Искрен, вторият след Желяз: Не съм престъпник!

Младият мъж благодари на всички за протестите и подкрепата
146
Искрен, вторият след Желяз: Не съм престъпник!

"Не се чувствам престъпник, не съм направил нищо нередно", обяви Искрен Георгиев, вторият българин, обвинен от САЩ, за нарушаване на ембаргото срещу Сирия.

И Искрен, както Желяз, е заплашен с екстрадиция и американски затвор заради работата си в US-компания у нас, която е продавала самолетни части в разрез със законите в САЩ.

"Сирийските авиолинии бяха поредният клиент, поредната сделка. Аз лично не съм се обаждал на тях", разказа младият мъж пред Нова тв. Той е работил в компанията през 2010 година. Там е работила и съпругата му, с която имат малко дете. Разбрал за обвиненията миналата година.

Още по темата

"Разбрах, че в американския офис са влезли полицаи и са търсили управителите там. Тогава и видяхме, че сме издирвани в друга държава за нещо, което не сме направили. Опитахме да влезем в нашата фирмена кореспонденция, но се оказа, че всичко е изтрито от нашите имейли. Нямаме представа от кого, но имаме подозрения", обясни Искрен.

Той и съпругата му обявиха, че вярват в българското правосъдие и справедливостта и се надяват на добро развитие на нещата.

Притеснението им е, че имената им може да влязат в черен списък и да не могат да пътуват в чужбина след време. "Оптимист съм", каза въпреки всичко Искрен.

Той благодари на всички, които подкрепят Желяз и останалите българи, срещу които са повдигнати обвинения.

"Не знам защо Желяз беше арестуван. Аз казах, че той не е опасен и няма да се укрие", обясни адвокатът на Желяз Боян Лимберов.

Друг от защитниците по случая, адвокат Георги Вълев, бе категоричен, че служителите в полицията, които са получили документацията, че Желяз се издирва, първоначално не са имали представа точно срещу кого се изправят и за какъв казус става въпрос.

"Желяз беше задържан за почти 48 часа без възможност да се свърже с адвокат и с идеята, че може да лежи до 25 години в затвора", допълни той.


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
0
 
! Отговори
sid преди 3 години
Абе, тия момчета все едно майките си лъжат и всички им вярват.Не вярвам на човек,който взема пари и не знае защо му плащат.Това,че са интелигентни българчета,не изключва възможността да са престъпници.
112
1
 
0
 
! Отговори
sid преди 3 години
Абе, то и аз не се чуствам луд,но съм луд.Ако беше някой........ досега с песен да бяхме го екстрадирали ,ама нали е "наше"момче всички като пренавити кукли крещим"той е невинен"Не може да чете,не е знаел какво прави,не видял на кого праща имейли-ама взема пари.
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А го дадохте всички на площада
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 110 - Симеонов

"Въпреки изричната забрана да свалят каквото и да било от интернет те свалили 2 филма-резултат глоба 500 евра"

Стига лъга! Това, че си девствен по интернета е факт! Ама 500€ пълна лъжа, защото преди това има най малко 2. г. съд.
Т.е. от обвинението до взимането на парите са около 2 г. Съдебната система първо съди и след това взима, а не обратното. Не е България.
109
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алата балата. Като са толкова невинни, не виждам от какво се притесняват! Ама те тайничко са си знаели, че дробят едни манджи с грозде, дето са се надявали да не ги хапват те...

Га йедоха кифтетата ни риваха, нали?
108
1
 
4
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Желяз, ако избяга в Русия, мисля, че никой няма да го екстрадира.
107
1
 
5
 
! Отговори
Православен преди 3 години
По зле сме от комунизма, тогава нямаше един руски войник в България, сега не се знае колко американски войника са ни окупирали. След турско, руско сега е най-лошото американското робство!
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108
Арабеските хитри били?!
Що ще американска компания в Бг, да продава на враговете си резервни части?
Компанията съвсем умишлено е дошла тук, за да заобиколи ембаргото.
105
0
 
3
 
! Отговори
мислете! преди 3 години
За да не страдате отпосле, има само 1 вариант- не се подчинявайте сляпо на нарежданията на работодателя! Обмисляйте всяка една възложена работа!
104
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
До Анонимен 108
Много точно казано.
103
1
 
