Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ

Социалистите настояват за изслушване на премиера в парламента
Обновена: 25 фев 2018 16:23 | 25 фев 2018 16:00, Веселина Йорданова
241
Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ
Снимка: БТА

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че социалистите ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ. Нинова участва в кръгла маса на националния политически институт "Димитър Благоев", предаде БТА.

Още по темата
Още утре от левицата ще поканят на среща посланика на Чехия, на когото ще връчат писмо до чешкия премиер и чешкото правителство. Причината за тази инициатива Нинова обясни с твърдение на управляващите, че сделката е направена по чешкото законодателство.

БСП се интересува по време на посещението на чешкия премиер водени ли са разговори за сделката с ЧЕЗ, поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази сделка, какъв, държавата ще финансира ли през Банката за развитие нечий частен интерес.

Не сме толкова наивни да не разбираме, че отзад стои друг, коментира Нинова. Те ще отправят запитване и до Европейската комисия. Левицата ще иска проверка дали при сключването на тази сделка са спазени европейските директиви, засягащи темата "Енергетика".

БСП ще поиска и изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента. Левите искат да го питат водил ли е разговори с премиера на Чехия за ЧЕЗ и поемал ли е ангажименти, кои банки ще се ангажират по тази сделка.

От това изслушване ще последват изслушване на КЕВР, на Комисията за финансов надзор, на КЗК и всички български институции, каза още Нинова. Тя посочи, че не вярват на премиера за пълната проверка на сделката на ЧЕЗ, защото ДАНС е подчинена на него по българските закони. Ако е вярно, че той стои зад тази сделка - той ще проверява себе си, коментира тя и допълни, че КЗК му е в пълен контрол.

По отношение на оставката на министъра на енергетиката Нинова каза, че премиерът си е представил за пореден път, че ако даде една жертва в лицето на Теменужка Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не няма да бъде забравен, каза Нинова.

Тя посочи, че обръщенито на БСП към президента по отношение на сделката с ЧЕЗ остава в сила.

В отговор на репортерски въпрос Нинова посочи, че Истанбулската конвенция не е била изтеглена от парламента. Тя е там и е разпределена на пет комисии, които се произнасят с доклади, каза председателят на БСП.

Междувременно ръководството на Българската банка за развитие потвърди официално в съобщение до медиите, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в сделката по продажбата на активите на ЧЕЗ и покупката им от страна на българската компания "Инерком".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
11
 
35
 
! Отговори
СИК преди 6 години
Суджук Паша да подава оставка и да бега. Този път ще се размирише и ще стане страшно.СИК мафията прекали с наглостта.
110
9
 
32
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Вмирисния суджук на БАН едвам даде 20 мил. , НЗОК дължи на чужди болници 270 мил. и държавата се услушва, а хората умират, а на Гинка ще позволи да присвои бизнес с 660 мил. и ще застраши националната сигурност? Вожде, така ли ще я караме?
109
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП проповядва радикален неокомунизъм и сталинизъм и трябва да бъде поставена извън закона. България е цивилизована страна и крайно десни и крайно леви групировки (то е едно и също) нямат място в политическия и живот.
108
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като прочетете цялата статия ще се врещите какви ги е надробил Суджука.
107
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова посочи, че Истанбулската конвенция не е била изтеглена от парламента. Тя е там и е разпределена на пет комисии, които се произнасят с доклади---ЗНАЧИ БОКО ПАК ИЗЛЪГА. ТАРИКАТ ПАША ШЕРБЕТЛЪ
106
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че социалистите ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ."Точно така! Суджука не трябва да бъде оставян да му се размине с няколко евтини медийни трикове за замазване на положението.
105
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куши, Куши, добре си язди тя кобилата, виж как мачка Боко с копитата и.Пък ти не се ядосвай за другарете, те си знаят работата. Засега само голият зад ник на Боко се вижда, за него мисли.
104
0
 
12
 
! Отговори
Муши преди 6 години
До КушиМолете съ да ни въвидът рет,щот ша ви бутнат.Всеки новопоявил се без болен и магарешки има шансъ.
103
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещияМи те Булгартабак и Виваком си ги лапна приятелчето на Боко и съуправляващ държавата Делянчо Пеевски.
102
25
 
12
 
! Отговори
Куши преди 6 години
Явно Нинова пак е падала от кобилата по време на кушията вчера. Нещо много често пада лелката от Крушовица. Другарете комунисти няма ли да въведете ред в партийката си?
101
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем очевидно е, че олигарсите от ГЕРБ перат парите, които откраднаха от КТБ.Гинка от Паезарджик не за първи път играе ролята на параван. И за фотоволтаиците пак така е било.Юначна мома.
100
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е виновна Гинка, ако не е тя ще е някой друг.Или ви дразни ,че е жена?
99
21
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
Тази ку.ка хубаво пита сега наляво и дясно но защо не питаше когато приватизираха и препродаваха "Булгартабак" и "Виваком". Но то е ясно тогава действащи бяха руснаците. За тях може всичко въпреки че не плащат и един лев данъци. Ега ти руската ***.
98
6
 
6
 
! Отговори
95 преди 6 години
До Анонименнякой каза че не са зададени еднакви параметри за всички.То втория да беше спечелил все тая. И не мога да разбера тия хора какви настървени врагове на майка Бьлгария абе единия или другия ше шикалкави и дьлжи на дьржавата как не ви е срам да ги впишете бе
97
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шайката дръпнаха ЧЕЗ.
96
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига ме кръщавахте , откъде вземат пари тея хора да строят електроцентрали , да не е от банички . После как така някой дава 320 мил. евра срещу 50 мил. лв активи . Да , може да е частна сделка , но е от значение за нац. сигурност и последно какви документи щели да разгледа правителството след като пристигнели в България , то тая сделка на седянка ли са я одобрявали ?
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
94
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА КАТО СЕ РАЗЛАЯХТА КУЧЕТАТА, КАТО ИЗЛИЗАТ ОЩЕ ЕДНИ КИРЛИВИ РИЗИ НА ГЕйРБ, ПАК СЕ ХВЪРЛИ ПЕТНО НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО, Язък!Пък и то това председателство защо толкова мълчаливо минава? Разни заседания, срещи, сонференции се правят все в Брюксел. И Боко все там стои, само обикаля по корлидорите с фотографите си да си прави снимки с тоя и оня.А В СОФИЯ НИКОЙ НЕ ИДВА...ЗАЛА ЗА 20 МИЛИОНА НАПРАВИХМЕ, ЛИЛКА СИ КУПИ НОВИ ЧАНТИ...
93
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията на комунистите е безкрайна, да питат който искат това си е най-обикновена сделка и е признак на слабоумие да се коментира от политически партии.
92
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Курнелио проьедура по продажбата на активите на ЧЕЗ тече от една година имаше 4 кандидата, от които само Енерго про не е българска, ама те нямаха интерес към всичките активи на ЧЕЗ, от останалите три кандидати единия фалира, останаха Гинка и Ковачки, това е интереса към великата ви червена енергетика, и сега ти рипащ не за друго, а защото Ковачки не спечели то и Теменужка за това си отиде, да не мислите че е за друго