос единствено за брака - въпросът е, че тази конвенция разпространява и утвърждава идеята за това, че видите ли полът, т.нар. джендър, можел да бъде социално избрана роля и че видите ли той бил по-важен от биологичния пол. С това ни пускат по пързалката.
98
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е края на управлението на престъпниците от ГЕРБ.
97
0
 
23
 
! Отговори
10 гзатворза Игнатов преди 11 месеца
А защо ГЕРБ не сезира Прокуратурата по НК за джендърските престъпления върху децата ни в училищата с джендърските "учебни материали" и анкети. Не могат да дават на децата такива извратени уроци и анкети до 14 г. възраст. Наказанието е от 1 до 5 години затвор и се утежнява при групово участие-групово Инспекторат, отдела в МОН, директорите и джендърските НПО-та и фондации са го правили от 2013 г. до сега.С. Игнатов персонално го искам в затвора за 10 години!
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Конституцията дори да не се промени, ще се променят учебниците.
95
2
 
10
 
! Отговори
До №91 преди 11 месеца
Последната цифра от ЕГН-то е за мъж и жена, а за пендели като теб, ще слагат розова точка.