Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз що нещо не разбирам. Винаги се изпреварва друг автомобил от лявата страна, т.е. дясната част на автомобила трябва да е ударила лявата част на автобуса. Какво е това изпреварване отдясно?
174
5
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Какво още се знае? Знае се, че шофьорката е от обикновено семейство, а автобуса е на фирма със собственик бивш председател на транспортната комисия в парламента, тогава депутат от ГЕРБ, който не знам дали още е депутат, но подаде оставка като председател на тази комисия заради предишен случай с автобус на фирмата му. Знае се колко са независими българската прокуратура, българския съд и българските медии. зане се пердварително какво ще стане - фирмата не е виновна и няма да плаща обезщетение.
173
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Милена, в случая няма нито един невинен, който е загинал и с спазил закона! Пътниците по закон е трябвало да са с вързани колани.
172
3
 
7
 
! Отговори
Мастер Пупи преди 6 години
Сигурно този примерен водач е изключение-влязъл е отпочинал, сменил е колегата си, който го няма(няма никакви изявления този човек фантом) и най-важното "не е бързал за никъде", така поне твърди и една от пътничките, помагал е на ранените, като е звънял настоятелно на шефа си.Ама разбира се бил е в шок, така рязко да се събуди и в канафката...Има ли смисъл да продължавам.
171
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Какво се знае до момента? Ударили са се рено и автобус и автобусът се е обърнал на дясната си страна в канавката с предни колела извити крайно вдясно. Причината за удара се твърди, че е реното. Теглото на реното е най-вероятно между 1200 и 1300 кг, а на автобуса не е ясно. Максимално натоварен автобуса тежи около 18-19 тона, този е тежал поне 16-17 тона. Знае се, че няма информация какво точно са правили двамата шофьори, поне може да се провери дали са използвали телефоните си по времето на ПТП
170
3
 
15
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Не мога да разбера защо всеки разбира отговорността като или и или? И двамата шофьори солидарно може да са отговорни за катастрофата! Шофьорката на колата е виновна за това, че се е блъснала в автобуса, а шофьора на автобуса е виновен за това, че не е реагирал адекватно в тази ситуация. Виновни са и пътниците, които въпреки задължението им по закон да си вържат коланите, не са го направили. Ако пътниците бяха спазили закона сега вероятно нямаше да има загинали, а само ранени.
169
2
 
8
 
! Отговори
Мастер Пупи преди 6 години
До Анонимен Аз автобус на Тракия още не съм успял да изпреваря, но често съм виждал заспалите им водачи да засичат Тирове и коли.За протокола карам с 100 км./ч.Значи карат със 130 поне в средна лента.
168
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мастер Пупи, ти там ли беше та видя, как шофора на рейса влезе в лентата на Цвета. Та това дори и тя и адвокатите и не го твърдят. Опомни се и не се излагай с неадекватни коментари.
167
2
 
7
 
! Отговори
Милена преди 6 години
Животът е само един и това го энаем всички!!! Много шофьори карат като луди а умират невинни хора, които си спаэват эаконите!!! Апропо, беэопасното иэпреварване эависи от личната преценка на водача, според това в каква ситуация на пътя се намира!!! !!! При иэпреварване сме длъжнии първо да се убедим, че можем да иэвършим иэпреварването эа КРАТКО ВРЕМЕ!!!
166
2
 
6
 
! Отговори
МВР - оня свят преди 6 години
До 179. Това което твърди този приятел е теоретично възможно. Всичко зависи от скоростта на ударения, от скоростта на удрящия, от ъгъла на удара и мястото на удара, най-зле е, ако след ожулването удара е завършил в лява предна гума (веднага автобуса губи контрол над движението). Разбира се зависи и от това, което коментирате - съотношението на теглото на двете мпс- та, центъра на тежестта им и куп други фактори. Бог да Ви пази всички!
165
0
 
5
 
! Отговори
до 172 преди 6 години
До ДнЯс БГ"Отнета" е книжката, ако и в момента няма такава , "отнемана" е, ако в миналото е била отнета, но вече не е, какъвто е случая. А на Вас първото ви изречение не е съгласувано по пол, така че не виждам на какво отгоре имате претенции за чуждата граматика.
164
6
 
9
 
! Отговори
Мастер Пупи преди 6 години
До Анонимен Смотльо, ако аз кривна с Тир в лентата в която ме изпреварваш отъркам се в колата ти и после загубя управлението над машината и я сурна в канавката, като кажа че си ме засякъл, какво ще кажеш да те приберат в ареста и после да ти предявят обвинение за ПТП-то. Това се случва и с Цвета.Блеяло шоферчето и влязло в Цветината лента после се събудило и обърнало автобуса.
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР - не спорим за това, а за друго - тук един приятел твърди, че лека кола е в състояние да завърти автобус.
162
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя блъска автобуса.Нема значение как е реагирал шофьора.Тя е виновна .И жалко , че не е умряла тя , а невинни хора с живот и семейства.Дори до живот не е достатъчна присъда.Как ще върнеш умрелите?Да лежи до живот.А всички, които я подкрепят да им се случи на тях, да видим кого ще защитават тогава.Сменете законите по пътищата не може да се съсипват и отнемат живота и да се праща с условна.Че като е така дайте да се трепем по пътеката щом няма наказания.
161
6
 
14
 
! Отговори
МВР - оня свят преди 6 години
Не спорете повече за обръщането на автобуса. Реното го удря и го насочва към канавката, а обръщането става следствие на високата скорост и неравностите извън асфалта. Както и да го погледнем Цвета е виновна, защото тя е причина за ПТП, в което има загинали и ранени.
160
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един подобен автобус колко пътници вози и колко е тежък багажа на тези пътници? Пак сме най-умни. Теглото може да достигне и до 20 тона, нали ги мерят по границите. Просто е - и са искаш да го подхлъзнеш автобуса, няма да можеш с кола.
159
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една такава *** с Пежо 307 в Хаджи Димитър София преди няколко години беше тръгнала от крайна дясна лента да обръща посоката на движение и като едвам спрях имаше наглостта да ме гледа гневно и да бълва огън и жупел. На такива дето са си взели книжките с това между краката да им се отнемат книжките.
158
7
 
10
 
! Отговори
До 171 преди 6 години
Виж сега ти нищо не разбираш, този които е стрелял, се е целел във въздуха, а ти най-нахално си застанал на пътя на куршума, така че вината е изцяло твоя. По същия начин и тук шофьора на автобуса е виновен, че са го ударили, а той се е пречкал, вместо да отбие и да изчака Цвета да премине спокойно, докато си чати с някой във вайбър.
157
8
 
9
 
! Отговори
само да отбележа преди 6 години
В този тъжен случай се набива на очи как всички "експерти" , без да има направена още експертиза, са единодушни че нее възможно вината да е само на шофьорката-убиец. Това предизвиква съмнение. Накрая ще се окаже ,че : 1.Възможно е при определени обстоятелсва да се случи така, че леката кола да изхвърли от пътя автобус. 2. Нещастната, изпаднала в шок шофьрка, е не само от добро семейство , но и от семейство с връзки с управляващите. 3. Ще бъде пусната на свобода и ще избяга примерно в ЮАР ....
156
0
 
6
 
! Отговори
ДнЯс БГ преди 6 години
От коя магистрала я събрахте това русото дето написа статията за ОТНЕМАНАТА книжка? Не се ли казваше ОТНЕТА книжка? Какви са тия неграмотни журналистки и къде са завършили?