Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook

Време е Първата дама да си смени съветниците
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:25, Александър Попов
237
Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook
Снимка: БТА

Всяка изява на първата ни дама Десислава Радева се следи под лупа. Нормално, четири години преди това си нямахме такава. И понеже функциите са й предимно протоколни, затова погледите са насочени към нейната визия и представителност. В което няма нищо ненормално.

Досега тя бе подложена на критики и похвали, модните спецове също се възползват и коментират тоалетите й.

Последният случай бе на 3 март, когато Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха в сходни тоалети. И отприщиха вълна от коментари в социалните мрежи. Голяма част - иронични, което би засегнало всяка суетна жена.

Още по темата

Има обаче една голяма разлика - Десислава Радева не е всяка жена. Първа дама е. Независимо дали го иска. Всъщност видимо се радва на вниманието към нея, но има крещяща нужда от съветници. Защото е нелепо да влиза в обяснителен режим за каквото и да било. Независимо дали е засегната или не.

След масовите нападки тя използва профила си във Facebook да зададе въпроса дали тоалетите са най-важната тема в държавата?

"Така ли ще оцелеем като нация - ядящи се помежду си? Това ли са ни проблемите? Ако да - с мед да ги намажеш! Не вярвах, че това ще се превърне в поредното отвличане на внимание от истинските проблеми на България. И все още не вярвам, че дотолкова сме отвикнали да мислим и да отсяваме важното. А всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно. (Правило на маркетинга)", написа тя.

Не, г-жо Радева, не са това проблемите ни. Но и вие влизате в общия тон, който не ви подхожда. За всеки човек е важно как го "оценят" най-близките. Но пак да припомня - вие не сте всеки.

Трябва ли да обяснявате избора си? Паднахте на нивото на паркетни размисли и страсти с Евгени Минчев. Той също не хареса тоалета ви и изказа мнението си. Явно се вълнувате от неговите критики, за да му отделяте време.

"Мила-недрага госпожо. Тоалета, който се коментира е напълно ужасен, неприемлив и унижаващ временната Ви стойност на Първа дРама. Жалко. Често хвалите Невена, чиито претенции са по-скъпи и от на Валентино. Надявам се, не плащате за тях. Дантелите, кройката, всичко което се вижда е стил кипърска абитуриентка 1991 година. Очаквах повече от Вас", написа Минчев.

"Мерси боку за оценката, г-н Минчев. Първа дама не е мойто амплоа, надявам се сте разбрали. Вашият пост е важен за мен и ще го взема под внимание при следващ повод. Все пак Вие сте лорд, а аз - простосмъртна бургазлийка. Бест регардс, дето се казва", отвърна Радева.

Дори няма да коментирам правописа, защото може да сте писали под афект. Аз лично сега разбрах, че да бъдете Първа дама не е вашето амплоа. Първата дама в България може спокойно да отсъства, справка - бившата г-жа Плевнелиева. След като не е вашето амплоа - винаги имате избор. Държавата няма да спре да функционира. А вашият избор засега е да бъдете до президента Румен Радев. Като Първа дама, макар и простосмъртна бургазлийка.

"Сарказмът Ви е като роклята - неубедителен. Бургас Ви подхожда. Не се лордея с Вас в този кадър. Трябва да поработите върху много неща - грим, прическа, стил, дори и когато говорите с лорд", отвърна Минчев.

Големият въпрос е защо Радева лордее.

Ироничната битка с Евгени Минчев е обречена. В тази област той е на светлинни години от вас и има далеч по-голям опит. Друг е въпросът, че нямате място в подобна кореспонденция. А ако наистина е толкова важен за вас - наемете го. Мисля, че ще бъде достатъчно разумен да ви посъветва да изтриете профила си във Facebook, за да не се изкушавате да отговаряте на всяка критика. Поне докато не стането отново простосмъртна бургазлийка. Всъщност, това вече е невъзможно, дано сте го осъзнали.

Бест регардс, дето се казва...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
13
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Госпожи и господа,Нима не видяхте на "Оскар"-ите каква безвкусица и кич имаше/все пак те са световно мерило/,че чак толкова се учудвате на нашите персони? Които пък не са чак толкова зле.Може би трябва някой да се постарае повече по протокола,което сигурно включва и проучване на всички детайли.Дай боже да стигнем англичаните...
153
21
 
16
 
! Отговори
dk преди 6 години
какво сте се заяли с тази женана вкус и цвят ,товарищи неттова еако наеме някой ще пискате ,че пилее народни паригала като я облича дизайнерка та на какво приличадобре си е жената ,но не трябва да им отвръща ,защото те на това разчитатвижте йотовата пише ли някъде ,но тя стара лисица
152
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая я туриха от Позитано да му натяга гайките на Редник Курнел ама тя малко се по престара
151
46
 
20
 
! Отговори
Само така преди 6 години
Харесвам първата дама. Не си мълчи, държи се независимо, не се кланя на чуждото мнение. Не искам и не трябва първата дама да е скулпура.
150
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резидента по-нисък ли е от коконата ?
149
15
 
