Вегани – месоядни! Великден отприщи нови низки страсти

Защо хората са недоволни...
6 апр 2018 13:45, Петя Славова
253

Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения.

"Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо.

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров.

Още по темата

"Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той.

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "не казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: месояднивеганBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
17
 
! Отговори
Пламена преди 6 години
До АнонименТака.... Ако природата, беше ни създала да ядем тревичка и да хрупаме грудки(да не ядем месо), щяхме да имаме само долни зъби(като при преживните животни), както и още едно отделение на стомаха, за да си преживяме. Също така и реснички, като на китовете нямаме, за да ядем само планктон,сътветно след като имаме зъбки, с които да ядем и зеленчуци и месо, значи така са ни устроени организмите. Стига хейт! Всеки да си консумира какво реши. На мен броколите не са ми симпатични - не ги ям
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
веганите са като друговерци .....
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично нямам нищо против хората избрали определен начин на живо или изповядващи избрана от тях религия. Имам проблем обаче когато започнат да налагат избора си на другите.
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо не скочат и да защитът бабите по селата дето са тероризирани от ромското население
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Не всичко, но и пак е нещо.
34
12
 
10
 
! Отговори
български октопод преди 6 години
Ути вместо да призовава към убиване на животни, да вземе да дари малко кръв на нуждаещи се! Така хем ще свърши едно добро дело, хем ще свали високото си кръвно. Ути да вземе да прочете нещо за лекуване на болести чрез глад от Лидия Ковачева! Ще му бъде от полза, ако получи някоя болест от преяждане с месо. Ути наистина разсъждава много примитивно, за съжаление!
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психично болните трябва да се лекуват, а не да кряскат по улиците.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ!!!Ти имаш ли идея какво означава "***" или просто имаш нова думичка в малкия си речник?
31
4
 
18
 
! Отговори
Забавна тема! преди 6 години
Реших да си сипя една ракия със салатка докато чета, извадих ножа и краставицата и ... жал ми е да я заколя...оставих я да си вехне. От малка краставичка е пораснала, а аз сега да задоволявам вкусовите си рецептори не е справедливо. Извадих един портокал ама как да го одера, нали и той е бил малък и е пораснал. Как ще живея вече...
30
4
 
18
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Както вълкът никога не си губи времето да слуша мнението на овцете, тъй и нормалните люде никога не трябва да дават думата на ненормални...Сега ще пита някой кои са нормалните ли...ами погледнете оня дето е целия нашарен и надупчен, та и на носът си е турил халка гаче ли е бивол а пък после и другото момче, дето диша с акумулатори и са задъхва като говори и после вижте и третия, дето с голи ръце мечка може да пребори...веганите себе си не могат да вардят, та камо ли Родина да бранят-жендъри бе!
29
3
 
12
 
! Отговори
БГМама Веганка преди 6 години
Деца бързо на масата вечерята ще увехне!
28
6
 
7
 
! Отговори
български октопод преди 6 години
Според Ути тези две лица са убивали лъвове, носорози и слонове, защото са агресивни вегани, а не агресивни месоядни? Някой да каже на Ути, че светът отива на майната си, защото има неконтролирано избиване на животни от лица, самоопределящи се като елит! Преди няколко години висши политици от Дания бяха осъдени, защото са убивали делфини и моржове. Но според Ути и те са били вегани, а не месоядни?
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 70204Никой не им плаща за такива неща...
26
3
 
20
 
! Отговори
70204 преди 6 години
От страна на веганите увам само обвинения и наставления, но не се е чуло да са нахранили някое гладно сираче, да са осигурили лечение за болен, да са набавили учебници за бедно дете, да са осигурили работа за безработен родител. Ако имат благотворитлени изяви, моля, оповестете ги, за да знаем, че веганите вършат и нещо градивно и полезно.
25
2
 
18
 
! Отговори
Пламена-продължение преди 6 години
... ами сега и вегански протести. Ами дайте да забраним бирата, кафето., че сигурно и без тях можа- а и все за нещо са вредни... Да вземем да послушаме и мигрантите в Германия, кооито протестираха срещу October Fest. А защо не и забраним презервативите, защото видиш ли може да се консумира любовта и без тях. Да се облечем всички в бяло, да се държим за ръце и да се молим на едно общо божество и да се радваме на дъгата. Стига простотии! Аман от хора, които се мислят за последна инстанция...
24
2
 
10
 
! Отговори
Митака преди 6 години
Какъв е този хомосексуалист в ляво на снимката?
23
3
 
24
 
! Отговори
Веган преди 6 години
Запомнете! Истинския веган яде единствено растения умрели от естествена смърт!
22
10
 
5
 
! Отговори
български октопод преди 6 години
Преди около седмица някакъв наш сънародник отрязал четирите крака на едно беззащитно куче. Според Ути това лице е веган, а не месояден? Някой да каже на Ути, че прословутият бракониер Гоце от дс е един от покровителите на Пешо сумиста и Трактора! Според Ути Гоце от дс, Пешо сумиста и Трактора са вегани, а не месоядни? Две лица свързани с футбола / велик футболист и собственик на футболен клуб / се хвалиха в ефир, че са ходили на сафарита в Африка, за да убиват лъвове, носорози и слоно
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо по-противно от веган,налагащ собственото си мислене. Каква демокрация,когато някой винаги ти набива канчето че си едва ли не звяр,поради харесваните от теб неща. Колкото тия вегани да се опитват да ми вменяват вина,че съм месоядна,никога няма да се променя,заради такива,като тези на снимката
20
3
 
9
 
! Отговори
Митака преди 6 години
Какъв е този хомосексуалист в ляво на снимката?