Депутат от ВМРО: Да обикаляш София с пера в задника не е възпитателно!

Представител на "София прайд": Събитието ще е под знака на любовта
6 юни 2018 19:30, Екип на Dnes.bg
131

Да обикаляш София и да демонстритраш по улиците с пера, забучени в задника, не е прилично и възпитателно. Така коментира предстоящото издание на "София прайд" депутатът от "Обединени патриоти" Красимир Богданов в студиото на "България сутрин".

Вчера ВМРО за пореден път се обяви срещу събитието и поиска от МВР да забрани "София прайд" като заплаха за обществения ред.

Още по темата

"Не мога да разбера какво демонстрират тези хора. Те имат права, както останалите хора в обществото. Имат право да избират своята сексуалност, макар че Създателят по друг начин е устроил света", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му със събитието ще бъдат ангажирани близо 1200 полицаи и огромен ресурс, а междувременно възрастните хора по селата са жертва на "циганските набези и никой не взема мерки", каза той.

"Ние настояваме след като се отделя такъв ресурс за защита на гей събитие, да се отдели същия ресур за защита на имотите и живота на хората от Северозапада. Там липсва полицейска намеса в много от населените места", допълни депутатът.

Той е убеден, че тезите, които бяха отхвърлени при обсъждането на Истанбулската конвенция, се прокрадват в "София прайд".

"Скритият замисъл е узаконяване на еднополовите бракове и легитимирането на различни общности. Никой не им забранява различната сексуална ориентация, но когато е грубо натикана в носа на обществото, е недопустимо. Реално никой хетеросексуален не е тръгнал да демонстрира с парад своята сексуална идентичност", твърди още той.

Лилия Драгоева от инициативния комитет на "София прайд" отбеляза, че събитието е мирно и съпътствано от много други арт събития, филмови фестивали и други.

"София прайд" има за цел да насочи вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТ. ЕС реално не задължава държавите-членки да признаят еднополовите бракове и понякога двойки имат проблем в България. Освен това престъпленията срещу половата идентичност не са описани в закона", оплака се Драгоева.

Тя уточни, че вчерашното решение на европейския съд в Люксембург не налага на държави на ЕС да признават еднополови бракове. То касае единствено бракове, които са сключени с партньор, който е от трета страна, извън ЕС. Тоест страната трябва да признае правото на пребиваването на този човек, ако неговият съпруг е гражданин на страна в Евросъюза.

Лилия Драгоева е на мнение, че събитието, което ще се проведе на 9 юни ще мине мирно и под знака на любовта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете, пишете! Само ви чакам да избухне някоя патриотка и като засиля чата в Хага, цялото днес беге и вие понмак адрвси има да плащате като *** обезщетения! Ще ви смачкам! Само ви чакам! Ще ви ударя по джобовете мижетурки!
15
2
 
23
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Мълчи бе, ***
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще походят, ще походят пък ще ги тръшне еднополовата болест
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ти ли си обществото?! Ти ли бре ***! Една стотинка данъци не си платил!"Да, аз съм обществото бе педи. Върви да си лекуваш сексуалните отклонения, вместо да парадираш с това, че си грешка на природата.
12
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези хора не обикалят за да рекламират! Явно наистина тука са някакви ***.... тези хора се обличат и излизат един път годишно, за да покажат, че съществуват и че са след като плащат данъци на обществото имат право ако искат да се разхождат, ако искат да пеят... вие не сте критерии, за да казвате кой да и кой не!
11
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбъркани, несбъркани, какви ще да са ще си ходят ккто си искат! Точка суеци
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сексуалността не е нещо, което касае останалите хора. Това е нещо лично и се предполага, че е свързано с любовта между двама човека. Тези хора публично демонстрират личните си сексулни предпочитания като наричат това любов. Според вас кое е по правилно: сексът да е израз на любовта или любовта да е израз на добрия секс? Защото на мен ми се струва, че рекламират разврата и чисто плътската любов. Разбира се, няма нищо лошо в това да правиш секс с някого, дори и без любов, но това е пошло
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парадът на сбърканите.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Стига лъга.Никой лекар в болница не ограничава посетителите при болен.Аз съм лежал в болници и са ми идвали да ме видят приятели и роднини.А всеки може да завещае на друг човек имуществото си.При нотариус се прави завещание и преживелият става наследник.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С въже на врата обикалят не само хомосексуални! Тука има ли някой образован или са само пъпчиви непълнолетни, необразовани циркаджии!
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросното събитие е противообществена проява.
5
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите ползват прайда за реклама, поради огромните ли комплекси за малоценност! Те реално да никой! Кой е каракачанката - никой, никой, никой! Какво са направили за държавата? Примери дайте!
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да обикаляш с въже на врата демонстрирайки васалното си положение (вратовръзка) е безумно.
3
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си слгат пвра и ще ходят където си искат както всички останали. По улуците ходят всякакви. Хората си плащат данъци, повече от колкото всички останали! Както искат така ще ходят и никой няма право да дава акъли и да мрънка! Това, че на някой не му изнася как някой се облича проблвмът си е лично негов и да си пие хапчетата! Факт е, че на следващите избори нито една патриотска партийка няма да е в парламента! Ползват прайда за реклама!
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ТЕЗИ ПАРАДИ ТЕЗИ ИНДИВИДИ ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСА СИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ.
1
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да си слагат пера където искат, ама защо това да става по улиците?