49
 
! Отговори
666 преди 6 години
Каква първа дама е Деситу?! Тя е първата кокошка на републиката - и по акъл, и по визия!
148
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политика с омраза печели но до време. Радев победи омразата, макар че тя продължава да се лее от сайтовете на социалнослобите ни олигарси, които се радват на своего рода капиталистически комунизъм - държавицата ни ги дундурка. С целия ни държавен бюджет. Колкото са по-алчни по бързо ще паднат от власт заедно с куклите им марионетни във властта.
147
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, вие с тъпите си коментари ще накарате и аз никога вече да не гласувам за герб.
146
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не коментирахте така и бившата първа дама която си стоеше по пижама и пеньоар във къщи и със ролки на главата Защо Расим Певнята се срамуваше от жена си.
145
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецка Цачева е най-стилно облечена, беше се снимала дибидюс със скръстени крака, а скрито почти нямаше. Я за справедливост постнете уникалния фотос - дизайнера и също кърти пред тия две дизайнерки...
144
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юлето как да иска да е първа дама до Пастирката? Би му шута и си оправи живота. А той не се кандидатира за да не го бие и рейтинга на Неделчо Беронов.
143
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олигарси получиха от държавата даром всичко - ЧЕЗОВЕ, гори, земи, два милиона са в неплатежоспособност. Неровенството достига космически размери, щом Гина може с пет милиона от фотоволтаици по партийна линия да купи с кредит за 600 милиона чеза че и още и трябват за да поддържа жиците и работниците. По-по-най сме по антиевропейска и интисоциална държава. И в най-бедната държава се гледа поредната залъгваща """новина""" а пладнешкия айдуклук продължава.
142
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на премиерино коя па му е дамата? Що се крие, да не е Гинето? То Гинето е много стилно облечено... кат са изкипри до него и ще се вдигне рейтинго на държавата.
141
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пропуснал съм драмата, но статията е добра :)тая наистина трябва да си изтрие ФБ-то, поне докато е мандатоносителка
140
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест може *** като вас да плюят и да критикуват който си искат и едва ли не да смятат за най-важно как е била облечена президентшата, но тя няма право да им отговаря? Жълти *** търсещи евтини сензации сте вие!
139
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро наближава 8 март. Нека дамите ни да цъфтят а троловете и платените медии да пукнат. Стига ляхте злоба и плювахте пръски слюнка. Кога медиите ще започнат да пишат за проблемите на обществото. България се топи. Младите емигрират от прекрасното дясно . ГМО навсякъде. Сее се отровна пшеница а полето опустя от пилци и зайци - какъв хляб ядем. Внасят свинско от чумава Полша, а искат прасетата на малките ферми да избият за големите да имат монопол. И още много да е чеза да му кажем халал да е.
138
27
 
20
 
! Отговори
КОЙ??? преди 6 години
КОЙ ВИ ПЛАЩА ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ ВСЕ С ЖЕНАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ВИ КАРАТ ДА ПИШЕТЕ ВСЕ ЗА НЕЯ СЕ МЪЧАТ ЧРЕЗ НЕЯ ДА ВРЕДЯТ НА ПРЕЗИДЕНТА ЕЕЕЕ НЯМА ДА СТАНЕ ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ СМЕ НЯМАЛИ ДИ СЕГА А ЖЕНА МУ КАКТО СИ ИСКА ТАКА ДА СЕ ОБЛИЧА АКО НЕ Я ПРОВОКИРАТЕ НЯМА ДА ВИ ОТГОВАРЯ ЗАСРАМЕТЕ СЕ НАЙ ПОСЛЕ ТОВА ГОВОРИ И ЗА ВАШЕТО ВЪЗПИТАНИЕ КОЙТО ВИ Е ДАЛ ДИПЛОМИ СИГУРНО СА.. ХАЙДЕ ДА НЕ ГИ ОБИЖДАМ -ТЕЛЕВИЗИИТЕ И САЙТОВЕТЕ СА ПЪЛНИ С ПРОДАЖНИЦИ
137
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатъчно се занимавахме с Радева,която не дама,а дори не първа,нали е втора съпруга.По-добре да не и обръщаме внимание,просто не си струва усилията.
136
8
 
26
 
! Отговори
Жената-трол преди 6 години
Тази жена трябва да разбере, че забележките са напълно прави и хората са на модния подиум от години. Тя като не разбира, вместо да се обижда да наеме оня *** Е. Минчев. Каквато и да е критиката учи и калява, - причина дава за изява. Hе знам дали лордее или първата дама *** във фейса.
135
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кипърска абитуриентка 1991....това ме разсмее. Вярно е в стил 90 и..... защо е всичката тази драма. Толкова ли няма професионалист, а не връзкар, който да съветва елита как и какво да облича. Доста може да се каже и в народното събрание, червени коси, руси фолклор прически, селски костюмчета, неподходящ сценичен грим. Добре, че вече не ходят боси с чехли, че и такъв момент имаше.