Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ

Социалистите настояват за изслушване на премиера в парламента
Обновена: 25 фев 2018 16:23 | 25 фев 2018 16:00, Веселина Йорданова
241
Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ
Снимка: БТА

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че социалистите ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ. Нинова участва в кръгла маса на националния политически институт "Димитър Благоев", предаде БТА.

Още по темата
Още утре от левицата ще поканят на среща посланика на Чехия, на когото ще връчат писмо до чешкия премиер и чешкото правителство. Причината за тази инициатива Нинова обясни с твърдение на управляващите, че сделката е направена по чешкото законодателство.

БСП се интересува по време на посещението на чешкия премиер водени ли са разговори за сделката с ЧЕЗ, поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази сделка, какъв, държавата ще финансира ли през Банката за развитие нечий частен интерес.

Не сме толкова наивни да не разбираме, че отзад стои друг, коментира Нинова. Те ще отправят запитване и до Европейската комисия. Левицата ще иска проверка дали при сключването на тази сделка са спазени европейските директиви, засягащи темата "Енергетика".

БСП ще поиска и изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента. Левите искат да го питат водил ли е разговори с премиера на Чехия за ЧЕЗ и поемал ли е ангажименти, кои банки ще се ангажират по тази сделка.

От това изслушване ще последват изслушване на КЕВР, на Комисията за финансов надзор, на КЗК и всички български институции, каза още Нинова. Тя посочи, че не вярват на премиера за пълната проверка на сделката на ЧЕЗ, защото ДАНС е подчинена на него по българските закони. Ако е вярно, че той стои зад тази сделка - той ще проверява себе си, коментира тя и допълни, че КЗК му е в пълен контрол.

По отношение на оставката на министъра на енергетиката Нинова каза, че премиерът си е представил за пореден път, че ако даде една жертва в лицето на Теменужка Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не няма да бъде забравен, каза Нинова.

Тя посочи, че обръщенито на БСП към президента по отношение на сделката с ЧЕЗ остава в сила.

В отговор на репортерски въпрос Нинова посочи, че Истанбулската конвенция не е била изтеглена от парламента. Тя е там и е разпределена на пет комисии, които се произнасят с доклади, каза председателят на БСП.

Междувременно ръководството на Българската банка за развитие потвърди официално в съобщение до медиите, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в сделката по продажбата на активите на ЧЕЗ и покупката им от страна на българската компания "Инерком".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
20
 
19
 
! Отговори
състояние преди 6 години
Не е естествено здрав човек да чува гласове.Курнелията има проблем. Чувал съм че такива хора сами се обръщат за помощ към лекарите. Не трябва да отлага, защото когато състоянието напредне, лечението се усложнява.
170
18
 
4
 
! Отговори
ясно преди 6 години
Явно Русия се оттегля от България. ЧЕЗ беше Руска офшорка базирана в Чехия за да държи контрол над населението на българия. Сега остава Енерго про и както е тръгнало, може да се освободят и от него.
169
3
 
8
 
! Отговори
до простия трол преди 6 години
До Дидидай тогава Борисов да ти мие чиниите
168
7
 
31
 
! Отговори
Пълна промяна! преди 6 години
България се нуждае от пълна промяна на системата. Като начало цялото ръководство на ГЕРБ и БСП трябва да поемат пътя си към Централния Софийски Затвор до края на живота си. Неграмотният СИК-аджия Тиквата, неговият заместник Цецо-физкултурата от училището за бавноразвиващи се + Корнелия Нинова и Гергов. Изземване на имоти и сметки на всички крали през последните 30 години. Създаване на партия на интелектуалци и патриоти начело с професор Иво Христов, президента Радев, а не неграмотни далавераджии
167
11
 
15
 
! Отговори
Диди преди 6 години
На тази не бих и дала да ми измие чиниите, тя иска да ми управлява държавата.
166
9
 
