Протестиращи зад Желяз: Българийо, не погребвай живи децата си!

Стотици се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София
12 апр 2018 19:36, Красимир Ангелов
68

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Стотици се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София на протест в защита на Желяз Андреев, за когото има искане от САЩ за екстрадиране.

Още по темата
Днес стана ясно, че още четирима българи могат да бъдат екстрадирани със същите обвинения.

Протестиращите смятат, че процесът по екстрадиране трябва да бъде прекратен. Те носят плакати "Няма да дадем Желяз", "Българийо, не погребвай живи децата си", "Следващият може да си ти", "Аз съм Желяз" и други.

В родния град на Желяз – Добрич, също има голям протест. Протестиращите пред Съдебната палата в града сложиха баджове с надпис "Аз съм Желяз" и издигнаха плакати "Желяз е невинен" и "Българийо, не погребвай живи деца".

Очаквам голяма съпричастност от хората, които са тук със сърцата и душите си, заяви майката на младежа Мариела Денчева. В отговор на въпрос от журналисти жената каза, че инициираните от Министерството на външните работи консултации с правителството на САЩ около случая с Желяз са обнадеждаващи и това показва, че държавата заема позиция.

На протеста бе прочетено откритото писмо от преподаватели на Желяз Андреев в Софийския университет "Свети Климент Охридски", където той е завършил културология.

На митинга се изви опашка от хора, които подкрепиха подписка до премиера, до председателя на Народното събрание, до министъра на правосъдието и други институции под наслова "Да спре екстрадицията! Искаме справедливост за българските граждани, адекватен и независим от световните сили съд".

Протести тази вечер имаше в още няколко големи български града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Българи от Германия преди 5 години
В ПОДКРЕПА НА ЖЕЛЯЗ ! Молим, дайте ни адреса на Петицията да се подпишем и ние в ЗАЩИТА на Желяз.
49
0
 
2
 
! Отговори
ззз преди 6 години
В грешна посока се насочи енергията на протестът:Трабваше да има само ЕДНО искане:БЕЗУСЛОВНА отмяна на УНИЗИТЕЛНИЯТ договор за екстрадация със САЩ!!!Да напомня ние сме ДЛЪЖНИ да екстрадираме ВСЕКИ поискан от САЩ, а ТЕ не екстрадират НИКОГО към НИКОЯ държава - правило!!!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига ревахте ние сме приятели с улица Козяк и САЩ вече 30 години държи България като и налага стриктен визов режим какъвто няма във нито една друга Европейска държава.Това се нарича приятелство да даваш по 50 милиона лева годишно във визови такси и тормоз дискриминбация от джоба на богатите за една пилклива виза.Да живее Америка.Днес е Желяз утре Стоманин вдругиден всички ще идете под ножа с обеднен уран като в Косово новиччок или от ножа на приятелите ни от САЩ създателит на Ислямска държава
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
56, в нета има мнения за тази компания от бивши служители. Всичко обясняват какви са мошеници. А той е работил там три години. Е, как да му повярваш, че нищо не е знаел?
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зависи на каква позиция е бил в кол-центъра. Ако е шеф - да, но ако е служител на телефони и чатове, там е друго вече. В компания за резервни части, и то за самолети, май няма случайни хора... Дори и да извършва правомерна дейност според негова вътрешна убеденост?!?, според американските интереси май.... не е точно така. Другарки и другари - бизнесът с резервни части за самолети не е пазар за детски кукли и зарзават. Та, всеки да си опича акъла, чии интереси защитава и на каква цена.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчето не си знае интереса. Я затвор в щатите ще живее по-добре отколкото тук.
44
3
 
8
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Другари! Дайте да организираме едно Национално Движение ""Желяз - Президент". Тоя без да е участвал в Биг Брадър стана медийна звезда. Не ви ли се струва организирано и много съмнително?
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо Петър, май там го убива обувката - че всъщност хич, ама хич не му е чиста работата.
42
3
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
Абе, момче! В САЩ не живеят канибали, а американското правосъдие е на светлинни години от нашето правосъдно блато.А иначе, ако работеше за някой руски олигарх или мафиот, никой нямаше да те закача. Дори щяха и да те наградят.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шефовете им вече са осъдени. Интересното е, че България е затънала в корупция, някакви хора си въртят едни пари, навсякъде са обръчи от фирми и схеми - но за това никой не протестира.Върнахме на Ердоган тези, които поиска - пак нищо.Но за този се правят протести. Съжалявам, ама това не го разбирам.
40
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Желяз си е за екстрадиция. Ама е тарикат де.
39
0
 
8
 
! Отговори
scott преди 6 години
споко, сички дет сме тука сме пограбани живи....
38
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Продавал желязо",но с това желязо се убива.Този,не чете ли новините,що се бута между шамарите?Пари,пари,но после...Деца на комунисти.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен31 Прав ти път,защо се натискат да работят в САЩ,нека идат в Русия.И без това са повече деца на комунисти.Сега,заради тях ще ни отказват визи,кой знае докога.
36
3
 
8
 
! Отговори
Нищо лично преди 6 години
Съдии и прокурори, Народният съд ще ви се види като другарска критика!ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен38 Ами,инвестирай,*** да работиш в Русия и КНДР,какво търсят в САЩ?
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Идеалист27 Шефовете им също са арестувани и предстои да бъдат съдени.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички фирми,свързани с Русия и нейните съюзници,особено в САЩ,са рисковиЗа това инвестирах в КНДР. Питам ги, има ли риск ФАЩ да ми гепи кинтите, те ми казаха "Пич, да не се косиш. Само ми кажи че те закачат и ще ги отнесем като бръмбар сламка!"
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата на България трябва много добре да проучат,за кого искат да работят.Всички фирми,свързани с Русия и нейните съюзници,особено в САЩ,са рискови,колкото и пари да педлагат.
31
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този протест е безмислен. От Сащ ще го разпитат и ако всичко е нормално няма да му направят нищо.