Казарма? Всеки втори българин въодушевен! Защо ли?

Българинът искал ред, дисциплина и патриотизъм
8 фев 2018 20:00,
261
Казарма? Всеки втори българин въодушевен! Защо ли?
Снимка: архив, Булфото

Близо 60% от българите смятат, че военна доброволна служба би сработила и гледат с надежда на идеята, коментира пред "Фокус" социологът Първан Симеонов.

По думите му широко е одобрението на обществото за всякакви идеи, включващи повече ред, дисциплина и патриотизъм, като те са почти автоматично приемани.

Още по темата

"Това е напълно закономерно на фона на следните няколко факта. Първо, в годините назад, като че ли военното образование, онова обучение, което дава възможност да знаем какво да правим в извънредна ситуация, такава на бедствия и аварии, дори във военна ситуация - това обучение е занемарено и обществото би приело всяко усилие зa възстановяването на неговата ефективност.

Второ - при новите глобални заплахи, при все по-непредвидимия свят, при проблемите, които има Западния свят, при все по-ясната терористична заплаха, която се превръща в ежедневие, ясно е, че хората търсят форма на сигурност. Те го разглеждат и като лична, и като национална сигурност, и като елементарно ниво на знание за това какво да правим. Те го разглеждат като свое право. Правото на безопасност. Не на последно място хората със сигурност биха одобрили правото да бъдем полезни на страната си", обясни той.

Първан Симеонов добави, че предизвикателство при въвеждането на доброволна военна служба, биха били конкретните резултати, за които обществото ще настоява.

"Важно е да се видят и какви ще са обществените преференции, които доброволците ще ползват. Въпреки всичко населението одобрява отделянето на средства за модернизация на военните сили", заключи социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
21
 
! Отговори
странно защо преди 6 години
След като 60% от българите за въодушевени от идеята за казарма, защо не постъпят веднага на служба. Ще образуват най-голямата армия на Балканите. Ще се събере най-малко 1 500 000 войска. Айде, давайте хора! Постъпвайте в БА!
9
13
 
15
 
! Отговори
ГЕЙ преди 6 години
КАЗАРМАТА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ ГЛАСУВАМ С ДВЕ РЪЦЕ ДА :DГРУПА ГОЛИ МЪЖЕ ЗАТВОРЕНИ С МЕСЕЦИ БЕЗ ЖЕНИ :D КАЗАРМАТА И ЗАТВОРА СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО :D
8
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нужда от казарма...сегашните мамини синчета да се научат на ред и дисциплина...
7
7
 
45
 
! Отговори
Глупост е! преди 6 години
*** народ какво искаш! Как да му обясниш на простия народ,че няма как да стане!?!Няма казарми всичко е амортизирано и разрушено, няма обучаващ персонал, няма машини и оръжие, всичко е старо и амортизирано и ако искате морално остаряло, дори повечето земи са разпродадени, кой ще плаща за всичко това, кой ще поеме отговорност за живота и здравето на войниците при тази остаряла техника!? Това са страшно много пари!Това е просто глупост с която патриотите печелят гласове от изперкалите старци!
6
16
 
13
 
! Отговори
ГЕЙ преди 6 години
И АЗ ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНЕ КАЗАРМАТА ТОВА Е ГЕЙ СБОРИЩЕ РАЖДАЩО ДОБЪР ПРОЦЕНТ ОБРАТНИ!!!КАЗАРМАТА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ! ТРЯБВА ДА ИМА КУРСОВЕ ЗА БОРАВЕНЕ С ОРЪЖИЕ И ТОВА Е!
5
17
 
31
 
! Отговори
Адекватният отг. е: преди 6 години
Казарма? Всеки втори българин въодушевен! Защо ли?Защото е ***!
4
21
 
17
 
! Отговори
soldier преди 6 години
аз съм за,ама не доброволна,а задължителна,казармата е дълг към народа,който всеки трябва да даде
3
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 6 години
А авторката на "статията" какво "мисли" по въпроса ХАХАХАХАААААААА
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов ти ще ходиш ли воник?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В допълнение, да защити родината освен от външен враг и от "вътрешни тикви"!

Спонсорирани публикации