20
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 6 години
Дръж ги Нинова !Гледат гузно , лъжат и плюят , явно газят през просото!Въобще не са за вярване!И Бойко Борисов , и Теменужката, и Делянчо с родата си , всички са от отбора на баш крадците!Удри и бий гадовете уу бряяя!
165
12
 
9
 
! Отговори
смях преди 6 години
Сега и от Чехия ще и го кажат.Ама като си го търси, няма кой да и помогне.
164
1
 
7
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Да ме прощавате че прос шефьор, *** не видях някой инженер да се е происнесъл-като колко голяма е тая слънчева централа с 23 мегавата мощност?! Според моя прос акъл една къща и трябват поне 10-12 кВ, значи къде 2000 къщи захранва с ток тая Гинка, и то по време на слънцегреене. От 2000 на 3000000-мнооо смело? И не по малко безотговорно...Прочети още на: https://dnes.bg/notifikacii/2018/02/24/sobstvenikyt-na-inerkom-ginka-vyrbakova-biznesyt-ni-e-rabotesht.368954
163
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде бе, дедите ни са били възстаници, опълченци, били са векове под робство и са оцелели, какво ви става, бе хора?Сега е моментът да ви види и чуе светът!Забелязвате ли че Вожда са го оставили да си говори приказки без цензура?-този вече го пишете бегал!
162
12
 
15
 
! Отговори
аз преди 6 години
Толкова ли са изкуфели всички в бсп, та няма кой да ги спре? Ще пита чешкия посланик? Една чешка компания си продава бизнеса. Срещу него взима кинти, както се разбира взели са това, което са платили, че и отгоре, отделно и печалбите през годините. Тях не ги интересува откъде са парите. Въпросът е защо бсп продаде ЕРП 2005-2007? Кой организира двойните сметки, на кабина Бориисов 1? И сега се спрягат имена на олигарси зад купувача, ама защи все са червени?
161
12
 
17
 
! Отговори
Пръц преди 6 години
Гаднии комунисти - все злото у хората подозират!
160
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирма с бюджет 50 бона ще тегли кредит 600 000 000, КАЖИ БАНКАТА БЕ МОМЕЕ, да отидем и ние!
159
11
 
3
 
! Отговори
Болеров преди 6 години
Ако ЧЕЗ беше купем от известен олигарх или групировка всичко щеше да е точно, и никой нямаше да протестира, но сега голям проблем че фирмата и собственика супер безизвестен.
158
4
 
14
 
! Отговори
BGN преди 6 години
А бе патриотите нали искаха да се одържавят ерп-тата, колкот и да е тъпо това, ся им се отдава възможност. Къде се крият???
157
6
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 160 преди 6 години
Печалбата никога няма да е за държавата , а за разните шуробаджабаци,ама вие пак се хващате за сламката на БСП. Нищо гласувайте за левицата тя ще ви осигури справедливост и завръшане на бай Тошовото време,
156
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може ли чешката държавна компания и новия частен собственик да осъдят Корнелийка за уронване на престижа си.Ама както си му е реда - във европейски съд и в евро...
155
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,възможно ли е ЧЕЗ да беше купен от държавата и печалбата да бъде за България ? Това да попита тая гъск@ !
154
10
 
7
 
! Отговори
хоровод преди 6 години
Я да тропнем Ганкиното,пардон,Гинкиното!
153
14
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Така се е загрижила ,все едно е изпуснала тя да купи енергото,а може и да е в кюпа.
152
24
 
16
 
! Отговори
Стар партиен член преди 6 години
Нинова,слаби са ти исканията : Питай за обувките и чорапите на Бойко,а не е зле да отпра виш запитване и за вратовръзката му,че и за костюмите - все шик вратовръзки и костюми носи,ам че откъде се снабдява ,откъде пари за такава разсипия ?! Та Нинова,по-сериозно гледай на нещата,а не само да лаеш,лаеш,лаеш...