Депутат от ВМРО: Да обикаляш София с пера в задника не е възпитателно!

Представител на "София прайд": Събитието ще е под знака на любовта
6 юни 2018 19:30, Екип на Dnes.bg
131

Да обикаляш София и да демонстритраш по улиците с пера, забучени в задника, не е прилично и възпитателно. Така коментира предстоящото издание на "София прайд" депутатът от "Обединени патриоти" Красимир Богданов в студиото на "България сутрин".

Вчера ВМРО за пореден път се обяви срещу събитието и поиска от МВР да забрани "София прайд" като заплаха за обществения ред.

Още по темата

"Не мога да разбера какво демонстрират тези хора. Те имат права, както останалите хора в обществото. Имат право да избират своята сексуалност, макар че Създателят по друг начин е устроил света", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му със събитието ще бъдат ангажирани близо 1200 полицаи и огромен ресурс, а междувременно възрастните хора по селата са жертва на "циганските набези и никой не взема мерки", каза той.

"Ние настояваме след като се отделя такъв ресурс за защита на гей събитие, да се отдели същия ресур за защита на имотите и живота на хората от Северозапада. Там липсва полицейска намеса в много от населените места", допълни депутатът.

Той е убеден, че тезите, които бяха отхвърлени при обсъждането на Истанбулската конвенция, се прокрадват в "София прайд".

"Скритият замисъл е узаконяване на еднополовите бракове и легитимирането на различни общности. Никой не им забранява различната сексуална ориентация, но когато е грубо натикана в носа на обществото, е недопустимо. Реално никой хетеросексуален не е тръгнал да демонстрира с парад своята сексуална идентичност", твърди още той.

Лилия Драгоева от инициативния комитет на "София прайд" отбеляза, че събитието е мирно и съпътствано от много други арт събития, филмови фестивали и други.

"София прайд" има за цел да насочи вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТ. ЕС реално не задължава държавите-членки да признаят еднополовите бракове и понякога двойки имат проблем в България. Освен това престъпленията срещу половата идентичност не са описани в закона", оплака се Драгоева.

Тя уточни, че вчерашното решение на европейския съд в Люксембург не налага на държави на ЕС да признават еднополови бракове. То касае единствено бракове, които са сключени с партньор, който е от трета страна, извън ЕС. Тоест страната трябва да признае правото на пребиваването на този човек, ако неговият съпруг е гражданин на страна в Евросъюза.

Лилия Драгоева е на мнение, че събитието, което ще се проведе на 9 юни ще мине мирно и под знака на любовта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
27
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Като не искат права,какво искат?Ако има насилие в битов план,има си полиция и закони,както за всички.Да си подадат жалбите,никой не им пречи.На всички прайдове досега са преднамерено облечени като ***, като за Червените фенери.Нагло държание и не "под знака на любовта",а извращение срещу любовта.Кой финансира прайда,коя фондация,кой пише сценария,трябва всички да знаят кой натрапва тази низост?Защото всичко което се прави си има цел и не е това което говорят.
35
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички уж нормални ще забраня да ходят в ЕС! Не ме знаете кой съм! Ще ви набия такиеа черни печати, че на границата има да се блещите като кукувици! Знам всеки от вас кой е! Знам ви! Казах, вие само гледайте! Колкото по-невероятно ви изглежда, толко по-яко ще ви сложа на местата ви! В модерния свят няма място за омраза и хомофобия! Така, че не сте за там! Село Долно *** е вашето място и там къпейки се седмично ще се поздравявате с Честита баня! Вилиджъри!
34
2
 
29
 
! Отговори
кандидат хомофоб преди 5 години
Преди ми бяха безразлични,не им обръщах внимание,усмихвах се на простотиите им и толкоз!Сега не мога да ги дишам!Наглостта и глупостта им ми идват в повече!
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, не си изкаравш парите с любов, понеже мама и тати те дпндюркат до ден днешен
32
14
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
А възпитателно ли е да ходиш в Русия без долно бельо?
31
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак казвам, плащам ви за да живеете, от уважение ще ме изтърпите един ден, както аз ви търпя смраднята 365 дни годишно! Това, че не ходите с пера не означава, че не сте неприятни някому! Повечето от вас не са чували за парфюм!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пич не съм на квартира, защото не си искарвам парите с любов, ако ме разбираш
29
1
 
23
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Оприличавай се както си искаш но кому е нужен този маскарад,какво се иска да се покаже,,,че сме различни ли...Нали искат да ги приемаме нормално като едни от нас,защо се делят.Толерантен съм но за такива циркове...твърдо против...
28
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей гейчета, не ви мразя, но организаторите и спонсорите ви правят голяма грешка, като ви използваткато марионетки в тяханата игра за деградация, депопулация и промивка на мозъци. Вместо да спечелите уважението на повече хора, все повече ви мразят, дори и тези на които преди сте били безразлични. Накрая ще бъде избран някой като Путин или Орбан и ще ви вземе и останалите права, само защото прекалявате. Правете си каквото искате вкъщи, но не и да развращавате децата ни с вашата сбъркана психика.
27
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли в чата висят едни и същи и то предимно от крайни и забутани квартали като Люлин, Дружба, ЗФ и чак Надежда.... бедняци! Преди да бръщолевите поне излезте на квартира! Стига при мама и тати
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте новото фактуриране на а 1 за периода от 4 и 5 месец ще се плаща 6 кал го разбирате това
25
4
 
34
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Хомо...Би...транс...интер...гей...лесбо..нямат чет и брой.*** с различни извратености - диктуват на масата - какво е правилно, и какво не.Содом и Гомора - и тук някакъв шеметак се е разпасал
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ще ви плащам издръжката, за да живеете, ще плащам, плащам, плащам и след това вместо да имам права както всички ще трябва да обикалям адвокати и нотариуси, за да плащам още ли? Така ли?
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи май си от Междузвездния оператор, защото говориш пълни глупости
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е че хомофобите ще мразят обратните винаги, но тия леви резби не разбраха ли, че с тези паради настройват и обикновените хора против тях. Тези хора, които не искат да стават свидетели на сцени с голи мъже и жени посрес бял ден.Сами си правят мечешка услуга и после св чудят защо всички ги мразят. Аз не съм тръгнал с жвна ми по улиците да си показваме еротичното бельо и секс играчките.
21
2
 
16
 
! Отговори
куха лейка преди 5 години
До Анонимен 2Тези неща се уреждат с адвокат за нула време!И всичко е 6!И не е нужно да се кълчиш с пера отзад по разни паради!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:))))))
19
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джи ес ем операторите пазят всяка ваша думичка! Горитеее! Ще плате и ще видим дали ще бълвате след това глупости!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи си пътник(може и безпътник, ако искаш), така че засилвай каквото си искаш!
17
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меките най-много се страхуват от един референдум на тема "за" или "против" гей парада, защото след това повече паради няма да имат.