2
 
! Отговори
Давайте тролове преди 3 години
изкарайте си заплатите амо те били лакоми ама как така не знаели ама еди какво си.Точно така В България който си потърси правата и достойното заплащане и му пускат троловете.И се почва ама те са лакоми ,ама те не заслужават ама това е нещо нормално.И накрая хората се махат от държавата...Наскоро гледах един сериал Наркос за П.Ескобар там също се говореше за екстрадиция и въпреки че ставаше дума за наркобарони правителството несмееше да го подпише договора защото обществото не беше съгласно.А тук
102
0
 
7
 
! Отговори
протекторат колония преди 3 години
Стига ревахте ние сме приятели със САЩ и улица Козяк вече 30 години те държат България и ни налагат стриктен визов режим какъвто няма в нито една друга Европейска държава.Това се нарича приятелство Да даваш по 50 милиона лева годишно и безвъзмездно за визи и такси от джоба на богатия българин за приятелите ни.Да живеят Ам Мариците Днес е Желяз утре Стоманин вдругиден всички ще ви пратят в Рая чрез обеднен уран както в Косово, Новичок или под ножа на Ислямска държава рожбата на САщ
101
0
 
5
 
! Отговори
Браво на 70 преди 3 години
Каза го супер точно откъде на къде ще ме съди Америка плащам си данъците тук,живея тук ,в казармата се клех пред българското знаме,а не пред американското.Ми то в саудитска арабия се признава само исляма а другите религии се преследват със закон(проверете го това не са празни приказки) и кво утре ще ме съдят че съм кръстен ако и стях сключат договор за екстрадация.Искам да знам кой е подписал тоя договор,под него има подписи и искам да знам на кой са.И не дейте обяснявайте че това е нещо нормалн
100
1
 
1
 
! Отговори
Симеонов преди 3 години
България е село без кучета,правосъдието не работи вече 30 г.и всеки живее с увереността че всичко е позволено.Особенно силно това важи за младите,които отраснаха в условия на пълна анархия.И за това не са виновни нито САЩ,нито Русия или ЕС.
Виновни са нашите политици и магистрати.
Миналата година синът ми,живеещ в Мюнхен прибра в дома си две студентки от Пещера,дошли да поработят 2 месеца.Въпреки изричната забрана да свалят каквото и да било от интернет те свалили 2 филма-резултат глоба 500 евра
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези собственици интересно как тази компания наверно и конкурент за онлаин търговия е била регистрирана по наше законодателство и на наша територия щом като е возила товари по линията от точка А към т.Б и т. Д от ОАЕ до т.С или в някакъв кръг където т.Б се оказва вътре в кръга или център и близо за центъра щото ЕС предсдателства с център в Б и Б няма изградена комерсална база-зона за такава търговия с части от т.А през Б и Д до С само за граждански без санкции,а не военни с санкции като марки.
98
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 20 години момчета от провинцията. Полакомили са се за 500 евро заплата и не са гледали какви договори подписват и сега реват че нищо не са знаели. Арабеските са хитри не случайно са дошли тук да примамват български младежи.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига ревахте ние сме приятели с улица Козяк и САЩ вече 30 години държи България като и налага стриктен визов режим какъвто няма във нито една друга Европейска държава.Това се нарича приятелство да даваш по 50 милиона лева годишно във визови такси и тормоз дискриминбация от джоба на богатите за една пилклива виза.Да живее Америка.Днес е Желяз утре Стоманин вдругиден всички ще идете под ножа с обеднен уран като в Косово новиччок или от ножа на приятелите ни от САЩ създателит на Ислямска държава
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновни са и те самите си го знаят.Знаели са добре с какво се занимават.Личи им по приказките по телевизиите.Няма защо да се политизира въпроса и да се обвинява държавата,че не ги била защитавала.
95
6
 
5
 
! Отговори
Fuck Police преди 3 години
Глупаци, подобен род "сделки" се извършват от т.нар агенти продажби, тоест наистина най- ниско ниво рибки със заплата 1500 лв максимум с процента в съпорт центровете във всеки бузнес парк в Източна Европа. Тяхната функция е да изпратят офертите и някой да ги приеме, тяхната работа свършва дотук. Вие като сте в сивия сектор зидаро мазачи или общаци не коментирайте. Прости ***!
94
6
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
2010 значи, а?! И на колко години са били тия дрищльовци тогава?! И как на тези години ти дават, да въртиш такива сделки. Я малко по-сериозно. На кого ги разправят тия простотии от 1001 нощ. Червените кратуни съвсем са изтрещяли, щом си мислят, че на такива простотии ще се вържем. Да ги карат и да се учат да са булки.