Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм
Обновена: 7 юни 2018 06:54 | 6 юни 2018 17:45,
203
Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!
Снимка: Facebook

Към ромската общност да се прилагат еднакви стимули и еднакви наказания както към българската общност. Това поиска съпругата на вицепремиера Томислав Дончев във Facebook.

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм, защото малко по-рано написа, че "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!".

Публикацията й е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, стана ясно от втори пост на Дончева, пише "Труд".

 

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам", написа Дончева по-късно.

Тя все пак призна, че е сгрешила, че е сложила всички роми под един знаменател, защото не всички роми са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията", обясни още Дончева във Facebook.

Тя все пак се извини на тези, които са се почувствали засегнати и допълни, че това, че е съпруга на вицепремиер не означава, че не може да изразява свободно това, което мисли.

"Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
28
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Томислав Дончев да каже колко откраднаха с Боршош от НДК!!!
67
41
 
40
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Два гербераски паразита на снимката!
66
67
 
29
 
! Отговори
! преди 5 години
Тая била голяма комунистка. Ромите са малцинство и трябва да им се помага и да им се прощава. ''Ромите са бъдещото България'' това каза г-н американския посланик Дж. Лорлик през 2011 г. Тази русофилка не е достойна да бъде съпруга на този голям евроатлантиец г-н Дончев.
65
29
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Томислав ебеняк. пълен загубеняк!Неговата приятелка разбира проблема с *** те а той си смучи даалалверата Д а *** герверската пасмина да еваа
64
8
 
32
 
! Отговори
До до преди 5 години
До Ko pel даци!Поне ще има чаровна и интелигентна президентша! ☺
63
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая сладурана не може да е жената на вицето. той нали беше женен за някаква кметица
62
3
 
90
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Цитат ОТ СТАТИЯТА:" "Морковите за *** са на свършване, време е за тоягата!".Евалла!А иначе - ромите у нас са napaзити - както и в останалата част на Европа!В индийската им родина - на никой не му дреме за тях!Трябва да работят - за да ядат!Рециклират собствените си отпадъци!
61
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политеците са виновни за това положение. При Живков нямаше и помен от подобно нещо. Не ми се мисли кога и как ще ескалира напрежението, защото всеки се прави, че такъв проблем няма. Тази политика пълни Т2.
60
3
 
75
 
! Отговори
Хм :( преди 5 години
Ами това е. Щом им напомниш, че всеки равноправен гражданин има и задължения, си расист!Кажеш ли им, че когато вършат нарушения, и на тях им се полагат санкции както на всички останали, те реват, че си расист!Ама дайте да се разберем, "расист" е обидна дума. С какво право ще квалифицират така жена, която не ги е обидила заради това, че не са бели като нея?
59
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимника-,,професор" Дончев имал и по добра страна! Е сега вече ми се издигна в очите!
58
4
 
49
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
мда,явно по-добре би било Светлана да е "вице",а "черепа на Нерон"-да й носи чехлите....ама пуста съдба българска..-Сичко НА ОБРАТНО при нас..
57
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес като каже истината, не да обиждаш, а да изкажеш обективната истина, веднага ти лепват етикет лош. Общо взето свободана на словото няма, вместо това имаме едни хора от така наречените НПО-та, хранещи се от нерешаването и раздуването на определени проблеми в обществото се вживяват на върховни цензури. Всичко което противоречи на техните интереси, веднага се сатанизира и омаловажава.
56
2
 
45
 
! Отговори
Котков преди 5 години
А пък аз си мислех ,че Томислав е смотан и задръстен.Виж ти да живее фамилията Дончеви!
55
3
 
62
 
! Отговори
Влад преди 5 години
Все от някъде трябваше да се каже и да се направи нещо. Браво на жената..
54
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончева,сменяй Дончев,а после е Банкенската Тиква и се заемай с политика! АСко имаш ,,ТОПКИ" ще те подкрепим!
53
4
 
47
 
! Отговори
Волен преди 5 години
Бе, браво на Томито, хубава булка си е взел...издига ми се в очите.
52
5
 
56
 
! Отговори
Любо Любопитков преди 5 години
Тази жена ако се кандидатира за премиер,само за това което е коментирала ще гласувам за нея Браво все някой трябва да изреже тумора Борисов е пълен газ трябва да си ходи
51
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само ще се извини, а и на вувузела ще свири, защото тия, на които Герб дава моркова от години, за да гласуват за тях, ако не гласуват, Герб са пътници, да не кажа и затрворници, малко след това...
50
9
 
34
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Каквото и да си гворим проблемът е в политиците , съдебната власт , а не в ромите
49
2
 
32
 
! Отговори
Айде де преди 5 години
Ами от кога сте на власт? Нищо такова не сме видели. Даже напротив.

Спонсорирани публикации