ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!

Делото се води в САЩ, цената тръгва от $20 000 нагоре
152
ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова призова всеки, които може да помогне финансово на Желяз Андреев, който прокуратурата на САЩ обвинява в нарушаване на ембаргото, защото бил продал самолетни части на сирийската авиокомпания.

Още по темата

"Готова съм да подкрепя и останалите четирима българи, които са в подобна ситуация. Да чуя всеки един от тях, да помогна за бързото създаване на набирателна сметка, включително и с опити да подкрепя събирането в по-бързи срокове", каза тя пред БНР.

Според нея колкото повече институции и организации се включат, толкова по-ефективен ще бъде крайният резултат. Заради това тя иска среща и с американския посланик Ерик Рубин.

"Като национален омбудсман, който защитава правата на гражданите, не мога да остана безразлична към съдбата на Желяз", заяви Мая Манолова.

"Независимо от това как ще се развие делото за екстрадицията, наказателното производство се води в САЩ", обясни тя.

"Гражданите да подпомогнат на Желяз финансово, за да бъде ангажиран адвокат, който да следи развитието на процеса, да има точна и пълна информация за това какво се случва с наказателното производство в България. Без такъв адвокат защитата в България на практика няма да може да си свърши работата", поясни омбудсманът.

"Очевидно тези млади хора не могат да си позволят по 20 хил. долара, каквото е предварителното изискване за депозит за адвокат, който да ги представлява пред американския съд", коментира Мая Манолова.

"Делото за екстрадиция е първата заплаха, първият проблем за Желяз. Наказателното производство в САЩ всъщност е истинският проблем и начинът, по който ще бъде представляван и защитаван там", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
18
 
! Отговори
Г7 преди 6 години
Жалки сте!Работил съм в кол център и съм наясно. Никой не те пита за нищо и нищо не ти се обяснява с две думи ти си последната дупка на кавала. Имаш задачи и срокове за тяхното изпълняване. Правата са равни на 0, а натиска е постоянен. Никой не започва работа от добро на подобно място, така че хайде стига "умни" изказвания от шиба.и платени ***. Отделно някой длъжен ли е да знае законодателството на САЩ, ако е така да вземат да го въведат като задължителен предмет,препоръчително до 7-ми клас
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и егоистично да е, но на нас някой помага ли ни тук, в Бг, когато нямаме пари за адвокати?Цените на адвокатите в Бг са нечовешки, предвид заплатите ни и стандарта на живот.Съдят ни на поразия, раздават присъди "Затвор" на килограм, без значение дали ефективни или условни, адвокатите ни ошушкват до стотинка, но никой не казва- "Събирайте пари за адвокати!".Айде, цъкайте минуси!
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На частните затвори в САЩ им трябват роби , почнаха да ги събират от колониите.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Че ГевараНарича се Евро-атлантическаценносна система, демек ние никога не можем да бъдем виновни защото сме силни , вината е за слабите.
47
13
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
Къде си тръгнал пък ти да сравняваш ко-чи-ната БГ с държавата САЩ.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Че Гевара И да е виновен трябва да лежи в България и да го съди Български съд..Гражданин на САЩ никога не е съден от чужд съд ... САЩ не са подписали и за съда в Хага за човешки права и военнопрестъпници..
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето ви сега шанс, хващайте разните "Обедни вълци", шипки и т.н. и събирайте.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желяз може спокойно да поздрави американските прокурори с една, толкова романтияна песен на Хиподил - ЕЛА МИ ГО ФАНИ
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ Е ВИНОВЕН ВИНОВЕН Е!НО ВИНАТА МУ Е ТВЪРДЕ МАЛКА ТОЙ НЕ НИТО УПРАВИТЕЛ НИТО СОБСТВЕНИК НА ФИРМАТА ЕДИН ОБИКНОВЕН СЛУЖИТЕЛ!
42
2
 
24
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
До всички дето пишат :" Ами ако се окаже виновен " ! Помните ли Майкъл Шилдс , който почти уби бармана на морето ? И как после беше върнат в англия и помилван и обявен за несправедливо осъден герой ! Значи и за вината има двоен стандарт - за бели и за роби !
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не давайте пари другия месец ще осъдят още 10 човека от кол центровете и няма да има край.. Протестирайте , гласувайте за Путин ако трябва , по добре Путин отколкото роб в американски затвор осъден на 160г. затвор.
40
5
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
А тоя викаш не е американски лакей. Нищо че е бачкал за американска фирма.Виж му и физономията - типичен безполов ***.
39
3
 
5
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
А държавата к'во ще прави, ако аз събирам пари за Желзяко Тенекджииев Ламаринов?То така и така нищо нае прави - да я затваряме и да си ходим
38
12
 
7
 
! Отговори
анониман преди 6 години
Цялата история е толкова нелепа.1. Сигурен съм, че знаят какво правят!2. Правили са го за пари....и с наясно с рисковете!3. Как така бързо се е върнал, както и неговият авер от вчерашните новини, толкова бързо без обеснения. Айде моля ви се!! Стига глупости! Това е частен случай, да си носи последствията, да си намира адвокат, да се защитава сам! Дори и да е невинен, да го докаже в съда! Държавни/мои пари се харчат, а и медиите отделят прекалено много внимание за разлика от важните неща у нас
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква екстрадация , какво ще ни направят САЩ , ще ни въведат визи ли -Ха ха ха
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само забележете как противните американски лакеи плюят жлъчка срещу момчето!
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майчето да ги извади от партийната каса. А не да ми прави призиви. моля!Той си е техен човек.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35На базата на какво основание да ги екстрадират - не не са престъпили нито един закон на държавата
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да помагат Паси, Костов, Плевнелиев и другите евроатлантически подметки дето са подписвали подобни екстрадации. Щом Ембаргото е международно и БГ трябва да осъди също собствениците на тая фирма задето са нарушили ембаргото, Шекерова да прати призовки до Краваристан, нали и тя е много солидарна. Не пари, а оръжия трябват и народен съд.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ами ако се окаже виновен."По времето, когато е сключвал сделките между ЕС и Сирия не е имало ембарго, само между САЩ и Сирия. Като гражданин на ЕС не е нарушил европейските закони и както се разбира от само себе си, няма как да е нарушил американския закон, след като НЕ Е АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИН!