Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ

Социалистите настояват за изслушване на премиера в парламента
Обновена: 25 фев 2018 16:23 | 25 фев 2018 16:00, Веселина Йорданова
241
Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ
Снимка: БТА

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че социалистите ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ. Нинова участва в кръгла маса на националния политически институт "Димитър Благоев", предаде БТА.

Още по темата
Още утре от левицата ще поканят на среща посланика на Чехия, на когото ще връчат писмо до чешкия премиер и чешкото правителство. Причината за тази инициатива Нинова обясни с твърдение на управляващите, че сделката е направена по чешкото законодателство.

БСП се интересува по време на посещението на чешкия премиер водени ли са разговори за сделката с ЧЕЗ, поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази сделка, какъв, държавата ще финансира ли през Банката за развитие нечий частен интерес.

Не сме толкова наивни да не разбираме, че отзад стои друг, коментира Нинова. Те ще отправят запитване и до Европейската комисия. Левицата ще иска проверка дали при сключването на тази сделка са спазени европейските директиви, засягащи темата "Енергетика".

БСП ще поиска и изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента. Левите искат да го питат водил ли е разговори с премиера на Чехия за ЧЕЗ и поемал ли е ангажименти, кои банки ще се ангажират по тази сделка.

От това изслушване ще последват изслушване на КЕВР, на Комисията за финансов надзор, на КЗК и всички български институции, каза още Нинова. Тя посочи, че не вярват на премиера за пълната проверка на сделката на ЧЕЗ, защото ДАНС е подчинена на него по българските закони. Ако е вярно, че той стои зад тази сделка - той ще проверява себе си, коментира тя и допълни, че КЗК му е в пълен контрол.

По отношение на оставката на министъра на енергетиката Нинова каза, че премиерът си е представил за пореден път, че ако даде една жертва в лицето на Теменужка Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не няма да бъде забравен, каза Нинова.

Тя посочи, че обръщенито на БСП към президента по отношение на сделката с ЧЕЗ остава в сила.

В отговор на репортерски въпрос Нинова посочи, че Истанбулската конвенция не е била изтеглена от парламента. Тя е там и е разпределена на пет комисии, които се произнасят с доклади, каза председателят на БСП.

Междувременно ръководството на Българската банка за развитие потвърди официално в съобщение до медиите, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в сделката по продажбата на активите на ЧЕЗ и покупката им от страна на българската компания "Инерком".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
7
 
! Отговори
Пеевски преди 6 години
Добре ми доде Гинкиния ЧЕЗ през мойта банка БИБ-ка
150
1
 
6
 
! Отговори
Как кой преди 6 години
ТОЙ,естествено
149
17
 
21
 
! Отговори
Кой преди 6 години
Кой лъже най-много ? Гжа Йончева, г-н Жеблянов или г-жа Лъжа?
148
2
 
7
 
! Отговори
Г-н преди 6 години
Лъжльо
147
6
 
24
 
! Отговори
Гинка Върбакова преди 6 години
Начи получих кредит от банка, чието име няма да разкрия. Банката получи гаранция чрез разни утвърдени практики. Не знам как спечелих ЧЕЗ, пращах там разни сложни документи и стана. Сделката е между две частни компании, правителството няма отношение... абе прочетете там всичките опорки дето ги пусна Бойко по медиите, че да не се повтаряме.
146
4
 
13
 
! Отговори
Валерий Жаблянков преди 6 години
Чакам си министерството на правосъдието!Е тогава ще видите кой квака и кой не квака!
145
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като видях кой защитава Тиквата и напълно се убедих че ЧЕЗ е на Вожда. Цялата кражба е подготвяна близо две години.От продажбата на държавните дялове на безценица ,до оставката на стрина Теменужка. Само Гинка я крият ,защото като я покажат всичко ще лъсне.До ден-два истината ще излезе на яве.
144
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Корнелия докато е живяла под наем може да приватизира Техноимпекс, а на Гинка не дават. Басси червеното лицемерие.
143
1
 
15
 
! Отговори
баба станка преди 6 години
Ши *** свалим този разбойник Бойку най накрая бря.Ощи малку търпении бя другарки и другари.
142
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарджик е малък град...явно не са знаели че там има милиардерка)))
141
1
 
8
 
! Отговори
Плод и зеленчук преди 6 години
Гинка от Пазарджик я познавам лично от две години!
140
10
 
10
 
! Отговори
Искане преди 6 години
Искаме оставката на Чешкия поп. При липса на поп у Чехия , може и да бъде поискана оставката на Арменския поп
139
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 139Не е необходимо да искат ОСТАВКА , която наглите от ГЕРБ и без друго няма да дадат . Достатъчно е БСП да напусне парламента и те сами ще се сгромолясат. В момента това е упрека ми към БСП , за кво стоите там , да им давате повод да се оправдават с вас ли ?
138
10
 
16
 
! Отговори
Без шега преди 6 години
Др. Нинова не се шегува. Веднага да поска оставката на всички , които не са от бесепе. Да национализира чез, останалите дружества и цялата държава. Да отвори Белене пак . Да възобнови Народния съд . Да осъди всички , които не мислят комунистически. Само така ще видим светлото бъдеще.
137
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твоята др.Лъжа може да иска оставката и на папата , но няма да я види. Тоя номер с оставките свърши. Гергов каза-БСП се ръководи от треторазрядни политици. Ясно ли ти е .
136
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ. Г-жа Нинова ако не се шегува трябва да поиска незабавно ОСТАВКА на този кабинет , и нови предсрочни избори за да се спре краденето на гърба на народа. Другото са другарски забележки към ГЕП.
135
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герб и освен да крадат...неса способни на друго, лошото че пеевски и борисов ще бъркат в нашите джобове с чез
134
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
борисов и пеевски се оказаха по червени и от черв.нинова , дупе да му е яко на народа
133
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Лъжа1. ЧЕЗ е била закупена от държавата от чешка държавна компания. Ако беше така Митко Стефанов нямаше да е в първия мандат на ББ в съвета на директорите на ЧЕЗ.Ако беше собственост на Чешката държава ЧЕЗ щеше да бъде продадена с приватизационен търг - нищо подобно не стана.На КОЙ ли е било ЧЕЗ до сега и на КОЙ ли стана.
132
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 134Румен Овчаров чрез свои хора продаде всичко и БКП-БСП прибраха парите.