Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook

Време е Първата дама да си смени съветниците
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:25, Александър Попов
237
Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook
Снимка: БТА

Всяка изява на първата ни дама Десислава Радева се следи под лупа. Нормално, четири години преди това си нямахме такава. И понеже функциите са й предимно протоколни, затова погледите са насочени към нейната визия и представителност. В което няма нищо ненормално.

Досега тя бе подложена на критики и похвали, модните спецове също се възползват и коментират тоалетите й.

Последният случай бе на 3 март, когато Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха в сходни тоалети. И отприщиха вълна от коментари в социалните мрежи. Голяма част - иронични, което би засегнало всяка суетна жена.

Още по темата

Има обаче една голяма разлика - Десислава Радева не е всяка жена. Първа дама е. Независимо дали го иска. Всъщност видимо се радва на вниманието към нея, но има крещяща нужда от съветници. Защото е нелепо да влиза в обяснителен режим за каквото и да било. Независимо дали е засегната или не.

След масовите нападки тя използва профила си във Facebook да зададе въпроса дали тоалетите са най-важната тема в държавата?

"Така ли ще оцелеем като нация - ядящи се помежду си? Това ли са ни проблемите? Ако да - с мед да ги намажеш! Не вярвах, че това ще се превърне в поредното отвличане на внимание от истинските проблеми на България. И все още не вярвам, че дотолкова сме отвикнали да мислим и да отсяваме важното. А всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно. (Правило на маркетинга)", написа тя.

Не, г-жо Радева, не са това проблемите ни. Но и вие влизате в общия тон, който не ви подхожда. За всеки човек е важно как го "оценят" най-близките. Но пак да припомня - вие не сте всеки.

Трябва ли да обяснявате избора си? Паднахте на нивото на паркетни размисли и страсти с Евгени Минчев. Той също не хареса тоалета ви и изказа мнението си. Явно се вълнувате от неговите критики, за да му отделяте време.

"Мила-недрага госпожо. Тоалета, който се коментира е напълно ужасен, неприемлив и унижаващ временната Ви стойност на Първа дРама. Жалко. Често хвалите Невена, чиито претенции са по-скъпи и от на Валентино. Надявам се, не плащате за тях. Дантелите, кройката, всичко което се вижда е стил кипърска абитуриентка 1991 година. Очаквах повече от Вас", написа Минчев.

"Мерси боку за оценката, г-н Минчев. Първа дама не е мойто амплоа, надявам се сте разбрали. Вашият пост е важен за мен и ще го взема под внимание при следващ повод. Все пак Вие сте лорд, а аз - простосмъртна бургазлийка. Бест регардс, дето се казва", отвърна Радева.

Дори няма да коментирам правописа, защото може да сте писали под афект. Аз лично сега разбрах, че да бъдете Първа дама не е вашето амплоа. Първата дама в България може спокойно да отсъства, справка - бившата г-жа Плевнелиева. След като не е вашето амплоа - винаги имате избор. Държавата няма да спре да функционира. А вашият избор засега е да бъдете до президента Румен Радев. Като Първа дама, макар и простосмъртна бургазлийка.

"Сарказмът Ви е като роклята - неубедителен. Бургас Ви подхожда. Не се лордея с Вас в този кадър. Трябва да поработите върху много неща - грим, прическа, стил, дори и когато говорите с лорд", отвърна Минчев.

Големият въпрос е защо Радева лордее.

Ироничната битка с Евгени Минчев е обречена. В тази област той е на светлинни години от вас и има далеч по-голям опит. Друг е въпросът, че нямате място в подобна кореспонденция. А ако наистина е толкова важен за вас - наемете го. Мисля, че ще бъде достатъчно разумен да ви посъветва да изтриете профила си във Facebook, за да не се изкушавате да отговаряте на всяка критика. Поне докато не стането отново простосмъртна бургазлийка. Всъщност, това вече е невъзможно, дано сте го осъзнали.

