Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян

Иван Кристоф още не е дарил парите, валят призиви да го направи
Обновена: 12 май 2018 13:02 | 12 май 2018 07:30,
358
Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян
Снимка: Facebook

Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян Петров. Призив за финансова подкрепа на акцията отправят познати и непознати на алпиниста в социалната мрежа.

"Над 150 хил. долара ще са нужни за транспортирането му, в случай че бъде спасен. За действията на спасителите и техниката вече са платени 50 хиляди долара. При всички случаи необходимите средства надвишават сумата, която застраховката би покрила". Това написа в профила си Борис Бъров.

Той допълва, че пари са спешно необходими сега за сателитни снимки, полети на хеликоптерите, разходи на планинските спасители и за репатриране.

Още по темата

"Зоолог, вдъхновител и за мнозина - супер герой - Боян е все още в неизвестност някъде по склоновете на хималайския връх Шиша Пангма (8013 м). Макар и видян за последно на 3-ти май, надежди за неговото оцеляване все още има, тъй като никой не е успял да се качи до височинните лагери 2 и 3 където би могло да е блокиран от лошото време", пише Бъров. Той припомня, че спасителните екипи са тръгнали, а непалските хеликоптери разчитат на подобрение на метеорологичната обстановка.

Семейството и неговият екип координират усилията на спасителните екипи и спешно набират средства.

"Нека покажем солидарност и помогнем на Боян и неговото семейството в този драматичен момент", призовава още Бъров.

Дарения могат да бъдат направени на банковата сметка на:
Радослава Георгиева Ненова
BG32UNCR70001523269549
UniCredit Bulbank UNCRBGSF
Или на
PayPal: desertrose_lili@yahoo.com

Наред с призивите за спешни дарения за издирването на Боян се появиха и информации, че Иван Кристоф, човекът-паяк, който вчера обяви, че дарява 100 000 лева, не е превел парите.

"Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, Външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени!", написа в профила си във Facebook жената на Боян Радослава Ненова.

Много известни хора отправиха призив към Иван Кристоф да преведе парите сега, ако наистина има намерение да го прави.

"Ако Иван Кристоф иска да реализира благородната си идея, добре е просто веднага да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му. Депозит, пълномощно на името на Ради, заверка на пълномощното в българското посолство в Канада, апостили - всичко това ще изгуби много време. Зная, че не съм в позиция да му го казвам, но въпреки това - изричам го, Иване. Иначе тръгват слуховете за обикновен авто ПР...", написа в профила си във Facebook журналистът Нери Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре бе тези алпинисти не носят ли нещо като радио-маяк в себе си. Като чета как е действал за мен тоя човек е отишъл там да се самоубие. Чак такава липса на инстинкт за самосъхранение е направо подозрителна.
103
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът няма нужда от помощ, той отдавна е във вечния мир...жестоко е на 7000метра , без вода, храна и инсулин...вие какви хора сте да не разбирате,че няма и 0,0001 процента шанс...няма...тия събират пари ама не за Петров...
102
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ше е голям смях да се окаже скрит някъде на топло да чака сметката да набъбне .В тая държава всичко може да очаквам
101
0
 
14
 
! Отговори
до 230 преди 5 години
Шаран - събери още като тебе , и и финансирай жизнения стандарт!
100
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега намерих стара новина в която същата дама разправя че цитат:" Ради е била в Алпите, Кавказ, Хималаите, в планините на Пакистан, в джунглите на Амазонка, в пустинята на Мароко. Любимото пътешествие е това в Африка. "Що ми се струва че щом има толкова пари за пътешествия, има и имоти. Ипотекира и действа. После нали има застраховка - ще оправят нещата. Не виждам ще цял дарод трябва да бъде каран да плаща, играейки му по тънката струна
99
6
 
53
 
! Отговори
Roger преди 5 години
Работата малко замирисва на добре скроена ПИРАМИДА. GPS-а си не носил, телефонът тежал, сам тръгнал 'щото другите го бавили, а и той така обичал. Да не го намерят, уж съвсем случайно, след седмица събиране на "дарения" ?
98
0
 
