Вегани – месоядни! Великден отприщи нови низки страсти

Защо хората са недоволни...
6 апр 2018 13:45, Петя Славова
253

Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения.

"Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо.

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров.

Още по темата

"Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той.

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "не казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: месояднивеганBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
8
 
7
 
! Отговори
български октопод преди 6 години
Терористи и бракониери - и едните, и другите извършват убийства. Убиването на хора и животни не е цивилизационен начин на действие. Желателно е Ути да се позамисли върху това!
138
4
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
ШПРОДЪЛЖАВАМ ДА НЕ РАЗБИРАМ ХОРА КОИТО НАТРАПВАТ СОБСТВЕННОТО СИ МНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. И СЧИТАТ ЧЕ ТЕ И САМО ТЕ СА ПРАВИ. И ДРУГ ПЪТ СЪМ ПИСАЛ ПО ТАЗИ ТЕМА. ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА. КОЙТО ИСКА ДА ЯДЕ ХУМОС ( А ПОЧВА В БЪЛГАРИЯ ЗА ЩАСТИЕ ИМА МНОГО). ВМЕШАТЕЛСТВОТО В ЧУЖДИТЕ ЖЕЛАНИЯ И ВКУСОВО Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ КРИМИНАЛИЗИРА
137
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Интелигентните хора са вегани. Останалите простаци."Човекът е еволюирал до интелигентно същество с голям мозък само заради ловът на животни и яденето на животни и животински продукти. Научно доказан факт. Коментарът ти е поредното доказателство за интелектуалните вреди, които си нанасят веганите.
136
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактът, че тези клоуни са се организирали, дава им се медийна трибуна и атакуват Българската църква означава, че фондация "Америка за България" пак е развързала кесията и щедро ръси на участници и медии.
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък ям лекари ! Те нали са с растителен произход ?:-)
134
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отврат,нямат място в България,тука сме християни и правим корбан с месо,ало лудите от къде се пръкнахте,дявола ли ви пусна.Българите сме християни,не богохулствайте като си измисляте нови правила,а прочетете Библията.
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами..... какво правим с добитъка който няма да изядем? Отглеждаме си го? Отказването от месо и животински продукти означава че всички домашни птици както и прасета, овце, кози и крави трябва да изчезнат като биологични видове........ Веганите да не искат да ми кажат че за да спасят животните от страдание предлагат унищожението им като видове?
132
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това веганът ми е по-отвратително същество и от джендъра, братя и сестри!
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 164 Сори деде! Обърках ти името.
130
3
 
11
 
! Отговори
ааа преди 6 години
Добре де защо на поредните ненормалници им се дава изобщо някаква трибуна и се занимава обществото със техните извращения...
129
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей вегани, вижте 105 годишния дядо Добри по долу в сайта и клипа с него. Човекът цял живот е ял месо. И то стабилно. Вие 105 години ще изкарате ли?
128
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая гневът ни срещу веганите е напълно оправдан. Това не е поредният им протест, това е опит да атакуват всички нас на ниво религия. А както знаем религията не е ходене в църква и кръстене, а сбор от морални норми на обществено поведение.
127
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз след малко слагам ярешко във фурната с малко биричка в тавата. За два часа. Малииии...няма по-вкусно месо от това. Оставих си и за Великден 20 кила винце- червена +бяла липа, памид и тамянка... Не знам за вас!Наздраве! Започвам се. Наздраве и на веганите със зелената им салата.
126
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оф писна ми от такива и техните крайности .. моето мнение е че всеки има право да яде каквото си иска без да го натрапва на другите .
125
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Довечера ще метна във фурната пилешки бутчета с картофи, обилно поляти с алкохолен растителен екстракт, по-известен като бира. И въобще не ми дреме за протестите на тези сбъркани индивиди, защото НИЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА сме всеядни.
124
4
 
14
 
! Отговори
О времена,о нрави! преди 6 години
Като дойде "демокрацията"по нашите земи,стана модерно да си ром.Колкото по си ром толкова повече права имаш и никакви задължения.Тебе те закрилят от БХК,Отворено общество на Сорос,и десетина ромски организации.Парични помощи,ток вода дърва,всичко за теб.После стана модерно да си гей.Колкото по голям гей си толкова по добре.То не бяха транссексуални,бисексуални триполови *** мендъри.Сега на мода са веганите.И ние ядем краставици и домати,но заедно с ракия и винаги с мръвка.
123
2
 
19
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 6 години
Не си губете времето в безполезни спорове.Ние с аверите вече подготвяме флаш моб "агнешко чеверме" и пърформанс "вратни пържоли на скара".Остава да дотъркаляме бурето с вино до мястото на ивента и почваме.
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен всичко останало е лъжа,това че акулите не ядяли човешко месо.Хапват го доста бързо и идват от километри само да усетят малко кръвчица ако са гладни дори биха се сбили помежду си коя да яде повече.До известна степен напомнят гладни кокошки или гълъби.
121
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганът е природно лишен от разум и голям лицемер. Той с охота яде растения, само защото растението не издава звуци от причинената му болка.
120
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забавно е как веганизираните клоуни размахват плакати на малки прасенца и агънца, а не осъзнават, че ядат бебетата на растенията, а растенията от своя страна са храната на тези животни. Като ядеш средството за възпроизвеждане на растението ти убиваш потомството му и оставяш гладно потомството на агънцата.