Бест регардс, дето се казва...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момче, работило по "статията", Евгени Минчев ли ревнуваш? Той поне е известен на публиката, а ти и това не си! Остави на мира г-жа Радева! Не си от тази класа - нито си журналист, нито стилист, нито пиар-щик. Защо не се коментираха смешните шапки на г-жа Стоянова, нито разни лондонски събития? Просто е неприлично да се боричкате на такова ниво!
173
26
 
16
 
! Отговори
Анон преди 6 години
Г- жа Радева, просто не отговаряйте на никого. Просто напишете пост с мнението си и нищо на никого не отговаряйте.Оставете да злобеят, вие се придържайте към мълчание относно коментарите им.
172
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата много зле. Как можахме да се натресем на тези комплексари.
171
15
 
50
 
! Отговори
До г-жа Радева преди 6 години
Бъдете сигурна, че част от негативното отношение към президента е заради Вас, госпожо! Той може да не смее да Ви направи забележка, но Вие попрочетете коментарите, да се убедите сама, че прекалявате.
170
10
 
62
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Г-жа Радева се държи така че все едно цяла България нея гледа. Неуместно е да ни пробутва, че за нея не сме гласували и избирали, но ще я търпим, защото, видите ли, тя била личен избор на президента. Той Ви е избрал да сте до него у дома, стойте си там, ще му бъдете по-полезна, повярвайте ми. Не Ви отива тази активност в мрежата и новият жанр, който създавате.
169
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета, чета и разбирам, че Бойко е най-личен; че никой освен посочените от него няма право на мнение, на личен живот, та дори на избор на тоалет! Кои сте вие г-да да разрешавате кой може да има профил във ФБ? Не отивате ли твърде далеч? Особено когато сравнявате Радев с Бойко по умствен багаж и стил на говорене! ОБУЩАРЮ .....!!!!!
168
5
 
19
 
! Отговори
Поет(Д)еса поДантела преди 6 години
Кои сте вие, та си позволявате да ме коментирате?
167
6
 
62
 
! Отговори
Радев безличен преди 6 години
Добър пилот бе Радев, но е напълно безличен и говори само с клишета. Употребява често неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям"като по този начин учи и Деса да говори неправилно. Във външната политика е напълно безличен, повече се говори за роклите на жена му, отколкото за това какво е казал. Пак не случихме с президент. Жалко, жалко за България...
166
20
 
4
 
! Отговори
триеш-четеш, хахаха преди 6 години
Сашко е ял собсвенното си акано направо от порцелановата тава с китаиски кухненски щеки
165
8
 
56
 
! Отговори
Деса-гургулица преди 6 години
На Деса Радева едно трябва да и се признае - ако глупостта можеше да лети, тя би литнала като млада гургулица...
164
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен пък Евгени Минчев ми изглежда пълен кичаджия и комплексар. И съска по жените с женска злоба. Ама му виси... Само има женска злобица и завист. Не съм го чул за една жена да се е изказал ласкаво.
163
5
 
40
 
! Отговори
Моден корифей преди 6 години
В жалката ни държавица, единия ни президент е баджанак на Бербатов, а сегашния на Слави Трифонов... Егати шляканата ни родина
162
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса чалгата и Радев потника - селска идилия в президентството
161
8
 
31
 
! Отговори
Ма много сте прости! преди 6 години
И двете коментирани госпожи бяха с ФРЕНСКА дантела!Сигурно не са чували, че кралски особи и съпругите на много държавници подбират тоалети, ушити само в ателиета в тяхната родина, от платове, произведени в техните държави.*** сигурно правят тъй, щото са комплексирани!Нашите видни дами са къде, къде над тях! И са избрали ФРЕНСКА Тантела.*** кои сте вий, та да ги коментирате?*** моля ви сЪ!
160
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, селските парвенюта се имат за авторитети по всякакви теми. Само погледнете българския хайлайф и ви става ясно какви ценности му останаха на този народ. Срам ме е, че съм българин. Срещал съм всякакви хора от всякакви националности, но някой да надмине българската простотия не видях.
159
3
 
37
 
! Отговори
1 преди 6 години
До КОЙ???Кой да ми плаща? Радев Президент ли е ? Президент е,но тази, като го грабне под мишницата, няма пускане! Не може тази дама да се пъчи повече от Президента!
158
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЪКАТА НА ТЕЗИ ХОРИЦА Е, ЧЕ Тя е Там, а те никога няма да бъдат Там.АЕ пропо, Евгени Минчев не беше ли родом от Долно Нанагорнище.
157
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимнати пък, съвсем снизи положението да приравняваш Президентството с холивудския бардак"мерси боку за амплоату, дет съ вика"
156
19
 
10
 
! Отговори
Деси Радева преди 6 години
И 200 лева пенсия са ви много, неблагодарници!
155
2
 
43
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
В закона няма термин първа дама, не сме и президентска република.Измислиха си го някой президенти като П.Стоянов да си разхождат съпругите по света .На държавна сметка.Добре , че поне заплати не им дават , не знам доколко е законно да ползват охрана и коли.Малко други хрантутници има ,та и една извън протокола.