83
 
! Отговори
Да преди 5 години
Колкото и грубо да е,повечето коментари са прави.Не му били по темпото за това атакувал сам...И какво ако го превземе сам,златен медал ли ще му дадът,не мисли ли за фамилията си,децата си най вече.Наистина тези хора имат болна амбиция.Ако се поинтетесувате,ще прочетете за това как са подминавали бедстващи катерачи,буквално са ги прескачали,за да стигнат върха,докато бедстващите са ставали ледени висулки.Не знаем какво се е случило там горе,но постъпката му при всички положения е безотговорна.
97
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мацката е разбрала че свърши мекия хляб и гледа да се запаси...в Сибир като липсва някой 6-7 часа и го отписват, а по хималайските върхове със седмици оцеляват..хайде молим ви се...
96
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безмислено е да продължават да го търсят, само излишни напъни и разходи. Той врюече е в отвъдното.
95
0
 
26
 
! Отговори
Capital преди 5 години
А защо не го оставят човека да си остане в любимите планини завинаги!След вчерашния ден не мисля, че има шансове за съжаление.Късмет на всички!На Боян по две!
94
3
 
57
 
! Отговори
Ели преди 5 години
За необмислени действия сега пък ще пълним сметката на гаджето му. Да плащат депутатите и милионерите. Те са доста ... може ли такова безумие...да не си вземеш телефон, лекарства и да хукнеш сам в лошото време. Съжалявам но.....
93
3
 
41
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ преди 5 години
Човека е мъртъв вече, не жив а умрял няма го намерят даже, след 4-5 дена ще го обяват официално, че няма как да жив след като няма вест от две седмици и, че спират да го търсят, след 20-ти май в никоя медия няма да бъде и споменаван !
92
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спечели народът, спасителна акция за 300 хиляди...това спечели.А герои са ония плащащи данъци и осигуровки, а не висящи на бюджета и хорското съжаление за самоинициирани трагедии
91
11
 
24
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Още дарения които ще потънат в джобовете на ГЕРБ.Не,благодаря.
90
5
 
42
 
! Отговори
1234554321 преди 5 години
законната наследница на супергероя е 19 годишната му дъщеря Тея, а не любовницата му, с която има просто извънбрачно дете!! къде е дъщеря му по медиите?!
89
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА Е ПОСТАНОВКА!!!!ВСИЧКО Е УРЕДЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!СИГУРНО Е БИЛ БОЛЕН И НЕ МУ Е ОСТАВАЛО МНОГО ЖИВОТ И СЕГА ЦЕЛТА Е ДА УРЕДИ ЖЕНА СИ И ДЕТЕТО СИ ЧРЕЗ ЗАСТРАХОВКА, ДАРЕНИЯ :DАБСОЛЮТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е ЖИВ ИЛИ НЕ ОЩЕ!
88
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За комунизма си плаче народа и си иска от държавата както си беше. Градушка да падне, на врачка в Амазония или по чукари да ходи и си иска от държавата... няма застраховки и други либерални уйдурми и измами
87
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятността за оцеляване може да я тества всеки у дома си ако има по голям фризер...една седмица с много малко кислород, а във фризера даже и вятър не брули ....
86
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм алпинист, но тълкувам нещата по следния начин без претенции да съм прав. Когато карам ски на Боровец с валидна лифт карта и карам по обозначените писти, имам застраховка включена в цената и очаквам да получа помощ и обратното ако картата ми е невалидна или карам по не обозначени писти. Когато плащат високи такси за изкачване на върхове, предоставилите достъп не се ли ангажират с помощ в случай на нужда, или просто събират пари от планинари - мечтатели за печалба без отговорност към тях?!?
85
3
 
20
 
! Отговори
Tc tc преди 5 години
И кво стана сега.Половината новини за спайдърмен са били пр и лъжа.Вече да не вярваш и на кучето си ей.Въпреки че се смях с това,че външно е направило прецедент в историята...Това ако беше испанец,французин,германец или англичанин,до сега да са стопили ледовете спасителите,за да го намерят.Много време мина вече.Предвид болеста,редкия въздух,температурите и твърде многото дни с лошо време,шансовете вече са някакви 5 процента под формата на чудо.

Спонсорирани публикации